یک‌شنبه 4 آذر 1403

دولت باید نقش حمایتی خود را در بعد اقتصادی و مالی گردشگری تقویت کند

خبرگزاری تسنیم مشاهده در مرجع
دولت باید نقش حمایتی خود را در بعد اقتصادی و مالی گردشگری تقویت کند

رئیس هیئت مدیره کانون راهنمایان گردشگری گفت: ضرورت دارد دولت با انجام تعاملات لازم با مجلس به جهت تصویب ردیفی در بودجه جاری سالیانه کشور به منظور انجام بازاریابی گسترده در سطح بین‌المللی، برای توسعه گردشگری نیز نقش حمایتی خود را تقویت کند.

- اخبار اجتماعی -

محسن حاجی سعید در گفت‌و‌گو با خبرنگار اجتماعی باشگاه خبرنگاران پویا؛ با اشاره به ضرورت حمایت دولت از مجموعه بخش خصوصی گردشگری به‌ویژه در بعد مالی و اقتصادی، ضمن ارائه راهکارهایی برای رونق گردشگری، خواستار تقویت بودجه با هدف توسعه تبلیغات و بازاریابی گردشگری و بخشودگی جرایم تسهیلات معوقه کرونایی اعطایی به تأسیسات گردشگری شد.

وی با بیان این موضوع که شیوع ویروس کرونا صنعت گردشگری را درگیر شرایط بحرانی کرد، گفت: همواره و در طول سالیان گذشته بخش خصوصی بر این موضوع تأکید داشت که باید با در نظر گرفتن امکان پیش آمد بحران‌های گوناگون برای صنعت گردشگری، با ایجاد صندوق حمایتی مبتنی بر کمک و حمایت از بخش خصوصی، از فروپاشی و خسران این بخش در مواقع بحرانی جلوگیری کرد.

به اعتقاد این فعال بخش خصوصی، گرچه تا کنون علی‌رغم مطالبه مکرر و به حق بخش خصوصی، این امر محقق نشده است، اما با اهتمام و اراده خوبی که شخص معاون گردشگری و مجموعه مدیران وزارتخانه دیده می‌شود، امیدواریم در آینده نزدیک شاهد ایجاد چنین صندوقی باشیم تا در مواجه با بحران‌های احتمالی آتی که حتی می‌تواند ابعاد سیاسی، اجتماعی و... داشته باشد با چالش جدی روبرو نشویم.

رئیس هیئت مدیره کانون راهنمایان گردشگری کشور انجام واکسیناسیون فعالان گردشگری و همچنین در گام بعدی لغو ممنوعیت صدور ویزا گردشگری خارجی را از اقدامات بسیار مهم، مؤثر و حائز اهمیت وزارتخانه میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی دانست و بیان کرد: این موضوع از مدت‌ها پیش جز دغدغه و مطالبات اصلی بخش خصوصی بود اما متأسفانه باید بگوییم از سوی دولت گذشته در مقابل این درخواست با نوعی لجاجت روبه‌رو بودیم.

مطابق با صحبت‌های حاجی سعید، عدم راه‌اندازی سیستم حساب‌های اقماری صنعت گردشگری مانع از آگاهی مسئولین و عموم مردم نسبت به اهمیت این صنعت در ارزآوری و تولید سود و همچنین تأثیر مستقیم آن بر اقتصاد کشور است. در حالی که اگر این سامانه راه‌اندازی شود با توجه به عملکرد سازنده خود تأثیر مهم رونق گردشگری بر رشد اشتغال، افزایش درآمد و سطح رفاه آحاد مردم جامعه را نشان می‌داد.

وی تصریح کرد: مطمئنا گردشگری در دوران پسا کرونا تنها با دو اقدام واکسیناسیون گسترده و باز شدن مرزها به روی بازارهای جهانی هدف، به رونق سال 97 باز نخواهد گشت.

این فعال بخش خصوص ضمن تأکید بر این موضوع که آنچه که امروزه برای رونق مجدد صنعت گردشگری باید الزاما در دستور کار قرار بگیرد، انجام برنامه‌ریزی لازم در ساختار ماتریسی و تعامل فرابخشی، به منظور شناساندن ایران به عنوان مقصد امن گردشگری به تمام مردم دنیا است، اظهار کرد: چراکه علاوه بر تبلیغات سوء دشمن مبنی بر ایران هراسی، آخرین اخبار مخابره شده از ایران به تمام دنیا، کشته شدن عده‌ای زیادی از مردم در آخرین موج کرونا بوده و بر همین اساس لازم است در جهت زدودن غبار اخبار منفی از چهره ایران تمام اهتمام و توان خود را به کار گیریم.

رئیس هیئت مدیره کانون راهنمایان گردشگری کشور با بیان این مطلب که به نظر می‌رسد ما هنوز هم نتوانسته‌ایم برای راه‌اندازی و رونق گردشگری با دنیا تعامل لازم را برقرار و در واقع صحبت کنیم، ادامه داد: در همین راستا راهکارها و سناریوهای پیشنهادی را در جلسات مشترک برگزار شده با معاون گردشگری، به ایشان ارائه کرده‌ایم.

