چهارشنبه 7 آذر 1403

رئیس دیوان محاسبات باید تفکر سیستمی داشته باشد

خبرگزاری خبرنگاران جوان مشاهده در مرجع
رئیس دیوان محاسبات باید تفکر سیستمی داشته باشد

نایب رئیس کمیسیون برنامه‌و‌بودجه معقتد است که رئیس دیوان محاسبات باید تفکر سیستمی و آشنایی کامل با مباحث دیوان محاسبات داشته باشد.

محمد خدابخشی، نایب رئیس کمیسیون برنامه‌وبودجه مجلس شورای اسلامی در گفت‌و‌گو با خبرنگار مجلس گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، با بیان اینکه حدود 15 نفر جهت تصدی ریاست دیوان محاسبات و حدود 13 نفر هم برای سمت دادستانی این دیوان ثبت نام کرده‌اند، گفت: نامزد‌های ریاست و دادستانی این هفته به صحن علنی معرفی خواهند شد؛ بر اساس آیین نامه داخلی کمیته دیوان محاسبات با بررسی سوابق و برنامه‌های نامزدها، 4 نفر را به کمیسیون برنامه و بودجه معرفی می‌کند.

او ادامه داد: کمیسیون برنامه و بودجه از میان 4 نفر مشخص شده، 2 نفر را برای رأی گیری در صحن انتخاب خواهد کرد که از میان نامزد‌های تصدی ریاست، حدود 5 یا 6 نفر مطرح‌تر از دیگران هستند.

خدابخشی بیان کرد: آیین نامه مجلس در تشریح ویژگی‌های نامزد‌های ریاست دیوان محاسبات توضیح می‌دهد که آن فرد باید حداقل با 20 سال سابقه کار، جزء مقامات بوده باشد و مدرک تحصیلی‌اش هم فوق لیسانس یا بالاتر باشد. اما برای نامزد دادستانی لازم است حداقل لیسانس حقوق را اخذ کرده باشد.

نایب رئیس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس درباره ویژگی‌های رئیس دیوان محاسبات گفت: معتقدم این فرد باید تفکر سیستمی و آشنایی کامل با مباحث دیوان محاسبات داشته باشد تا بتواند تحول بیشتری در این نهاد ایجاد کند.

او با تأکید بر نگاه کارشناسی و سیستمی در ریاست این نهاد نظارتی اظهار کرد: ارزیابی از دستگاه‌های اجرایی و وزارتخانه‌ها باید بر مبنای شاخص‌ها صور بگیرد. نمایندگان مجلس فرصت کافی برای خواندن تمام صفحات گزارش دیوان محاسبات را ندارند، اما هر گزارشی بر اساس شاخص‌ها تدوین می‌شود که خلاصه‌اش به نمایندگان ارائه خواهد شد.

بیشتر بخوانید

خدابخشی افزود: شاخص‌هایی مانند انحراف‌های بودجه‌ای، تعداد موارد واخواهی شده از دستگاه‌ها نسبت به کل موارد واخواهی شده، درصد احکامی که کامل اجرا شده و درصد احکامی که معطل مانده از نمونه‌های قابل ارزیابی و مبین عملکرد دستگاه اجرایی است.

نایب رئیس کمیسیون برنامه‌وبودجه مجلس گفت: گزارش‌های چند هزار صفحه‌ای دیوان محاسبات دیده نمی‌شود و چندان هم از آن استفاده بهر نمی‌برند، اما با نگاه سیستمی باید بر اساس شاخص‌هایی، عملکرد دستگاه‌ها ارزیابی و رتبه بندی شود.

او تأکید کرد: ما نباید دنبال اشخاص برویم، بلکه باید اعلام شود کدام دستگاه در چه شاخصی چگونه عمل کرده است. با تعیین جایگاه وزارتخانه میان دستگاه‌های مختلف، یک ارزیابی و رتبه بندی در دوره 4 ساله فعالیتشان انجام می‌شود.

خدابخشی تصریح کرد: اگر رتبه دستگاهی بدتر شود، به معنای وجود مشکلی جدی است که باید آن را تحلیل کرد تا علت‌ها شناسایی شوند. به این صورت دیوان محاسبات می‌تواند چابک‌تر شود و امکان انجام مقایسه تطبیقی وجود خواهد داشت. به علاوه نمایندگان هم بهتر استقبال خواهند کرد و معتقدم اگر کسی رزومه‌ای نزدیک به این شاخصه‌ها داشته باشد، بهتر می‌تواند عمل کند.

عادل آذر، مهرداد بذرپاش، غلامحسین آزاد، علی بابایی، موسی‌الرضا ثروتی، هادی دادمان، بابک درویش، امین‌حسین رحیمی، ضرغام صادقی، اصغر علویان، اسدالله عباسی، لطف الله فروزنده، حسن کامران، حسن ونایی و غفور پاک نهاد از نامزد‌های تصدی ریاست دیوان محاسبات هستند.

همچنین غلامرضا اسداللهی، مهدی آقاپور، غلامرضا انبارلویی، محمدحسن پیرزاده، عاصف حمداللهی، فیاض شجاعی، علی کامیار، سید عباس موسوی، محسن محدث، افلاطون موزنی، عیسی مقدمی راد، فتح الله رحیمی و پرویز افشارنیا به عنوان نامزد‌های دادستان دیوان محاسبات معرفی شده‌اند.

انتهای پیام /