یک‌شنبه 30 دی 1403

دیگه چه خبر از نمایشگاه / حُسن ختام؛ شاعران دور هم جمع شدند

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
دیگه چه خبر از نمایشگاه / حُسن ختام؛ شاعران دور هم جمع شدند

تهران - ایرنا - آخرین روز نمایشگاه کتاب تهران، با گردهمایی شاعران در غرفه نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور به پایان رسید.

به گزارش خبرنگار کتاب ایرنا، گردهمایی شاعران در غرفه نهاد کتابخانه های عمومی و رونمایی از کتاب های جدید، از رویدادهای مهم آخرین روز از سی و سومین نمایشگاه کتاب تهران بود.

جمعی از شاعران با حضور در غرفه نهاد کتابخانه‌های کشور از جدیدترین آثار خود خبر دادند و برخی از آثار خود را قرائت کردند. در ابتدای این نشست ایرج قنبری، شاعر، پس از اشاره به چند اثر خود تحت عنوان راه دریا، اثر برگزیده شعر نیمایی دهه اول انقلاب «بی‌قراری»، «باغ ترانه،» «حرف تازه»، برگزیده شعر نیمایی نوجوان، فصل تازه، سمفونی سکوت و باران‌های بعد از تو، یکی از شعرهای خود تحت عنوان بهار آمد و گنجشک‌ها جوان شدند را قرائت کرد.

در ادامه محمودرضا اکرامی، شاعر و نویسنده، به محتوای آثار خود در حوزه علمی مردم‌شناسی، روش تحقیق، نثر ادبی اشاره کرد و برخی از آن‌ها تحت عنوان «حال ساده» و «ما با سلیقه مردم پیر می‌شویم» را نام برد.

اکرامی همچنین از کتاب حال گذشته، نام برد که قرار است توسط هزاره ققنوس منتشر شود. بهارانه‌ها، دریا تشنه است، گزیده ادبیات موثر و حال استمراری از مجموعه اشعار اوست و اگر بگذردکتاب جدید اوست که شهرستان ادب آن را منتشر می‌کند. گنگ خاکستری نیر اثری است که انجمن فارسی زبانان آن را منتشر کرده و در نمایشگاه رونمایی می‌شود.

در مجموع از اکرامی 28 اثر منتشر شده و 2 اثر در دست انتشار است. این شاعر در پایان صحبت‌های خود یکی از اشعارش را قرائت کرد. اکرامی به یکی از آثار جدید خود تحت عنوان سلطان ماسک گریزی زد. اثری که در ایام همه‌گیری کرونا سروده شده است. وی همچنین خبر داد که کتاب عشق به زبان فارسی در قالب نیمایی در پاسداشت زبان فارسی سروده شده و ابیاتی از این اثر را خواند.

سپس عبدالرحیم سعیدی راد، شاعر به آثار خود در سه حوزه خاطرات دفاع مقدس، شعر، نثر ادبی اشاره کرد. باقی بقای تو آخرین اثر این نویسنده است که انجمن فارسی زبانان آن را منتشر کرده است.

چشمان بی‌شکیب اثر دیگر اوست درباره مردم دزفول و خورشید در مشت اشعاری درباره بیداری اسلامی است که رهبر انقلاب نیز بر آن تقریظ نوشتند.

دختران دشت برچی اثری است که نشر سوره مهر به تازگی آن را منتشر کرده است. سه مزار برای یک شهید از آثار او در حوزه دفاع مقدس است. باران بی‌خبر می‌آید نیز اثر رباعی اوست.

و همین یک مجموعه نامه‌های عاشقانه است که در ادامه این نشست سعیدی راد ابیاتی از این اثر را قرائت کرد. قرائت آثار منثور توسط نویسندگان از دیگر رویدادهای این نشست بود.

در ادامه این نشست پونه نیکویی به برخی از آثار خود تحت عنوان انار سبز زیتون سرخ و 6410 روز تنهایی اشاره کرد. کتاب هشتی نیز توسط نشر الیما به تازگی رونمایی می‌شود. که یک داستان عاشقانه در دهه‌های 40 و 50 است.

در پایان سمانه رحیمی از دیگر شاعران به چند اثر خود تحت عنوان چایی لیمویی و آسمانه اشاره کرد که توسط نشر پارسی زبانان منتشر شده است. در پایان یکی از اشعار خود از کتاب آسمان را قرائت کرد.

پس از پایان دیدار شاعران، سید محمد حسینی نژاد مبحثی را تحت عنوان چگونه در یک سال صد کتاب بخوانیم را به بازدیدکنندگان ارائه داد و به آسیب‌شناسی چرایی عدم افزایش سرانه مطالعه پس از نمایشگاه کتاب پرداخت.

نشست «آثار امام خمینی، بایسته‌ها و شایسته‌ها» برگزار شد

نشست آثار امام خمینی، بایسته‌ها و شایسته‌ها با حضور حجت‌الاسلام اشکوری (مسئول ارتباطات فرهنگی موسسه امام خمینی (ره) در سی وسومین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران برگزار شد.

