رسول ملاقلی پور یک شاعر فیلمساز بود + فیلم
به گزارش گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری دانشجو، جواد طوسی منتقد پیشکسوت سینما در ابتدای صحبتهای خود گفت: زادروز رسول ملاقلی پور بهانهای است برای پرداختن به بعضی مسائل جدی که زمینه انطباق با شرایط موجود جامعه را دارد. رسول ملاقلی پور یکی از معتبرترین و شاخصترین فیلمسازان سینمای این دوران است که بخشی از پیکره او در سینمای جنگ هویتمندی والای خود را پیدا کرده است و مهمترین ژانر سینمای این...
به گزارش گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری دانشجو، جواد طوسی؛ منتقد سینمایی در نشست فیلم سینمایی «هیوا»- ساخته زنده یاد رسول ملاقلی پور - که در موزه سینما برگزار شد، اظهار کرد: رسول ملاقلی پور یکی از معتبرترین و شاخصترین فیلمسازان سینمای این دوران است و بخشی از پیکره حرفهای این عزیز در سینمای جنگ، هویتمندی والای خود را یافته است؛ فیلمسازی که یک دوربین 8 میلیمتری یا یک دوربین عکاسی در دست میگیرد و نگاه کنجکاوانه خود را متوجه آن موقعیت بسیار ملتهب و در عین حال، هولناک میکند. این اتفاق، دیگر از یاد او نخواهد رفت و به یک کابوس ذهنی مثل «سفر به چزابه»، «هیوا»، «مزرعه پدری» و... مبدل میشود.
وی تصریح کرد: اگر ما بخواهیم در زیباییشناسی این آثار دقت کنیم، آنها فراتر از استانداردهای زمانه خود بودند. در فیلم «هیوا»، زنانگی و عاشقانگی، تجلی نمایشی سمپاتیک بسیاری دارد. من معتقدم یکی از بهترین نقشهای تاریخ سینمای این دوران، نقش «هیوا» بود که خانم گلچهره سجادیه به خوبی آن را ایفا کردند. اگر قرار بود جایزهای برای خانم سجادیه در نظر گرفته شود، از نظر من برای نقش «هیوای» ایشان باید داده میشد. در این فیلم، ما شاهد یک شخصیت زن هستیم که در ساحتی کاملا قهرمانانه قرار میگیرد.
این منتقد افزود: فیلمساز براساس فیلمنامه به درستی نگارش شده، به این شخصیت برای بخش بخش خلوتهایش وقت اختصاص میدهد. این موارد با زبان و بیان سینمایی به خوبی ارائه میشود. لوکیشن این بیان نیز مکانی کم و بیش ثابت است؛ لوکیشنی که باعث دیده شدن درست مناسبتهای انسانی در شخصیتهای «هیوا» میشود.
طوسی در پایان بیان داشت: رعایت این موارد است که یک تشخص و هویتی شناسنامهدار به سینمای رسول ملاقلی پور ارائه میکند. ای کاش او همچنان در کنار ما بود و میتوانست چراغ سینمای جنگ ما را با رویکرد خود، روشنتر نگه دارد.