دوشنبه 5 آذر 1403

دو ستاره علیه یازده فوق ستاره؛ / نفر به نفر بازیکنان ایران مقابل قهرمان آفریقا

وب‌گاه ورزش سه مشاهده در مرجع
دو ستاره علیه یازده فوق ستاره؛ / نفر به نفر بازیکنان ایران مقابل قهرمان آفریقا

تیم ملی فوتبال ایران اردوی اتریش و دو بازی دشوار تدارکاتی را بدون شکست پشت سر گذاشت.

به گزارش ورزش سه، ایران پس از پیروزی باارزش 1-0 مقابل اروگوئه، امروز با ارائه نمایشی سازماندهی‌شده و البته با درخشش دروازه‌بانش قهرمان آفریقا را در اتریش متوقف کرد.

در این مطلب به اجمال نمایش بازیکنان تیم ملی که در این مسابقه به زمین رفتند را بررسی می‌کنیم؛ صدالبته آنهایی که شاخص‌تر از دیگران کار کردند جداگانه مورد بررسی‌های بیشتر قرار خواهند گرفت:

* دروازه‌بان  سید حسین حسینی: غیرمنتظره‌ترین تغییر و البته نمایش در میان بازیکنان تیم ملی به این گلر استقلالی‌ها تعلق دارد؛ سید حسین در این مسابقه پنج سیو در مقابل حمله‌وران سنگالی داشت و احتمالا بالاترین نمره را در میان بازیکنان خواهد گرفت. این گلر باتجربه شیرازی که در این بازی حساس به سایر گزینه‌ها ترجیح داده شد، آنقدر مطمئن و خوب کار کرد که شاید برای سایر مدعیان دروازه تیم ملی، خط و نشانی کشیده باشد.

* مدافعان صادق محرمی: محرمی یکی از بازیکنان بی‌تغییر ایران نسبت به مسابقه قبلی بود؛ او در نیمه اول نمایش آنچنان خوبی نداشت اما در نیمه دوم همان بازیکنی شد که از او انتظار داشتیم و به‌صورت کامل سادیو مانه ستاره خط حمله سنگال را مهار کرد. با این دو بازی صادق محرمی بالاترین نمره را در میان همه دفاع راست‌ها برای حضور فیکس در جام جهانی دارد. امروز البته محرمی کمتر در حملات و بازیسازی حاضر بود و بیشتر توان خود را معطوف به کنترل این ستاره تیم سنگال کرده بود و از آن موفق بیرون آمد.

حسین کنعانی‌زادگان: از میان چهار مدافعی که برای حضور در قلب دفاع تست شدند، حسین کنعانی تنها بازیکنی بود که در هر دو مسابقه به میدان رفت. او در نیمه اول نمایش نسبتا خوبی از خود نشان داد؛ اگرچه خط دفاعی ایران با اصطلاح یکی دو بار پشت خورد که البته در آنجا سیدحسین حسینی توانست جور اشتباهات را بکشد. با این حال کنعانی دوباره نمایش خوبی را پشت سر گذاشت و شکی نیست که او در جام جهانی در قلب دفاع تیم ملی به میدان خواهد رفت.

سید مجید حسینی: این دفاع وسط بلندقامت تیم فوتبال کایسری اسپور ترکیه در مسابقه مقابل سنگال، روز سخت و طاقت‌فرسایی را پشت سر گذاشت اما در مجموع بد کار نکرد. حسینی با توجه به قد و قامت برای مسابقاتی که تیم ملی احتیاج به بازیکنان فیزیکی بیشتری دارد، مهره کارآمد محسوب می‌شود. با این حال او برای تبدیل شدن به مهره ثابت تیم ملی باید کمی قانع‌کننده‌تر نمایش بدهد.

مرتضی پورعلی‌گنجی: یک نیمه و یک اشتباه مرگبار برای باتجربه‌ترین مدافع تیم ملی. پورعلی که از دل رقابت‌های باشگاهی به تیم ملی برگشته هنوز در شرایط کامل آمادگی فنی قرار ندارد؛ با این حال منهای آن اشتباه، ایراد چندانی نمی‌شود به بازی او گرفت. او در لحظه‌ای که توپ را وارد دروازه ایران کرد، اندکی در محاسبه منطقه فرود توپ اشتباه کرد تا بدین شکل تا لحظه آخر، بازی را با افسوس دنبال کند. با این حال اگر فرصت به او برسد، اشتباه خود را جبران خواهد کرد.

