دلایل مصدومیت بالای رباط صلیبی از زبان مربی پیشین تیم ملی
مربی بدنساز پیشین تیم ملی فوتبال ایران میگوید که آمار مصدومیت رباط صلیبی بازیکنان لیگ برتری از تعداد فعلی بیشتر خواهد شد.
ولیالله صالحنیا در گفتوگو با خبرنگار ورزشی خبرگزاری تسنیم، در مورد آمار 19 بازیکن مصدوم از ناحیه رباط صلیبی در لیگ برتر، اظهار داشت: شما بازیکنانی که در دهه 60، 70 و 80 در تیمهای مختلف مانند استقلال، پرسپولیس، پاس، پیکان و... با ما کار کردند را ببینید و آمار آن را محاسبه کنید که چند بازیکن با مصدومیت مواجه شدند. با آن نحوه و شرایط تغذیه، استراحت و پولی در میان نبود. بروید بررسی کنید آنها چه مدلی تمرین میکردند و چه شرایطی داشتند.
وی افزود: در حال حاضر تمرینات تیمها درست انجام نمیشود. تمرین فوتبال با تمرین بدنسازی فوتبال فرق دارد. در کنار اینها اگر خواب، استراحت و غذای بازیکنان مناسب نباشد، آمار مصدومیتها بالاتر هم میرود. نحوه تمرین تیمها با اینکه سبک است اما توقع نتیجه از سمت کادر فنی و باشگاهها بسیار بالا است. باشگاهها باید رویکرد خود را عوض کنند. با مکمل و این نحوه تمرینات نمیشود فوتبالیست ساخت.
«رباط صلیبی» تراژدی 19 قسمتی فوتبال ایران*آمار مصدومیت رباط صلیبی لیگ افزایش پیدا میکند
مربی بدنساز پیشین تیم ملی تصریح کرد: به نظرم تا آخر فصل آمار 19 بازیکن دارای مصدومیت رباط صلیبی افزایش پیدا میکند چرا که فشار روحی - روانی برای کسب نتایج بهتر در هفتههای پایانی بیشتر میشود. متأسفانه در حال حاضر برخی دنبال کارهای خودشان هستند و منافع مالیشان را به سلامت بازیکنان و به ویژه بازیکنان جوان ترجیح میدهند. ما در گذشته حتی ویتامین C هم برای بازیکنان تجویز نمیکردیم و با شگردهایی که داشتیم بدن بازیکنان را حفظ میکردیم.
صالحنیا در پاسخ به این سؤال که آیا بدنسازی چند باره تیمهای لیگ برتری به دلیل وقفههای متعدد لیگ برتر در افزایش تعداد مصدومیتها تأثیرگذار است، گفت: بله صددرصد اثر دارد. بدنسازی باید بر اساس طول و عرض مسابقات باشد. مثلاً وقتی مسابقات طولانی باشد، نحوه تمرینات باید طوری صورت بگیرد که نیازی به بدنسازی 2 یا 3 مرتبهای نباشد. متأسفانه برنامهریزی خوبی برای بدنسازی تیمها صورت نمیگیرد. تجربه نشان داده آنهایی که برنامهریزی خوب را میدانند در آخر فصل نتایج بهتری میگیرند به عنوان قهرمانی، نایب قهرمانی و... میرسند. ضمن اینکه باشگاههایی که دارای بازیکن ملی هستند با احتمال مصدومیت بیشتر بازیکنان خود مواجهاند.
*بازیکنان پاس در زمین فوتبال ساحلی تمرین میکردند
وی راجع به اینکه آیا کیفیت پایین زمین تمرین و مسابقات روی افزایش تعداد مصدومان تأثیرگذار است، عنوان کرد: در دهههای قبل بازیکنان در زمینهای به مراتب بدتر، بدون چمن حتی گِل و شُل بازی میکردند، اما بدنها ساخته و پرداخته میشد. در واقع هر چه فوتبال ما به سمت فانتزی شدن پیش رفت، آسیبها بیشتر شد. حتی در اروپا و جاهایی که بازیها روی چمن مخمل برگزار میشود، تمرینات به غیر از زمین چمن در برخی جلسات تمرینی در فضاهای دیگری مانند سالن، چمن مصنوعی و زمینهای کمی کمکیفیت برگزار میشود. این موضوع برای تقویت بدنسازی بازیکنان صورت میگیرد.
