رسانهای که از کودتای 28 مرداد حمایت کرد، دلسوز مردم ایران است؟
وزیر فرهنگ در اختتامیه جشنواره سینما حقیقت گفت: مستند بهترین جا برای بیان دیدگاههای حوزه فرهنگ و هنر است. ما هیچ محدودیتی برای کار هنرمندانه حتی با سلیقه متفاوت قائل نیستیم.
به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، محمدمهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ در اختتامیه جشنواره سینما حقیقت صحبت کرد. او گفت: خوشحالم که در این ایام، برای بار سوم در جمع مستندسازان حاضر میشوم. جشنواره امسال هم از نظر کمی و هم از بعد کیفی رشد داشته است. میتوانم بگویم که از نظر کمی نسبت به سال گذشته 16 درصد رشد داشتهایم.
وی با تاکید بر اینکه شعار مهم وزارت فرهنگ، عدالت در حوزه فرهنگ و هنر بوده و هست، گفت: از 16 استان، آثار مستند برگزیده در جشنواره امسال داشتیم. همچنین در گفتوگوی صمیمانه که با مستندسازان شهرستانی داشتم، دغدغههای آنها را از نزدیک شنیدم. ما قطعاً به سینمای مستند به عنوان یکی از مهمترین دستاوردهای بزرگ فرهنگی انقلاب اسلامی نگاه میکنیم. سینمای مستند از سالهای گذشته رشد خوبی داشته و فیلمسازان از اقصی نقاط کشور به خوبی کار میکنند.
اختتامیه "سینما حقیقت" | خانه سینما اجازه نمیدهد کار صنفی سینما به سیاسیکاری تبدیل شوداسماعیلی ادامه داد: در کنار آن انجمن سینمای جوانان را داریم که فعالیتهای فرهنگی هنری انجام میدهد. باید بگویم که ما در نگاه اصلیمان برای اداره فرهنگ و هنر یک شعار محوری داریم و آنهم دامن زدن به تولید در حوزه فرهنگ و هنر است که البته باید الزاماتش را هم فراهم کنیم. این فعالیتها در راستای تمرکززدایی بوده و اینکه از تهران خارج شویم و به دیگر نقاط مختلف کشور برویم. باید نیروهای مولد در این بخشها تربیت شده و ما این کار را آغاز کردهایم. برای مثال در شهرستانهای محروم قرارگاههای محرومیتزدایی از حوزه فرهنگ و هنر دایر کردهام. علاوه بر این، چندین هزار نفر پروانه فرهنگی دریافت کردهاند و به اشتغال فرهنگی مشغول شدند. زیرساختهای فرهنگی خوبی نیز فراهم شده است.
وزیر فرهنگ تاکید کرد: من میگویم که دولت عزم راسخی برای حمایت از هنرمندان دارد. باید مشکلات را کنار زده و فضا را برای اعتلای فرهنگ و هنر بیش از گذشته آماده کنیم.
اسماعیلی در بخش دیگری از سخنان خود تاکید کرد: بنده بارها در سخنرانیهای مختلف خود گفتهام که نباید جامعه ما دچار شکاف و نقار شود. جامعه ما در بخشهای مختلف به سطح بالایی از رشد و بالندگی رسیده است، اما دشمن ایران میخواهند جلوی این پیشرفت را بگیرند. آنها با فتنهانگیزی و ایجاد غبار تلاش میکنند جلوی حقیقت را بگیرند. کیست که نداند جریان تروریسم رسانهای که امروز فضای کشور را مکدر کرده مربوط به کدام جریان ضددموکراسی است؟ این جریان وابسته به کشورهایی است که بویی از دموکراسی نبردهاند. مگر کودتای 28 مرداد با حمایت رسانه رسمی بریتانیا در ایران انجام نشد؟ آیا این رسانه دلسوز مردم ایران است؟ آنها همانهاییاند که آن روزنامه نگار مطرح را از بین بردند، اما امروز مدعی نقض حقوق بشر در ایران شدهاند. این کارشان فقط برای این است که شکاف ایجاد کنند.
وزیر ارشاد بیان داشت: ایران شخصیتهای بزرگی دارد که از وحدت ایران دفاع کردند. امروز رهبر انقلاب نماد وحدت ملی و سرزمینی ماست. این شخصیت مجاهد دوران جوانی خود را در زندانها برای آزادی مردم ایران سپری کرده و سلامتی خود را برای پاسداشت ایران تقدیم کرده است. او تمام وجودش را برای اعتلای نام ایران گذاشته است و ما باید از این نمادهای بزرگ خود تجلیل کنیم. سینماگران و مستندسازان ما باید در این عرصه فعالیت کنند و برجستگی ایران بزرگ را به نمایش بگذارند حتماً حوزه مستند از مهمترین ابزارها برای جهاد تبیین است.
اسماعیلی ضمن اشاره به تماشای چند فیلم مستند در سینما حقیقت امسال گفت: مستند که درباره زاگرس ساخته شده است، جای تجلیل دارد. به ویژه انکه یک تیم درجه یک ایرانی آن را ساخته است. همه بخشهای مختلف ایران باید در حوزه حقیقت نمایش داده شود. من گفتهام که ما به صورت ویژه از سینمای مستند حمایت میکنیم. به آقای حمیدی مقدم گفتهام که به صورت خاص برای بیان واقعیتهای ایران، جشنوارههای منطقهای راهاندازی کنند. مستند بهترین جا برای بیان دیدگاههای حوزه فرهنگ و هنر است. ما هیچ محدودیتی برای کار هنرمندانه حتی با یک سلیقه متفاوت قائل نیستیم. همه آزادند در این حوزه کنند و ما هم موظفیم از این جریان حمایت کنیم.