رانتخواران در دولت تدبیر و امید رسوخ کردهاند
حشمتالله فلاحتپیشه گفت: متأسفانه رانتخواران در دل مقامات مختلف دولت نفوذ کردهاند و از رانتها برای دریافت تسهیلات مختلف بدون اینکه به بهرهوری و اشتغال تبدیل شود، بهره بردند.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ حشمتالله فلاحتپیشه در گفتوگو با شبکه خبری تهران نیوز اظهار داشت: دولت آقای روحانی به رغم اینکه سعی کرد، در قالب برنامههای توسعهای کار خود را پیش ببرد، اما چند نقطهضعف اساسی داشت. اول اینکه دولت روحانی مصداق یک دولت سست بود؛ دولت سست دولتی است که در زمینههای مختلف اعم از دفاع از اختیاراتش تا اعمال قوانین در جامعه دچار نوعی وادادگی به خصوص در زمینههای اقتصادی شده بود و به یکباره بخش عمدهای از اقتصاد را رها میکرد و آسیبهای جدی متوجه کشور میشد.
وی گفت: دوم اینکه دولت تدبیروامید به شدت به خارج از کشور به خصوص برجام وابسته شده بود و وقتی در زمان ترامپ تحریمها بازگشت، عملا دولت با بیپشتوانگی مواجه شد.
عضو سابق کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس دهم در این رابطه عنوان کرد: پیش از روی کار آمدن ترامپ، دولت روحانی بسیار خوشبینانه 70 میلیارد یورو با کشورهای اروپایی، 40 میلیارد یورو با چین، 12 میلیارد یورو با روسیه قرارداد منعقد کرد که به این رقم باید یک سری قراردادهای بدون ضمانت را هم افزود، اما به یکباره بعد از خروج آمریکا از برجام همه این قراردادها به کاغذپاره تبدیل شد.
فلاحتپیشه با بیان اینکه دو دسته از افراد قطار دولت را با سنگینی، انحراف، چالش و متأسفانه فساد مواجه کردند، گفت: دسته اول یک سری از مدیران پیری بودند که عقده مدیریتی در سر داشتند؛ این مدیران در طول هشت ساله دولت احمدینژاد از مناصب موروثی مدیریتشان کنار گذاشته شده بودند و از آنجاکه سازوکار رسیدن به پست و منصب را میدانستند، در دولت روحانی با استفاده از این سازوکار مناصب مدیریتی را دوباره تصاحب کردند و تنها چیزی که برای آنها اهمیت داشت، فقط تصاحب منصب بود و بعد از کاری برای ملت و کشور انجام ندادند.
وی افزود: دسته دوم مربوط به افرادی است که در واقع اینها با هدف استفاده از رانتهای قدرت و دولت وارد شده بودند. متأسفانه این افراد در دل مقامات مختلف دولت نفوذ کردند و از رانتها برای دریافت تسهیلات مختلف بدون اینکه به بهرهوری و اشتغال تبدیل شود، بهره بردند.
این استاد دانشگاه در تکمیل موارد مرتبط با آسیبهای دولت روحانی تصریح کرد: علاوه بر موارد فوق؛ دولت یازدهم و دوازدهم با مشکلات دیگری مانند تنبلی، سستی، فساد و ناکارآمدی مواجه بود و این مسائل به آفات دولت تدبیروامید تبدیل شد.
فلاحتپیشه به رئیس جمهور منتخب توصیه کرد که در انتخاب مدیرانش باید دقت بسیاری داشته باشد تا بازیچه یک سری افرادی نشود که فقط به دنبال رانت و تأمین منافع شخصی خود هستند.
وی افزود: رئیسی باید افرادی را به کار بگیرد تا در قالب برنامههای توسعهای که نیاز کشور است، عمل کنند و آخرین کسی را که میبینند فقط خودشان باشند و برای ملت و منافع دولت تلاش کنند.
این نماینده سابق مردم در مجلس دهم با اشاره به شکلگیری برخی گشایشها در روابط بینالملل گفت: حتی اگر برجام هم احیا نشود، بازگشت آمریکا به تحریمهای «ریچارد نفیو» منجر به ایجاد برخی گشایشها در بازارهای خارجی خواهد شد. من معتقدم اکنون دولت رئیسی نسبت به دولت روحانی از شرایط بهتری برخوردار است و میتواند سیاستهایشان را راحتتر پیش ببرد و ضمن اینکه دولت راه و روش مقابله با تحریم را تمرین کرده است.
فلاحتپیشه ابراز امیدواری کرد که در سیاست خارجی گشایشهایی صورت خواهد گرفت و اگر دولت رئیسی با برنامه عمل کند، قطعا شرایط بهتری در انتظار دولت و کشور است.
انتهای پیام