چهارشنبه 7 آذر 1403

راه اندازی شهرداری بافت قدیم دزفول در دستور کار شورای شهر است

خبرگزاری مهر مشاهده در مرجع
راه اندازی شهرداری بافت قدیم دزفول در دستور کار شورای شهر است

دزفول - رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورای شهر دزفول با تاکید بر لزوم احیای بافت تاریخی این شهر گفت: راه اندازی شهرداری بافت قدیم دزفول در دستور کار شورای شهر است.

دزفول - رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورای شهر دزفول با تاکید بر لزوم احیای بافت تاریخی این شهر گفت: راه اندازی شهرداری بافت قدیم دزفول در دستور کار شورای شهر است.

به گزارش خبرنگار مهر، علیرضا مجدی نسب ظهر امروز پنجشنبه در نشست خبری به منظور تشریح جزئیات بودجه 1401 شهرداری و اقدامات کمیسیون برنامه و بودجه شورای شهر دزفول در 6 ماه اخیر، اظهار کرد: بودجه تعریف اهداف یک‌ساله شهرداری است که برای دست‌یابی به این اهداف باید یکسری درآمد پایدار تعریف کرد و مبنای رسیدن به درآمد پایدار نیز کار علمی و کارشناسی و اقدامات واقع‌بینانه است.

وی افزود: در بودجه‌های سال‌های قبل ابتدا پروژه‌ها نوشته و سپس بودجه تعریف می‌شد که این روش کاملاً اشتباهی بود؛ بنابراین ما برای تدوین بودجه 1401 ابتدا درآمدها را به صورت علمی و کارشناسی نوشته و سپس اقدام به تعریف پروژه کردیم.

رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورای شهر دزفول با بیان اینکه بودجه 1401 به صورت بودجه زنده تدوین شده است، توضیح داد: در بودجه‌های سال‌های قبل شهرداری دزفول حسابرسی‌ها انجام نشده و بودجه‌ها به صورت مُرده تدوین شده بودند اما تمام تلاش ما این بوده که با حسابرسی بودجه 1400 و آسیب شناسی و بررسی نقاط ضعف و قوت یک بودجه زنده در سال 1401 داشته باشیم.

مجدی نسب با بیان اینکه در تدوین و تصویب بودجه 1401 شهرداری دزفول توصیه‌های مقام معظم رهبری ملاک عمل ما قرار گرفته است، گفت: توجه به خواسته‌های مردمی از جمله آسفالت، هدایت آب‌های سطحی، رفع محرومیت از مناطق محروم و پیوست فرهنگی در پروژه‌ها و از سویی تعریف پروژه‌های واقعی از جمله اولویت‌های شورای شهر در زمان تدوین بودجه بوده است. در برخی موارد پروژه‌هایی توسط شهرداری در سال‌های اخیر آغاز شده اما چون واقع‌بینانه نبوده ناتمام ماندند که این امر یک سم بسیار مهلک برای سرمایه گذار، شهر و شهرداری دزفول است.

وی اضافه کرد: در تدوین بودجه مطالعات وسیعی صورت گرفت، شاخص‌های توسعه دزفول بررسی و با اساتید مختلف دانشگاهی و کارشناسان شهرداری جلسات متعددی در هفت روز برگزار شد؛ ضمن اینکه تمام بودجه بر اساس درآمدهای پایدار شهرداری تدوین شده و تلاش ما بر این است تا به همت مجموعه شهرداری تمام این بودجه محقق شود.

رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورای اسلامی شهر دزفول با بیان اینکه در بودجه 1400 شهرداری انحراف زیادی وجود داشت، افزود: به منظور دست‌یابی به یک بودجه کارآمد و منطقی، بودجه‌های 10 سال اخیر شهرداری نیز توسط اعضای شورا بررسی و آسیب شناسی شد؛ متأسفانه در 10 سال اخیر به جز دو سال در بقیه سال‌ها صرفاً 50 تا 57 درصد بودجه شهرداری دزفول محقق شده و همواره بودجه جاری افزایش و بودجه عمرانی کاهش یافته است؛ بنابراین شورای ششم با این آسیب شناسی گسترده تلاش خواهد کرد تا بودجه عمرانی افزایش یافته و بودجه جاری تغییری نکند و از هرگونه انحراف نیز جلوگیری خواهد کرد.

مجدی نسب توضیح داد: منابع درآمدی شهرداری دزفول شامل 6 بخش اعم از درآمد ناشی از عوارض عمومی، درآمد ناشی از عوارض اختصاصی، بهای خدمات و درآمدهای مؤسسات غیرانتفاعی شهرداری، درآمدهای حاصل از وجوه و اموال شهرداری، کمک‌های اعطایی دولت و سازمان‌های دولتی، کمک‌های اهدایی و دارایی‌ها هستند و اینکه یک منابع درآمدی حاصل از فروش اموال نیز وجود دارد.

وی افزود: با تمام این منابع به همراه ردیف واگذاری دارایی سرمایه‌ای در مجموع 700 میلیارد تومان بودجه برای شهرداری دزفول تعریف شده است.