در این نشست حجت‌الاسلام اشکوری در خصوص چرایی نشر و بازخوانی اندیشه‌های امام خمینی (ره) توضیح داد و گفت: در دویست سال اخیر متفکران جهان اسلام در مواجه با غرب به احساسی رسیدند که دو سوال برای آن‌ها ایجاد کرد. متفکران جهان اسلام وقتی با غرب موجود روبه رو شدند احساس عقب افتادگی کردند. آنها به دنبال علت و راه برون رفت از این عقب ماندگی بودند.

وی گفت: جهل، نظامات استبدادی و استعمار کشورهای غربی از عوامل عقب ماندگی بود اما خصوصیت امام خمینی (ره) این بود که وقتی به غرب نگاه کرد، غرب را پیشرفته و خود را عقب افتاده ندید. در نامه‌ای که امام خمینی (ره) به گورباچف نوشت به این انحرافات اشاره کردند و گفتند که مسیر درست و اصلی را پیدا کنید و از مارکسیسم خارج شوید، اگر این نگاه صحیح باشد، جامعه بشری نیازمند بازخوانی تفکر حضرت امام خمینی (ره) است.

حجت‌الاسلام اشکوری در ادامه به تحریف تفکرات امام خمینی (ره) پرداخت و گفت: متفکران جامعه موظف هستند فکر امام را آنطور که هست ارائه کنند نه آنطور که می‌خواهند یا خودشان تفسیر می‌کنند. جلوگیری از تحریف از دیگر بایسته‌هایی است که باید مراقب آن باشیم.

سیاست‌مداری که اهل کتاب نباشد در سیاست هم لنگ می‌زند

مراسم رونمایی کتاب روایت گمشده اثر حسین جابری انصاری در غرفه موسسه انتشارات ایران در نمایشگاه کتاب برگزار شد. این کتاب شامل خاطرات فاروغ الشرع وزیر خارجه پیشین سوریه است.

حسین جابری انصاری؛ سخنگوی اسبق وزارت امور خارجه ایران در خصوص لزوم برگزاری نمایشگاه کتاب گفت: من در هر دوره از نمایشگاه دو، سه بار به مدت نصف روز در نمایشگاه حضور داشته و مفصل از آن بازدید می‌کردم.

وی افزود: تا قبل از شرایط کرونا همه عادت به حضور در تجمعات داشتیم، در طی این یکی دو سال برخی موسسات تجاری هم وارد فضای مجازی شدند. این اتفاق در آینده باعث افت جمعیت خواهد شد. می‌توان به این نتیجه رسید که مردم روش مجازی را آموخته‌اند و از این به بعد شاهد کاهش جمعیت افراد خواهیم بود.

سخنگوی اسبق وزارت خارجه ایران ضمن اشاره به موانع خرید کتاب بیان کرد: از عوامل تاثیرگذار بر قدرت خرید مردم موج تورمی این مدت است. هرچقدر طبقه متوسط ما ضعیف‌تر شود و قدرت خرید آن پایین بیاید بطور طبیعی خرید کالاهای فرهنگی و کتاب هم کاهش پیدا می‌کند. اگر همین تورم در آینده ادامه پیدا کند سال‌های آینده با وضعیت بدتری مواجه هستیم. کتاب جزیره جداگانه نیست.

وی ادامه داد: اقتصاد کتاب جزئی از اقتصاد ملی و تابع قوانین اقتصاد هست. شاید بتوان با راه‌حل‌های آسپرین گونه شدت درد را کاهش داد، اما اصل سامان دادن بازار کتاب در گرو اقتصاد ملی سامان پیدا کند و در ریل خود قرار گیرد. در این صورت اقتصاد کتاب در راستای اقتصاد ملی بهبود می‌یابد. باید به فکر سامان اقتصاد ملی بود.

جابری انصاری در پاسخ به این سوال که به عنوان خبرنگار تا چه حد دغدغه فرهنگ دارید، گفت: اینکه من سیاست‌مدار هستم یا نه باید بررسی شود، اما من قبل از اینکه کار سیاسی کنم ممزوج با کتاب و فرهنگ بودم. در چند دهه گذشته هیچ مجله جدی و رسمی در ایران نبود که من خواننده ثابت آن نباشم، از اولین دوره نمایشگاه بعد از انقلاب که در موزه هنرهای معاصر برگزار شد تا سال‌های اخیر همیشه چند روزی در نمایشگاه حضور داشتم. در خارج از کشور هم اگر نمایشگاه کتابی می‌دیدیم حتما از آن بازدید می‌کردم.

وی ادامه داد: سیاستمدار در خلأ زندگی نمی‌کند و نیازهایی دارد. بخش زیادی از دغدغه‌های یک سیاستمدار با اجزای فرهنگ گره خورده است. ارتباط با دنیای خارج بدون ارتباط با کتاب رخ نمی‌دهد. اگر سیاست‌مداری دیدید که اهل کتاب و فرهنگ نبود در سیاست خودش هم می‌لنگد. بدون فکر کردن به فرهنگ و مطالعه از ایران و جهان به شناخت رسید. این موارد مجموعه‌های به هم پیوسته هستند.

برچسب‌ها

پرونده خبری

دیگه چه خبر از نمایشگاه / حُسن ختام؛ شاعران دور هم جمع شدند 2
دیگه چه خبر از نمایشگاه / حُسن ختام؛ شاعران دور هم جمع شدند 3