حاجی سعید گفت: در اولین گام لازم است به صورت وسیع ضمن ایجاد تمهیدات لازم و انعقاد قرارداد با شرکت‌های مختلف، مجلات گوناگون و شبکه‌های تلویزیونی بین‌المللی به دنبال آن باشیم تا اخبار بازگشایی مرزهای ایران و صدور روادید برای گردشگران خارجی به طور گسترده در منابعی که اشخاص برای انجام سفر به آن مراجعه می‌کنند، درج شود.

بنا به گفته‌های وی، هم اکنون فرآیند اطلاع‌رسانی صرفا به شکل آرامی و در سطح خرد توسط آژانس‌ها با همکاری شریک‌هایشان انجام می‌شود و جامعه هدف آن منحصرا گردشگرانی را در برمی‌گیرد که همواره به ایران سفر می‌کنند.

این فعال بخش خصوصی در گام بعدی، بعد از اقناع دنیا نسبت به انجام سفر و گردشگری به ایران با توجه به شرایط امن و مطلوب، تأکید کرد که باید به دنبال انجام برنامه‌ریزی اساسی و اصولی در سطح کلان و حتی توسط نهاد ریاست جمهوری و وزارت خارجه برای ایجاد مشوق‌های لازم به منظور تشویق و تحریک سفر گردشگران مختلف به ایران باشیم.

رئیس هیئت مدیره کانون راهنمایان گردشگری کشور بیان کرد: به عنوان نمونه می‌توان با اعطای ویزای رایگان و تشویقی به برخی از بازدیدکنندگان نمایشگاه اکسپو شرایطی را جهت انجام سفر توسط گردشگران سایر کشورها فراهم آورد.

حاجی سعید ضمن اشاره به رویکرد دولت جدید مبنی بر توسعه گردشگری کشور، ضرورت دانست که دولت نقش حمایتی خود را در صنعت گردشگری تقویت کند که یکی از مصادیق تقویت این نقش حمایتی، انجام تعاملات لازم با مجلس به جهت تصویب ردیفی در بودجه جاری سالیانه کشور به منظور انجام بازاریابی و تبلیغات گسترده در سطح بین‌المللی برای توسعه گردشگری است.

وی با اذعان این موضوع که بازاریابی در این صنعت منحصرا به برگزاری نمایشگاه‌های محدود شده و در نهایت شامل تهیه بروشور و کاتالوگ می‌شود، تصریح کرد: در حالی که گردشگری ابزاری بسیار کارآمد در راستای مقابله با ایران‌هراسی در سطح بین‌المللی است و توسعه گردشگری صرفا از طریق بازاریابی و تبلیغات میسر است؛ لذا باید الزاما در مجموعه حاکمیت با تغییر نگاه فعلی به مقوله تبلیغات گردشگری که سهم بسیار ناچیزی از بودجه را به خود اختصاص می‌دهد، منابع مالی لازم جهت بازاریابی توسط دولت تقویت گردد.

این فعال بخش خصوص با بیان این مطلب که اگر دولت به بحث بازاریابی توجه کافی داشته و ضمن اهتمام لازم این بخش را پوشش بدهد، اظهار کرد: در آن صورت بخش خصوصی به وظیفه ذاتی خود که ارائه خدمات است می‌پردازد، اما اکنون بخش خصوصی بسیاری از وقت و انرژی خود را صرف بازاریابی می‌کند و از آنجایی که حمایت دولت را در کنار خود ندارد به جایی نیز نمی‌رسد.

رئیس هیئت مدیره کانون راهنمایان گردشگری کشور همچنین با اشاره به خروج افراد متخصص از زنجیره گردشگری در پی کاهش توان مالی بنگاه‌های گردشگری در پرداخت حقوق و مزایای پرسنل خود در جریان همه‌گیری کرونا تأکید کرد: بخش خصوص گردشگری هم‌چنان نیازمند کمک‌های مالی دولت در قالب تسهیلات کم‌بهره و یا کمک بلاعوض برای بازسازی ساختار مالی و اقتصادی خود است.

حاجی سعید موضوع لزوم اعطای کمک‌های ملی دولتی از مطالبات مهم بخش خصوصی دانست که همچنان بخشی از آن یا اساسا اتفاق نیفتاده و یا به درستی و به صورت کامل انجام نشده است.

وی با بیان این مطلب که اعطای وام‌ها و تسهیلات کرونایی تنها باعث بدهکاری بیش از بیش اهالی صنعت گردشگری شده است، افزود: اگر در راستای بخشودگی جرایم تأخیر در پرداخت اقساط توسط تأسیسات گردشگری فکر و اقدامی اساسی نشود وقوع اتفاقات ناگواری در ماه‌های آتی خواهیم بود، به گونه‌ای که در نتیجه آن بانک‌ها به عنوان بخشی از دولت مالک تأسیسات گردشگری می‌شوند.

این فعال بخش خصوصی خاطرنشان کرد: با توجه به عدم گستردگی بخش خصوصی صنعت گردشگری در کشور، استنباط ما این است که اعطای کمک مالی بلاعوض توسط دولت به تأسیسات گردشگری با توجه به ساختار کلان بودجه دولت، فشار قابل توجهی به دولت وارد نمی‌کند اما در مقابل مانع از تحقق بحران‌های آتی در این صنعت بیمار و زخم خورده می‌شود.

سایت "ویزیت ایران" به عنوان نماد معرفی گردشگری ایران ضعف‌های اساسی دارد لزوم به‌کارگیری از ظرفیت صنایع برای توسعه گردشگری ضرغامی: اگر گردشگری درمان شود کشور را نجات می‌دهد