مجدی نسب بیان کرد: مصارف بودجه نیز شامل مأموریت عمران و شهرسازی، محیط زیست و خدمات شهری، ایمنی و مدیریت بحران، سازمان حمل و نقل و ترافیک، خدمات مدیریت و مأموریت اجتماعی و فرهنگی است که در تمام این حوزه‌ها برنامه‌های متعددی تعریف شد.

رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورای شهر دزفول با اشاره به اهتمام این شورا نسبت به مسائل فرهنگی گفت: در این راستا ردیف بودجه برنامه‌های فرهنگی در بودجه 1401 نسبت به سال 1400 حدود 6 برابر شده تا بتوان با همکاری مساجد، کانون‌ها، انجمن‌ها و نهادهای فرهنگی اقدامات وسیعی را در این حوزه اجرا کرد.

مجدی نسب عنوان کرد: در بودجه 1401 برای مأموریت عمران و شهرسازی و اجرای اقداماتی از قبیل بازآفرینی فضاهای شهری، حفظ، نگهداری و مرمت فضاهای تاریخی، طبیعی و فرهنگی، بهسازی و نوسازی فضاهای فرسوده شهری، توانمندسازی و ساماندهی سکونت گاه‌های غیررسمی و بازآفرینی فضاهای ناکارآمد شهری 41 میلیارد و 600 میلیون تومان بودجه در نظر گرفته شده که امیدوار هستیم این برنامه‌های تعریف شده به خوبی اجرا شوند.

وی از افزایش بودجه ساماندهی تابلوهای تبلیغاتی، فرهنگی و تزئینی خبر داد و اظهار کرد: بر اساس برنامه‌های تعریف شده در بودجه 1401 شهرداری دزفول، همه خیابان‌ها و معابر بدون نام، دارای تابلو خواهند شد و تابلوهای شهدا و میادین نیز ساماندهی خواهند شد.

مجدی نسب میزان در ادامه بودجه در نظر گرفته شده در حوزه فضای سبز برای سال 1401 را 85 میلیارد تومان برشمرد و گفت: بر این اساس اقداماتی نظیر احداث پارک‌های محله‌ای، احداث فضای سبز ساحلی، تکمیل و نگهداری و بهسازی پارک‌های موجود، پلاک‌کوبی درختان، تکمیل آرامستان باغ رحمت و ساماندهی روشنایی و سرویس‌های بهداشتی آرامستان های موجود تعریف شده‌اند.

وی با اشاره به وجود 185 گاراژ ضایعاتی در دزفول از شناسنامه دار شدن تمام این گاراژها خبر داد و تصریح کرد: بر اساس مصوبه شورای شهر بزودی تمام این گاراژها از ورودی شهر برداشته شده و باید به سایت پسماند منتقل شوند ضمن اینکه بودجه این امر نیز در بودجه 1401 در نظر گرفته شده است.

شهرداری دزفول دارای 10 پروژه نیمه تمام است

رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورای شهر دزفول گفت: در بودجه 1401 همچنین اقدامات دیگری از قبیل تکمیل بازارچه روز و بازارچه شب شهرداری، تجهیز سازمان آتش نشانی، ساماندهی مسیرهای دوچرخه سواری، بهسازی پل‌های عابرپیاده، زیرگذرها و پارکینگ‌ها، اجرای مراسم ملی مذهبی، ترویج ورزش‌های همگانی، توسعه ورزش‌های بومی، توسعه بوم گردی، موزه‌ها، فرهنگ سراها، توجه به توسعه و تجهیز مجموعه‌های ورزشی و ایجاد شهرداری الکترونیک تعریف شده و برای آنها بودجه در نظر گرفته شده است.

مجدی نسب با بیان اینکه شهرداری دزفول دارای 10 پروژه نیمه تمام است، عنوان کرد: تعیین تکلیف پروژه‌های نیمه تمام برای شورا و شهرداری دزفول زمان‌بر بوده است، اعتقاد ما این است که پروژه‌ای یا نباید آغاز شود و یا در صورت آغاز باید در موعد مقرر تکمیل شود اما این پروژه‌ها سالهاست که نیمه‌کاره مانده‌اند و اکنون اعضای شورای شهر با همراهی شهرداری تمام سوابق پروژه‌ها، قراردادها و... بررسی کرده و روی آنها کار کارشناسی انجام داده اند.

وی عنوان کرد: به منظور تعیین تکلیف پروژه ناتمام پارکینگ و مجتمع تجاری امام خمینی (دروازه) با مسئولان بانک ملل جلساتی در دزفول و تهران برگزار شده و این جلسات به توافق منجر شده است. همچنین بعد از توافقی که صورت گرفت اجرای پروژه از دو ماه پیش مجدداً آغاز و مقرر شده در شهریور 1401 به بهره برداری برسد.

