رشد درآمد گمرکی آمریکا با تعرفههای ترامپ / درآمد عوارض گمرکی از سطح 100 میلیارد دلار عبور کرد

اقتصادنیوز: دونالد ترامپ مجموعهای از تعرفههای جدید را بر محصولات مختلف و شرکای تجاری آمریکا وضع کرده است؛ امری که منجر به رشد درآمد گمرکی دولت شده است. رئیسجمهوری آمریکا قصد دارد از طریق تعرفهها، تولید داخلی را احیا و ناترازیهای تجاری کشورها با ایالات متحده را اصلاح کند.
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از اکوایران، درآمد آمریکا از عوارض گمرکی در سال مالی جاری برای نخستینبار از سطح 100 میلیارد دلار عبور کرد؛ موضوعی که نشان دهنده تعرفههای بالاتری است که توسط دولت دونالد ترامپ، رئیسجمهوری آمریکا، وضع شده است.
به نوشته بلومبرگ، وزارت خزانهداری آمریکا از رکورد درآمد گمرگی 27 میلیارد دلاری برای ماه ژوئن خبر داد که درآمد ناشی از تعرفهها در سال مالی کنونی را به سطح 113 میلیارد دلار رساند. درآمد کل دولت برای این ماه حدود 13 درصد نسبت به سال گذشته میلادی رشد داشته است.کاهش کسری بودجه آمریکا با درآمدهای تعرفهای
آمریکا، مازاد بودجه 27 میلیارد دلاری را برای ماه ژوئن به ثبت رساند، در حالیکه در همین ماه در سال 2024 میلادی، کسری بودجه 71 میلیارد دلاری را به ثبت رسانده بود. برای 9 ماه نخست سال مالی جاری، این کسری در سطح 1.34 تریلیون دلار قرار گرفت. با احتساب تفاوت تقویم، این شکاف بودجهای در یک سال گذشته، یک درصد کوچکتر از سال قبل است.
رشد درآمد گمرکی آمریکا با تعرفههای ترامپ
دونالد ترامپ مجموعهای از تعرفههای جدید را بر محصولات مختلف و شرکای تجاری آمریکا وضع کرده است؛ امری که منجر به رشد درآمد گمرکی دولت شده است. رئیسجمهوری آمریکا قصد دارد از طریق تعرفهها، تولید داخلی را احیا و ناترازیهای تجاری کشورها با ایالات متحده را اصلاح کند.
تعرفهها؛ از ابزار فشار تا منبع درآمد برای آمریکا
ترامپ همچنین در حال استفاده از تعرفهها بهعنوان ابزاری برای درخواست مطالبات از کشورهای دیگر است. هنوز مشخص نیست که سرعت درآمدهای حاصل از عوارض واردات چگونه تغییر خواهد یافت، چراکه توقفهای موقت و تغییر در تعرفهها بر میزان این درآمد تأثیر میگذارد. پس از آنکه آمریکا و چین به یک چارچوب در زمینه توافق تجاری دست یافتند، تعرفههای آمریکا بر واردات کالاهای چینی از سطح 145 درصدی کاهش پیدا کرده است، اما همچنان در سطح بالایی قرار دارد.
تهدیدات تعرفهای ترامپ بر فلزات و شرکای تجاری آمریکا
در همین زمان، رئیسجمهوری آمریکا تهدید کرده است که تعرفههای بالاتری را بر فلزات و شرکای تجاری مختلف وضع کند. در روز پنجشنبه، دونالد ترامپ نامهای را به مارک کارنی، نخستوزیر کانادا، ارسال کرد که در آن اعلام شد برخی محصولات کانادایی از اول آگوست (10 مرداد) شامل تعرفه 35 درصدی میشوند. اعلام ترامپ در رابطه با تعرفههای کانادا پس از آن بود که رئیسجمهوری ایالات متحده به انبیسی نیوز گفت که تعرفهای فراگیر بین 15 تا 20 درصدرا بر عمده شرکای تجاری آمریکا در نظر دارد. در حال حاضر، نرخ تعرفه حداقلی برای تقریبا تمام شرکای تجاری آمریکا در سطح 10 درصد قرار دارد.
انبیسی نیوز به نقل از ترامپ اعلام کرد: «تمام کشورهای باقیمانده عوارض گمرکی آمریکا را با نرخ 20 یا 15 درصد پرداخت خواهند کرد؛ به نظر میرسد تعرفهها مورد استقبال قرار گرفته است چراکه بازار سهام طی امروز (منظور روز جمعه) به یک رکورد جدید دست یافت.»
کارنی در پاسخ به ترامپ اعلام کرد که کانادا به دفاع از کارگران و کسبوکارها ادامه میدهد و ادامه مذاکرات تجاری با آمریکا پیش از ضربالاجل اول آگوست، در دستور کار این کشور قرار گرفته است.
نااطمینانی درباره درآمدهای گمرکی بلندت آمریکا
رئیسجمهوری آمریکا پیشتر از وضع تعرفه 50 درصدی بر کالاهای برزیلی و تعرفه 25 درصدی بر واردات از ژاپن خبر داده بود؛ در همین حال، ترامپ میگوید که دولتش همچنان آماده مذاکرات تجاری بیشتر است. طبیعتِ در حال تغییر سیاستهای تجاری آمریکا باعث شده است در رابطه با این پرسش که درآمدهای تعرفهای در بلندمدت چه اندازه خواهد بود، نااطمینانی زیادی وجود داشته باشد.
پیشبینی درآمد 300 میلیارد دلاری آمریکا از تعرفهها تا پایان سال
اسکات بسنت، وزیر خزانهداری آمریکا، روز سهشنبه اعلام کرد ایالات متحده میتواند تا پایان سال جاری میلادی بیش از 300 میلیارد دلار درآمد عوارض گمرکی داشته باشد.
دونالد ترامپ هفته گذشته را به ارسال نامههای رسمی به شرکای تجاری آمریکا گذراند و آنها را در جریان تعرفههای جدیدی که از اول آگوست اجرایی میشوند، قرار داد. در حالیکه بسیاری از این تعرفه ها تقریبا مشابه برنامههای قبلی است، برخی از آنها بهطور چشمگیری تغییر یافتهاند؛ از جمله افزایش 50 درصدی عوارض واردات از برزیل که در بحبوحه تلاشهای این کشور برای همراه شدن با دیگر کشورهای در حال توسعه و همچنین نوع برخورد با رئیسجمهور پیشین برزیل، ژائیر بولسونارو رخ داده است.
همچنین بخوانید ما را در شبکههای اجتماعی دنبال کنید