احسان حاج‌صفی: دفاع چپ تیم ملی بلیت خود را برای قطر و حضور فیکس در ترکیب تیم ملی رزرو کرد. حاج‌صفی بعد از نمایش متزلزل در دیدار مقابل الجزایر، در هر دو مسابقه تیم ملی 90 دقیقه کامل بازی کرد و نشان داد که کاملا مورداعتماد سرمربی تیم ملی است و باید انتظار داشت که او کاپیتان تیم ملی در جام جهانی نیز باشد. نمایش امروز احسان در دفاع چپ کم‌نقص و درخشان بود؛ او یک‌بار توپ را از روی خط بیرون کشید، تک گل ایران را ساخت و دیگر موقعیت جدی ایران روی دروازه حریف را پایه‌گذاری کرد. او همچنین یک‌بار دیگر با سرعت عمل در محوطه شش‌قدم یک موقعیت عالی گل را از سنگالی‌ها گرفت. حاج‌صفی یکی از دو ستاره اصلی تیم ملی در این بازی بود.

* هافبک‌ها سعید عزت‌اللهی: شاید به دلیل نیمکت‌نشینی در تیم فوتبال باشگاهی، سعید عزت‌اللهی هنوز از نظر بدنی آمادگی کافی برای نبردهای شدید را نداشته باشد. با این حال تجربه او در مسابقات این چنینی، همچنان کارگشا است و او در حضور یک نیمه‌ای در تیم ملی، همان چیزی بود که در مسابقه قبلی نشان داده بود. این جوان اول سابق تیم ملی که از مهره‌های مورد اعتماد کی‌روش یه حساب می‌آید، از امروز تا جام جهانی کمتر از دو ماه وقت دارد تا با بهترین شرایط بدنی در ترکیب اصلی برای ایستادن مقابل دو دفاع وسط ایران، قرار بگیرد.

میلاد سرلک: برای میلاد سرلک که سومین بازی فیکس خود را در تیم ملی تجربه می‌کرد، تست سنگال چندان موفقیت‌آمیز پیش نرفت اما نشان داد که کارلوس کی‌روش احتمالا به این بازیساز پرسپولیسی، بیشتر میدان خواهد داد و او باید متمرکز و رو به آینده حرکت کند تا شاید در بین مدعیان سرسخت خط هافبک، جایی برای خود دست و پا کند. سرلک بعد از یک نیمه جای خود را به امید ابراهیمی داد.

احمد نوراللهی: حضور 90 دقیقه‌ای احمد نوراللهی و نقش اصلی او در جدال‌های تک به تک نشان‌دهنده اهمیت این بازیکن تیم الاهلی برای تیم ملی است؛ بازیکنی که در دوره اسکوچیچ در تمام مسابقاتی که در دسترس بود فیکس بازی کرد و احتمالا این موضوع در دوره کی‌روش نیز اتفاق خواهد افتاد‌. احمد که در الاهلی هم در این فصل در پست 6 بازی می‌کند، با حفظ شرایط مطلوب، بازیکن ثابت تیم ملی در جام جهانی خواهد بود. او امروز پرتلاش و مثبت بازی کرد و یکی از بهترین‌های تیم بود.

امید ابراهیمی: امید چهره‌ای است که در جام جهانی قبلی به‌عنوان یک بازیکن پرتلاش و فداکار ظهور کرد. او حالا چهار سال باتجربه‌تر شده و شاید شکل فوتبالش هم کمی تغییر کرده باشد؛ با این حال شخصیت بالا و مهارت بازی در پست هافبک او را خوشبین می‌کند تا خود را به‌عنوان یکی از مسافرین جام جهانی در تیم ملی بداند. ابراهیمی در نیمه دوم بازی امروز که ایران مجبور شد تهاجمی‌تر بازی کند، به نسبت نیمه اول اجازه خلق موقعیت کمتری به حریف نامدار و فیزیکی ما داد.

* وینگرها علی قلی‌زاده: علی قلی‌زاده در نقش وینگر راست، نمایش قابل قبولی ارائه کرد و یکی از بازیکنان 90 دقیقه‌ای تیم ملی بود. او در شرایطی که تیم ملی حریف فیزیکی و قدرتمندی پیش روی خود داشت، به‌عنوان عنصر فانتزی و بازیساز در این پست نمایش داد و اگرچه موفق به پاس گل یا گلزنی نشد اما آنقدر خوب بود که کی‌روش نیازی به تغییرش ندید تا او مثل دوران اسکوچیچ یکی از بازیکنان فیکس تیم ملی باشد.