مجدی نسب اضافه کرد: برای دیگر پروژه‌ها از قبیل پروژه ساختمان شهرداری، قائم و طاووس نیز ورود کرده‌ایم اما تاکنون به نتیجه نهایی نرسیده‌ایم اما تا حصول نتیجه مطلوب پیگیری خواهیم کرد.

وی در ادامه با اشاره به تلاش شورای شهر به منظور راه اندازی شهرداری بافت قدیم، توضیح داد: در سال 1395 مجوز راه اندازی شهرداری بافت قدیم از سوی وزارت کشور ارائه شده اما اقدامی صورت نگرفته است. بافت قدیم در منطقه دو شهری قرار دارد و تلاش ما این است که بافت قدیم دزفول به عنوان یک منطقه ویژه دارای شهرداری شود.

مجدی نسب افزود: پیش نیاز این امر راه اندازی مجدد سازمان بهسازی و نوسازی شهرداری بود که با مطالعات انجام شده مجوز راه اندازی مجدد این سازمان از سوی شورای شهر به شهرداری داده شد و اکنون در حال چینش نیرو و آماده سازی محل هستند تا بعد از راه اندازی مجدد این سازمان سایر اقدامات نیز به منظور راه اندازی شهرداری بافت قدیم پیگیری شود.

راه اندازی مرکز مطالعات شورای شهر

مجدی نسب گفت: بر اساس قانون حسابرسی سالانه شهرداری بر عهده شورای شهر است که این اقدام توسط حسابرسان تعیین شده انجام می‌شود، آخرین حسابرسی شهرداری در سال 98 بوده که پس از بررسی متوجه اشکالاتی در این حسابرسی شدیم و در تلاش هستیم که این اشکالات در بودجه 1401 تکرار نشوند.

وی افزود: در حال حاضر حسابرسی سال 1399 و 1400 به صورت همزمان در حال انجام است و از حسابرس خواسته‌ایم تا اردیبهشت 1401 گزارش را به شورا ارائه دهد ضمن اینکه مقرر شده گزارش حسابرسی سال 1401 هر 3 ماه یک‌بار به شورای شهر ارائه شود تا بتوانیم یک حسابرسی زنده و پویا داشته و اشکالات به موقع برطرف شوند.

وی بیان کرد: با بررسی‌های انجام شده مشخص شده که حدود 37 نوع قرارداد در شهرداری وجود داشته که با تلاش کمیسیون برنامه و بودجه شورا این قراردادها بررسی و به 4 قرارداد تجمیعی و یکسان کاهش یافتند.

رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورای شهر دزفول در بخش دیگری از صحبت‌های خود نیز ساماندهی وضعیت قراردادهای املاک و مستغلات شهرداری را از دیگر برنامه‌های در دستور کار این کمیسیون برشمرد و افزود: 511 قرارداد املاک در شهرداری وجود دارد که مدت بسیاری از این قراردادها سالهاست تمام شده است.

مجدی نسب ادامه داد: بنابراین با درایت شهردار کمیته‌ای با نظارت شورای شهر برای به روز رسانی این قراردادها تشکیل شده است، ساماندهی این قراردادها قطعاً منجر به ایجاد یک درآمد پایدار قابل توجه برای شهرداری خواهد شد.

مجدی نسب از تلاش برای راه اندازی مرکز مطالعات و پژوهش‌های شورای شهر دزفول خبر داد و بیان کرد: در سال 1397 از طریق شورای عالی استان‌ها این مصوبه ابلاغ شد، شورای شهر در حال بررسی این طرح به منظور بومی سازی و راه اندازی این مرکز است ضمن اینکه این مرکز در بودجه نویسی می‌تواند کارساز و اثرگذار باشد.

وی همچنین تعریف طرح آمایش سرزمین در بودجه 1401، رسیدگی به بیش از 20 نامه درخواستی شهروندان و رفع مشکل چند ساله آنها، بررسی عملکرد 6 ماهه شورای ششم به منظور آسیب شناسی و یافتن اشکالات و ارائه راهکار، تلاش برای راه اندازی سامانه ارتباط مستقیم شورا با مردم، تشکیل کمیته ویژه حضرت سبزقبا به منظور پیگیری برای ثبت حرم سبزقبا به عنوان چهارمین حرم کشور، برگزاری جلسات منظم ماهیانه با شهردار، شرکت مستمر در جلسات شورای شهرستان، اجرای طرح هوشمند سازی ناوگان تاکسیرانی را از جمله اقدامات انجام شده و یا در دستور کار کمیسیون برنامه و بودجه شورای شهر دزفول طی 6 ماه اخیر عنوان کرد.

مجدی نسب از برنامه‌ریزی برای تقویت و بروز رسانی مرکز پایش تصویر شهرداری خبر داد و اظهار کرد: 22 برنامه به عنوان برنامه‌های این کمیسیون در سال 1401 تدوین کرده ایم که امیدوار هستیم با همکاری سایر اعضا، شهرداری و رسانه‌ها محقق شوند.

وی از تلاش‌ها و همکاری‌های مستمر خبرنگاران با شورای شهر قدردانی کرد.