جمعه 9 آذر 1403

راهکارهای ساماندهی بازار مسکن، خودرو و ارز از زبان یک نماینده

خبرگزاری ایسنا مشاهده در مرجع
راهکارهای ساماندهی بازار مسکن، خودرو و ارز از زبان یک نماینده

یک عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی تأکید کرد: آنچه که امروز بیش از هر چیزی برای حل مشکلات کشور ضروری است برنامه‌ریزی و تعیین بازه زمانی معین برای حل مشکلات است.

هادی بیگی‌نژاد در گفت‌وگو با ایسنا درباره راهکارهای موجود برای حل مشکلات بازار مسکن، خودرو و ارز بیان کرد: در هر یک از حوزه‌های موجود در کشور که امروز با تلاطم و نابسامانی مواجه شده‌اند با دنبال کردن راهکارهای تخصصی می‌توان مشکلات را برطرف کرد. در حوزه مسکن برآورد شده است که امروز باید حدود چهار میلیون مسکن براساس برنامه ساخته می‌شده که نشده و عدم ساخت مسکن امروز ما را با کمبود مواجه کرده است. در نتیجه آنچه که ما برای ساماندهی بازار مسکن نیاز داریم برنامه‌ریزی جدی است.

وی در ادامه با بیان اینکه باید قراردادی متشکل از تمام افرادی که در این حوزه به طور مستقیم یا غیرمستقیم دست دارند انجام شود و برنامه‌ریزی جدی برای ساخت مسکن صورت گیرد، اظهار کرد: در سطح شهرها ما زمین‌های خالی زیادی داریم که دولت می‌تواند آن‌ها را برای ساخت مسکن تخصیص دهد. از سوی دیگر می‌توان با قراردادهایی با کارخانه‌های مصالح‌سازی داخل قیمت مصالح را پایین آورد و شهرداری‌ها نیز می‌توانند از اخذ برخی از عوارض به منظور ساخت انبوه مسکن خودداری کنند.

این عضو کمیسیون انرژی مجلس ادامه داد: با برنامه‌ریزی می‌توان یک جهش در بازار تولید مسکن ایجاد کرد تا مسکن مناسب برای اقشار متوسط و ضعیف جامعه تأمین گردد. از سوی دیگر احیای بافت فرسوده می‌تواند در رفع مشکل کمبود مسکن موثر باشد.

نماینده مردم ملایر در مجلس یازدهم تصریح کرد: در حوزه صنعت خودروسازی نیز ما نیاز به یک برنامه‌ریزی دقیق برای ساخت قطعات خودروها در داخل کشور و توسط شرکت‌های دانش بنیان داریم. زمانی که قطعه با کیفیت در داخل کشور تولید شود قطعا هم کیفیت خودروها افزایش یافته و هم هزینه تولید آن‌ها پایین می‌آید. در این حوزه آنچه که ما نیاز داریم تکیه بر ظرفیت‌های داخلی است. باید به شرکت‌های قطعه‌سازی داخل توجه ویژه شود. در حوزه لوازم خانگی نیز به همین گونه است، ما باید به سمت تولید قطعات این وسایل در داخل برویم.

بیگی نژاد در پایان تأکید کرد: اما در حوزه ارز مقداری شرایط متفاوت است. از نظر بنده باید کارگروهی زیرمجموعه سران سه قوه متشکل از افراد توانمند که توان علمی و اجرایی لازم را دارند تشکیل شود. اما بنده بر این باورم که اعضای این کارگروه نباید مسئولیت اجرایی داشته باشند بلکه باید افرادی باسابقه و باتجربه بوده و تمام وقت خود را صرف برنامه‌ریزی برای حل این مشکل با نگاه ملی کنند. از سویی دیگر باید بازه زمانی معینی تعیین شود و گام به گام این کارگروه جلو رفته و گزارش عملکردی خود را ارائه دهد.

انتهای پیام