دلاوری: اگر حاکمیت کثرت را به رسمیت نشناسد، حق را زیرپا گذاشته است
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، نشست بازخوانی فاجعه آبان ماه سال 1398 به همت بسیج دانشجویی دانشگاه امیرکبیر و با حضور تعدادی از فعالین رسانهای و سیاسی و اجتماعی از جنبههای مختلف برگزار شد.
فاطمه دلاوری پاریزی، دانشجوی دکتری فلسفه و پژوهشگر زیبایی شناسی سیاسی در این نشست بیان کرد: زمانی که به مسئلهای از بالا به پایین نگاه شود، نقاط سیاه آن دیده نمیشود و اتفاقات آبان ماه سال 98 نیز بدین نحو بود. در بسیاری از مواقع نظرات اشتباهی گفته نمیشود و باید همه این نظرات درمورد یک اتفاق یا مسئله به اشتراک گذاشته شود. به نوعی کثرت باعث نزدیک شدن به حقیقت میشود. توحید نیز به معنای این است که کثرت وجود داشته باشد و با استفاده از آن به سمت وحدت برویم.
اگر حاکمیت تنوع و کثرت را به رسمیت نشناسد، حق را زیرپا گذاشته است وی در ادامه اظهار کرد: کسی که درمورد مسئلهای با ما مناظره میکند، دشمن ما نیست و درواقع همیار ما در یافتن حقیقت است و اگر حرف حق را نپذیریم، دچار کفر شدهایم. در حال حاضر باید دیگران را به رسمیت بشناسیم و عدم این کار، یک ضرر دو طرفه برای ماست که باعث میشود خود ما به حقیقتی نرسیم و نه اصل حقیقت کشف شود. اینکه همگی آدمها شبیه هم باشند، ارزشی ندارد. اگر حاکمیت نیز تنوع و کثرت را به رسمیت نشناسد، حق را زیرپا گذاشته است.
حاکمیت باید اعتراضات مردم را بپذیرد دلاوری پاریزی در ادامه با تأکید بر مسئله حق اعتراض مردم گفت: آیه قرآن بیان میکند که خدا دوست ندارد که صدای کسی بالا رود، مگر آن کس که به او ظلمی شود. به نوعی خداوند مردم را برای گرفتن حق خود و اعتراض، تشویق میکند. محرومین حق و تکلیف اعتراض دارد و اعتراض نیز با خشونت همراه است. اما این وظیفه حاکمیت است که صبر و تحمل بالایی داشته باشد و این اعتراضات را بپذیرد. نباید ما بعد از دو سال افسوس بخوریم و در خود بمانیم که در آبان ماه سال 1398 چه کردهایم.