چهارشنبه 24 بهمن 1403

دلالان با واردات بی رویه برنج آسیب جدی به تولید داخل وارد کردند

خبرگزاری خبرنگاران جوان مشاهده در مرجع
دلالان با واردات بی رویه برنج آسیب جدی به تولید داخل وارد کردند

رئیس اتاق اصناف کشاورزی گفت: واردات بی رویه برنج در سال گذشته به بهانه کاهش قدرت خرید خانوارها موجب شد تا مقادیری برنج مربوط به تولید سال گذشته در انبار‌ها بماند.

قاسم پیشه ور رئیس اتاق اصناف کشاورزی گفت: ظرفیت تولید 2 میلیون و 200 تا 2 میلیون و 500 هزارتن برنج و با احتساب کشت رتون 2 میلیون و 700 هزارتن برنج در سه استان شمالی وجود دارد.

به گفته او، با احتساب سرانه مصرف و ذخایر استراتژیک، سالانه 500 تا 700 هزارتن برنج باید وارد کشور شود و این درحالی است که سال گذشته بنابر آمار رسمی بیش از یک میلیون و 700 هزارتن و با احتساب واردات غیررسمی 2 میلیون تن وارد کشور شد که همین امر موجب شد تا برنج زیادی در انبارها باقی بماند.

پیشه ور ادامه داد: علی رغم آنکه معاون اول رئیس‌جمهور در جلسه اعلام کرد تا یک گرم برنج در کشور داریم، از کشاورزان داخل خرید انجام دهیم و به هیچ عنوان حق ورود برای واردات نداریم، درحالیکه طبق آمارهای اعلامی از ابتدای سال 700 هزارتن برنج وارد شده است و طبق گزارش‌های اعلامی به دنبال واردات 300 هزارتن تا پایان سال هستند که این خلاف آیین نامه و قوانین و مقررات است که تجار بدون هیچ برنامه‌ای برنج وارد می‌کنند.

رئیس اتاق اصناف کشاورزی با بیان اینکه واردات بی رویه برنج، تولید داخل را دچار چالش کرده است، افزود: اگر دولت 50 درصد منابعی را که در اختیار تجار خارجی قرار می‌دهد، به بخش حمایت از کشاورزان داخلی تخصیص دهد، بدون افزایش سطح زیرکشت با ارتقاء عملکرد در واحد سطح امکان خودکفایی برنج وجود دارد.

به گفته او، دلالان و بازرگانان غیرمجاز بدون توجه به نیاز کشور واردات انجام می‌دهند و به رغم تاکید مقام معظم رهبری بر حمایت از تولید داخل و خوداتکایی 5 محصول استراتژیک، اما مسئولان متاسفانه توجهی به این موضوع نکردند.

پیشه ور گفت: دلالان به بهانه کاهش قدرت خرید مردم با واردات بی رویه آسیب جدی به تولید داخل وارد کردند، درحالیکه پتانسیل تولید و خودکفایی در استان‌های شمالی به سهولت وجود دارد.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی صنعت، تجارت و کشاورزی