یک‌شنبه 8 شهریور 1405

دهن‌کجی ریاض به بروکسل

وب‌گاه دنیای اقتصاد مشاهده در مرجع
دهن‌کجی ریاض به بروکسل

در شرایطی که اتحادیه اروپا در تلاش بود از ارائه اعتبار به چین و پیشرفت این کشور - بازیگری که از آن به عنوان رقیب سیستماتیک خود یاد می‌کند - اجتناب ورزد، بروکسل آمادگی‌اش را برای توسعه تعامل با همه بازیگران خاورمیانه از طریق تعامل تدریجی اعلام کرد.

رابطه اتحادیه اروپا با عربستان که در حوزه نظری، شریکی کلیدی اقتصادی، دیپلماتیک و امنیتی برای این نهاد منطقه ای است نیز چندان خوب نیست. پادشاهی درخواست‌های غرب برای افزایش تولید نفت را نادیده گرفت. گروهی می‌گویند که این فاصله به واسطه انتقاد غرب به جنگ ویرانگر عربستان در یمن است و حمله به ریاض به واسطه قتل جمال خاشقجی و سرکوب فعالان زن. با این همه حقیقت آن است که بروکسل هیچگاه عربستان را به واسطه این مقوله ها هدف تحریم و محدودیت قرار نداد.

ریاض امروز خود را قدرت مستقل جاه‌طلب می‌بیند که به غرب وابسته نیست و به دنبال تنوع در روابط خود است. عادی‌سازی رابطه با تهران نمونه‌ای است از سیاست‌های این بازیگر.

در این میان رویکرد جسورانه چین و میانجیگری‌اش میان تهران و ریاض که با حمایت‌های عراق و عمان محقق شد، همچنین نشان‌دهنده تغییرات گسترده‌تر به سمت چندقطبی شدن بیشتر و عاملیت درون منطقه‌ای در خاورمیانه است.

مشروح این گزارش را در اقتصادنیوز با تیتر دهن کجی سعودی ها به اروپا / پکن جای بروکسل را گرفت؟ بخوانید.

--> اخبار مرتبط

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.