مربی بدنساز پیشین تیم فوتبال پاس تأکید کرد: در زمان همکاریام با مجید جلالی در پاس، بخشی از فضایی که در اختیارمان بود را به زمین فوتبال ساحلی تبدیل کردیم و بعضی وقتها در آنجا تمرین میدادیم. تمرین همیشه نباید در زمین مخمل و محل مسابقه باشد، کاری که تیمهای اروپایی هم انجام میدهند.
*برخی بازیکنان در قبال پولی که میگیرند، تعهد ندارند
صالحنیا درباره عدم قید تعهد مبنی بر سبک زندگی حرفهای در قرارداد بازیکنان اظهار داشت: اگر در باشگاههای ما حساب و کتابی وجود داشته باشد، باید برای بازیکنان بر حسب متاهل یا مجرد بودن، یکسری شرایط زندگی حرفهای قید شود. زمانی که به عنوان کمک علی پروین، ناصر حجازی یا منصور پورحیدری بودم، در زمان تعطیلات یا وقفههای لیگ بازیکنان تیم را کنترل میکردیم و حواسمان بود که در زمان استراحت کجا هستند. آن زمانها علاقه به زمین خاکی در کشور زیاد بود و بعضی بازیکنان حتی در تعطیلات برای مسابقه در این زمینها حاضر میشدند. آن زمان تمرینات از الان کمتر بود، اما الان تیمها با تمرین زیاد از آن طرف بام میافتند.
وی ادامه داد: مصدومیت رباط صلیبی در اثر برخوردهای شدید حین مسابقه، اجتنابناپذیر است اما برخی بازیکنان و مربیان تعهد اخلاقی نسبت به پولی که دریافت میکنند، ندارند. آنهایی که رعایت میکنند، پول نوش جانشان. بازیکنان ما باید خودشان را با قهرمانان المپیک، پارالمپیک و... مقایسه کنند که چیزی عایدشان نمیشود.
*منافع عامل همکاری با بدنسازهای خارجی است
مربی بدنساز پیشین پرسپولیس و استقلال در پاسخ به این سؤال که چرا تیمهای متمول لیگ برتر بیشتر تمایل به جذب مربی بدنساز خارجی دارند، گفت: من همیشه رُک و بدون تعارف صحبت میکنم. چون برخی منافع دارند، ترجیح میدهند از مربی خارجی استفاده کنند و مربی هموطن خود را نادیده بگیرند. مانند قضیه واردات بعضی اقلام است که مشابه آن در کشور وجود دارد. باید به داشتههایمان بها بدهیم و از مربی داخلی استفاده کنیم. برخی به این دلیل که از کنار عقد قرارداد با مربی بدنساز ایرانی پولی به دست آنها نمیرسد، تمایلی برای همکاری با مربیان ایرانی ندارند.
*کُخ پرسید این تمرینات را از کجا یاد گرفتی؟
صالحنیا با یادآوری خاطرهای از دوران همکاری با رولند کخ سرمربی پیشین استقلال تصریح کرد: کُخ و کریستوفر دام خودشان مربی بدنساز بودند، اما وقتی کُخ تمرینات مرا دید، پرسید که این تمرینات از کجا یاد گرفتی؟ به آنها گفتم خودم تجربه کار دارم و قهرمان دوومیدانی و در 10 گانه هم فعال بودم. مربی آلمانی بعد از شنیدن حرفهایم گفت آنهایی که 10 گانه هستند، تکمیل هستند.
*مافیا به پسرم اجازه کار نمیدهد
وی گفت: پسرم علی با وجود علم و اطلاعاتی که دارد بعد از ذوبآهن نتوانسته با تیمی همکاری کند چرا که مافیا اجازه نمیدهد. حتی در لیگ 3 و 4 هم رانت و باندبازی مشخص میکند چه کسی مربی باشد. درباره صلاحیت و نحوه کار علی میتوانید از محمد مایلی کهن، حسین فرکی، پیروانی و استیلی سؤال کنید.