دین و اندیشه | علت عدم حضور قلب در نماز در بیان امام سجاد (علیهالسلام)
به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، حجتالاسلام قرائتی در سری برنامههای تلویزیونی "نکات ناب" با اشاره به اینکه گناهان و کیفرهای آن یک گونه نیست، گفت: عبادات نیز همین طور است. قرآن در برخی آیات میفرماید اگر فلان عمل خوب را انجام دهید، دو برابر به شما میدهم «فأولئک لهم جزاء الضعف»؛ ضعف به معنای دو برابر است. یک جا میفرماید در برابر قرضالحسنه چند برابر (اضعاف) به شما پاداش میدهم...
به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، حجتالاسلام قرائتی در سری برنامههای تلویزیونی "نکات ناب" با اشاره به اینکه گناهان و کیفرهای آن یک گونه نیست، گفت: عبادات نیز همین طور است. قرآن در برخی آیات میفرماید اگر فلان عمل خوب را انجام دهید، دو برابر به شما میدهم «فأولئک لهم جزاء الضعف»؛ ضعف به معنای دو برابر است. یک جا میفرماید در برابر قرضالحسنه چند برابر (اضعاف) به شما پاداش میدهم «من ذا الذی یقرض الله قرضا حسنا فیضاعفه له أضعافا کثیر؛ کیست آن کس که به [بندگان] خدا وام نیکویی دهد تا [خدا] آن را برای او چند برابر بیفزاید؟» در آیهای دیگر میفرماید 10 برابر جزای پاداش خیر میدهم «من جاء بالحسن فله عشر أمثالها؛ هر کس کار نیکی بیاورد، 10 برابر آن [پاداش] خواهد داشت»
وی افزود: همواره باید نسبت به کارهای خیر مراقبت کرد و کارهای بد را خرد نشمرد. اگر کار انسان لنگ میزند انسان تحلیل کند چه دلی را سوزاند و یا نفرین چه کسی شاملش شد. یا اگر احساس میکند در نماز حضور قلب ندارد باید ببیند اشکال کارش از کجاست. امام سجاد در دعای ابوحمزه ثمالی میفرماید با هر کسی صحبت میکنم با نشاطم، اما زمانی که به نماز میآیم، حواسم پرت میشود و بیحالم. سپس 11 دلیل میآورد. یک جا میفرماید وقتی تکبیر میگویم صادقانه نمیگویم و در مقام کذب هستم لعلک وجدتنی فی مقام الکاذبین؛ به زبان تکبیر میگوییم، اما به دل نه. یا شاید در یک مجلس باطلگرایان نشستم، مجلسی که درون آن حرفهای باطل زده میشود. لعلک رأیتنی آلف مجالس البطالین.
قرائتی درباره اهمیت توبه به درگاه خداوند گفت: بنابراین باید حساب کنیم کجای کار را کم گذاشتیم و سریع جبران کنیم. خداوند هم سریع راضی میشود و عذرمان را میپذیرد. در دعای کمیل میخوانیم یا سریع الرضا؛ای کسی که سریع راضی میشوی. همچنین در قرآن خداوند خود را دوستدار توابین معرفی میکند و میفرماید «ان الله یحب التوابین» یا در جای دیگر خود را قبولکننده خطای توبهکاران «قابل التوب» معرفی میکند.
وی درباره ضرورت زدودن هرگونه کینه نسبت به دیگران گفت: اگر از خداوند درخواست میکنیم حال مرا به بهترین حال تغییر بده دست شما هم است. وقتی در دلت کینه است، چگونه حالت را تغییر دهد؟ میگویی قلب دیگران را نسبت به من صاف کن، اما آیا قلب خودت را نسبت به دیگران صاف کردی؟ یکسری مشکلات دست خودمان است.
منبع: خبرگزاری تسنیم