ربات حیرتانگیز رقیب فوتبالیستها در آینده! / سگ دروازهبان بهتر از گلرهای انگلیس! + عکس و فیلم
عملکرد ربات دروازهبانی که توسط دانشمندان آموزش داده شده در مقایسه با با دروازهبانان لیگ برتر انگلیس خبرساز شد.
به گزارش مشرق، این ربات دروازهبان توسط دانشمندان آزمایشگاه رباتیک هیبرید (Hybrid Robotics Lab) در دانشگاه کالیفرنیا برکلی آموزش داده شده است.
ویدئوی منتشر شده، این ربات را در حالی نشان میدهد که چمباتمه میزند، میپرد، به گوشهها حرکت میکند و برای گرفتن توپ در هوا شیرجه میزند و پس از دفع توپ سر جای خود باز میگردد.
این ربات قادر به دفع 87.5 درصد از ضربات است در حالی که یک دروازهبان انسانی میتواند 69 درصد از ضربات را دریافت کند. برای مثال در میان تمام رقابتهای سال جاری لیگ برتر انگلیس، نرخ دفع توپ جردن پیکفورد، دروازبان ملی پوش انگلیسی 69.4 درصد بوده است.
این سگ رباتیک با بهرهگیری از "یادگیری تقویتی" که زیرمجموعهای از یادگیری ماشینی است و به هوش مصنوعی این امکان را میدهد تا از طریق آزمون و خطا مواردی را بیاموزد، آموزش داده شد.
محققان این فناوری را در مقالهای که در حالت پیش چاپ قرار دارد توضیح دادهاند. آنها میگویند: ما یک روش "یادگیری تقویتی" ارائه کردهایم که به یک ربات چهارپا امکان یادگیری دروازهبانی در شرایط واقعی را میدهد.
دروازهبانی با استفاده از یک ربات چهارپا کار چالش برانگیزی است زیرا نیازمند ترکیب حرکات دینامیکی زیاد با دریافت دقیق و سریع توپ است. ربات باید در برابر توپ به سرعت در زمانی کوتاهتر از یک ثانیه واکنش نشان دهد.
این ربات که مینی چیتا (Mini Cheetah) نام گرفته است ساختهی آزمایشگاه بیومتریک رباتیک موسسه فناوری ماساچوست است و با وزن تنها 20 پوند میتواند به هوا بپرد، راه برود، پشتک بزند و بدود.
به گفتهی محققان موسسه فناوری ماساچوست، مینی چیتا اولین ربات چهارپایی است که قادر است در هوا پشتک بزند و میتواند در محیطهای ناهموار با سرعت دو برابر یک فرد معمولی حرکت کند.
در فیلمی که از این ربات منتشر شده، مینی چیتا از دروازهای به ابعاد 1.5 در 0.9 متر دفاع میکند. این ربات به خودی خود دوربین ندارد بنابراین موقعیت توپ با یک دوربین اضافه خارجی و یک الگوریتم یادگیری که از شبکه عصبی برای ردیابی اجسام در لحظه استفاده میکند، دنبال میشود.
محققان میگویند که ساخت رباتهایی که روزی با انسانها در فوتبال رقابت کنند هدف دیرینه جامعه رباتیک بوده است.
منبع: ایسنا