دولت برای افزایش یارانه و حقوق پارسال چقدر خرج دست به جیب شده؟
ایسنا نوشت: در سال گذشته دو اتفاق باعث شد که هزینههای دولت به طرز چشمگیری افزایش پیدا کند که البته در بودجه به آن اشارهای نشده بود، افزایش حقوق کارکنان و بازنشستگان دولت و افزایش یارانههای نقدی که بیش از 200 هزار میلیارد تومان بیشتر از آنچه در بودجه پیش بینی شده بود، برای دولت خرج برداشت.
در قانون بودجه سال 1401 حقوق کارکنان و بازنشستگان کشوری و لشکری با افزایش 10 درصدی حقوق مواجه شد و حداقل حقوق برای آنها پنج میلیون 600 هزار تومان شد. اما در آبان ماه سال گذشته مقرر شد تا معادل 3000 امتیاز برای کارمندان مشمول قانون مدیریت خدمات کشوری در نظر گرفته شود و حق اولاد و فرزند نیز 50 و 100 درصد افزایش یافت.
از سوی دیگر با وجود اینکه هزینههای دولت برای یارانه نقدی بر اساس یارانه 45 هزار تومانی در بودجه سال گذشته بسته شده بود، در همان ماههای ابتدایی سال 1401، یارانههای نقدی به 300 هزار تومان و 400 هزار تومان برای دهک های درآمدی مختلف رسید.
این موضوعات در کنار دیگر هزینهها، بار مالی دولت را در سال گذشته بیشتر کرد. به گفته مسعود میر کاظمی - رئیس سازمان برنامه و بودجه - مجموع تغییرات اعمال شده در زمینه ترمیم حقوق و افزایش یارانهها بیش از 200 هزار میلیارد تومان بیشتر از آنچه رد بودجه سال 1401 مصوب شده، هزینه روی دوش دولت گذاشت.
وی در نشست خبری روز گذشته با اشاره به اینکه با اشاره به اینکه ترمیم حقوق در سال گذشته 61.4 همت بار مالی برای دولت داشت، درباره افزایش یارانههای نقدی نیز اعلام کرد که در سال گذشته به دلیل تحمیل هزینههای اضافه در بخشهایی از جمله ترمیم حقوق، افزایش یارانهها نتوانستیم آنطور که باید و شاید در بخشهایی مانند اشتغال هزینه کنیم؛ چرا که در زمینه یارانه 140 همت بیشتر از بودجه عملکرد داشتیم.
البته به گفته معاون رئیس جمهور، با این وجود کسری در بودجه اتفاق نیفتاد یا استقراضی صورت نگرفت. دولت توانست با افزایش درآمدهای خود از جمله درآمدهای مالیاتی و صرفه جویی و پرهیز از ریخت و پاش کاری کند که استقراضی انجام نشود. البته افزایش درآمدهای مالیاتی به معنی این نبود که مالیاتها را بیشتر کردیم بلکه حتی در بخش تولید مالیات کاهش پیدا کرد اما با توجه به ابزارهای فناوری که در اختیار داشتیم شناسایی مودیان افزایش پیدا کرد.
بیشتر بخوانید:
46220
کد خبر 1752811