پنج‌شنبه 4 بهمن 1403

رحمانیان: نمی‌دانم چرا پس از درخشش در آسیا رها شدیم

خبرگزاری تسنیم مشاهده در مرجع
رحمانیان: نمی‌دانم چرا پس از درخشش در آسیا رها شدیم

سرمربی تیم ملی ژیمناستیک آکروباتیک گفت: با وجود درخشش در مسابقات قهرمانی آسیا 2019، جای تأسف دارد که فدراسیون هیچ اقدامی درخصوص شاخه آکروژیم انجام نداد.

- اخبار ورزشی -

به گزارش خبرنگار ورزشی خبرگزاری تسنیم، بیست و هشتمین دوره رقابت‌های ژیمناستیک آکروباتیک (آکروژیم) در حالی روزهای 10 تا 13 مارس (19 تا 22 اسفند) به میزبانی شهر باکو در کشور جمهوری آذربایجان برگزار شد که هیچ نماینده‌ای از ایران در این رویداد حضور نداشت.

این اتفاق در حالی رخ داد که از سال 2019 به بعد و پس از حضور ملی‌پوشان آکروژیم ایران در مسابقات قهرمانی آسیا، نمایند‌ه دیگری به مسابقات آسیایی و جهانی اعزام نشده است.

مسعود رحمانیان سرمربی تیم ملی آکروژیم کشورمان در گفت‌وگو با خبرنگار ورزشی خبرگزاری تسنیم، درباره غیبت نمایندگان ایران در مسابقات جهانی آکروژیم اظهار داشت: برای این مسابقات هیچ فراخوان و اقدامی از سوی فدراسیون انجام نشد و متأسفانه کشورمان نماینده‌ای نیز در این رویداد نداشت. آخرین اعزام ورزشکاران آکروژیم ایران در سال 2019 و حضور در مسابقات قهرمانی آسیا بود که من به عنوان سرمربی تیم ملی حضور داشتم. در آن مسابقات 12 نفر اعزام شده بودند که عملکرد خوبی داشتند و چندین مقام نیز کسب کردند. از آن رقابت‌ها تاکنون، متأسفانه فعالیت‌های شاخه آکروبات مسکوت مانده است. درست است که در دو سال گذشته با شیوع ویروس کرونا مواجه بودیم، اما حداقل می‌توانند اردوهای مجازی یا همچون شاخه‌های دیگر اردوهای حضوری را برگزار کنند که هیچ اقدامی در این خصوص انجام نشد.

وی ادامه داد: آکروژیم مسابقات آسیایی، جهانی و جام جهانی دارد و یک فرصت خوب برای ورزشکاران بود تا بتوانند در رقابت‌ها شرکت کنند. با توجه به نتایجی که در مسابقات قهرمانی آسیا در سال 2019 کسب شد، می‌توانستیم در مسابقات جهانی هم شرکت کنیم و یک تجربه خوب بدست بیاوریم و حتی به مدال برسیم، اما جای تأسف دارد که فدراسیون اقدامی در این زمینه انجام نداد.

رحمانیان درباره قطع شدن فعالیت‌های آکروژیم پس از درخشش ملی‌پوشان در رقابت‌های آسیایی مغولستان عنوان کرد: در آن رویداد 12 نفر را اعزام کردیم که 8 مدال بدست آمد. در واقع کسب 8 عنوان سومی در آسیا عملکرد خیلی خوبی بود. نکته مهم این است که مسئول شاخه جهانی از این درخشش و حضور ایران تقدیر و حتی به فدراسیون کشورمان اعلام کرد که چنین عملکردی باعث تعجب آنها شده است. در آسیا کشورهای قدرتمندی همچون ازبکستان و قزاقستان در آکروژیم فعالیت دارند و مدال‌های کسب شده در سال 2019 این نوید و امید را می‌داد که با برنامه‌ریزی‌های خوب و مدون فدراسیون، شرایط برای آکروژیم روز به روز بهتر شود، اما با این اوضاع فدراسیون، اقدامی در دوره رئیس قبلی انجام نشد و فرصت مناسبی برای ورزشکاران به منظور شرکت در این رویداد بزرگ از دست رفت.

سرمربی تیم ملی آکروژیم گفت: اینکه فدراسیون چه دیدگاهی داشت که اقدامی درباره این شاخه نکرد، سؤال بزرگی است. آخرین رویدادی که در آن شرکت کردیم، مسابقات قهرمانی آسیا بود که مدال هم گرفتیم. البته مسابقات آسیایی این رشته برگزار نشد، اما رقابت‌های جهانی برگزار شد که ایران در آن حضور نداشت.

وی خاطرنشان کرد: حداقل می‌توانستند اردوها را برگزار کنند تا آمادگی ملی‌پوشان حفظ شود. ورزشکاری که به تمرینات می‌آید، امیدش به این است که در مسابقات بزرگ شرکت کند و خودش را نشان دهد. امید مربیان نیز به این است که شاگردان خود را محک بزنند و ضمن شناسایی نقاط قوت و ضعف، فاصله و شرایط آنها در مقایسه با سایر ورزشکاران را بسنجند.

رحمانیان گفت: فکر می‌کنم فدراسیون اخیراً فقط یک دوره مسابقات مجازی برگزار کرد که البته عنوان کردند اردوی تیم ملی بوده، ولی نامه‌ای در این باره ندیدیم. همان مسابقات نیز در ادامه بایکوت شد و دیگر رویدادی در آکروژیم برگزار نشد.

وی در پاسخ به سؤال که چرا به یکباره حمایت‌ها از آکروژیم قطع شد، عنوان کرد: خیلی از مسئولان به خاطر عملکرد فدراسیون استعفا کردند و رئیس شاخه و دبیر کمیته آکروژیم کنار رفتند. با پیگیری‌های شاخه آکروژیم، فدراسیون نیز کمک کرد تا اقداماتی انجام شود، اما این کمک به سختی صورت پذیرفت. بعدها هم به این نتیجه رسیدند که حمایت صورت نگیرد. پس از آن نیز همه استعفا کردند و شرایط مسکوت ماند تا همه چیز بی‌برنامه و بی‌هدف دنبال شود که نتیجه‌اش عدم اعزام به مسابقات برون مرزی است. همه اینها به عملکرد ضعیف فدراسیون بازمی‌گردد.

داور ژیمناستیک: چون با هزینه شخصی اعزام نشدم، مورد غضب قرار گرفتم / مسئولان فدراسیون به جای حمایت، ضربه زدند