کریم انصاری‌فرد: حضور کریم انصاری‌فرد در پست 10 از نکات ترکیب امروز تیم ملی بود؛ کریم پرتلاش بازی کرد و با دید خوب خود، چندین بار سعی کرد در چپ و راست مهدی طارمی و دیگر بازیکنان را صاحب توپ کند اما طبیعتا او برای حضور در این پست ساخته نشده و شاید بتواند مثل بازی قبل، به‌عنوان بازیکن جوکر فضای بهتری برای هم‌تیمی‌ها ایجاد کند.

سامان قدوس: اگر قرار بر بازی تیم ملی تنها با یک مهاجم باشد، سامان قدوس یک مهره اصلی برای تیم ملی در جام جهانی خواهد بود‌. او در نیمه دوم بازی امروز جانشین کریم انصاری‌فرد شد و اگرچه آنقدر موثر کار نکرد که چیزی در آمار بازی از او به ثبت برسد اما با این حال به‌عنوان بازیکنی که کار انتقال توپ را خوب بلد است، جزو بازیکنانی بود که نمره قبولی گرفت. سامان اگر بدشانس نبود اولین گل ایران را روی ارسال حاج‌صفی به ثمر می‌رساند.

علیرضا جهانبخش: جهانبخش در دو بازی زیر نظر کی‌روش هنوز آن جهانبخشی نبوده که در زمان اسکوچیچ ستاره تیم ملی بود. با این حال او بازیکنی بسیار مسلط در دفاع است که اگر در پشت محوطه جریمه هم صاحب توپ شود، می‌تواند برای حریف خطرساز باشد. البته سنگال در هنگام دفاع فضاها را بسته بود و اجازه شوتزنی و بازیسازی به جهانبخش نداد. با این حال او در نیمه دوم نمره قبولی گرفت.

* مهاجمان مهدی طارمی: امروز روز خوب مهدی طارمی نبود و ستاره تیم ملی کمتر صاحب موقعیتی شد که بتواند مقابل دروازه حریف خودنمایی کند و این مشابه وضعیتی بود که در بازی قبلی برای سردار آزمون اتفاق افتاد. طارمی که گاها در پست وینگر چپ بازی می‌کرد و گاها نیز به‌عنوان یک بازیکن پست 9 نمایش می‌داد، در این جابجایی‌ها آنچنان صاحب فرصت نشد.

سردار آزمون: ستاره خط حمله بایرلورکوزن به این گل نیاز داشت‌. بعد از حرف و حدیث‌های این چند روز، سردار آزمون همان بازیکنی شد که همیشه در دوره کی‌روش بود. به گلی که او با پرش جفت و ضربه سر زیبا و مطمئنش زد توجه کنید و یادتان باشد که آزمون یکی از مهم‌ترین بازیکنان امروز فوتبال ما است؛ مهاجم تیم بایرلورکوزن که در لیگ قهرمانان اروپا هم به میدان می‌رود و دوست داریم در جام جهانی او را در اوج آمادگی ببینیم. با این گل تردیدهای کی‌روش برای انتخاب یک بازیکن از بین دو مهاجم تیم ملی کمی بیشتر شد.

دو ستاره علیه یازده فوق ستاره؛ / نفر به نفر بازیکنان ایران مقابل قهرمان آفریقا 2
دو ستاره علیه یازده فوق ستاره؛ / نفر به نفر بازیکنان ایران مقابل قهرمان آفریقا 3
دو ستاره علیه یازده فوق ستاره؛ / نفر به نفر بازیکنان ایران مقابل قهرمان آفریقا 4
دو ستاره علیه یازده فوق ستاره؛ / نفر به نفر بازیکنان ایران مقابل قهرمان آفریقا 5
دو ستاره علیه یازده فوق ستاره؛ / نفر به نفر بازیکنان ایران مقابل قهرمان آفریقا 6
دو ستاره علیه یازده فوق ستاره؛ / نفر به نفر بازیکنان ایران مقابل قهرمان آفریقا 7
دو ستاره علیه یازده فوق ستاره؛ / نفر به نفر بازیکنان ایران مقابل قهرمان آفریقا 8
دو ستاره علیه یازده فوق ستاره؛ / نفر به نفر بازیکنان ایران مقابل قهرمان آفریقا 9
دو ستاره علیه یازده فوق ستاره؛ / نفر به نفر بازیکنان ایران مقابل قهرمان آفریقا 10