جمعه 9 آذر 1403

رشد 10 درصدی مصارف بانک های دولتی استان خراسان شمالی / زیان بانک های دولتی استان از عملکرد بانک های خصوصی

خبرگزاری دانا مشاهده در مرجع
رشد 10 درصدی مصارف بانک های دولتی استان خراسان شمالی / زیان بانک های دولتی استان از عملکرد بانک های خصوصی

دبیر کمیسیون هماهنگی بانک های خراسان شمالی گفت: درحالی میزان مصارف بانک های دولتی در استان طی 10 ماهه امسال به 119.5 درصد رسید که این نسبت در سال گذشته 109 درصد بود.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از عصر اترک، علی اصغر هدایتی، دبیر کمیسیون هماهنگی بانک های خراسان شمالی و رئیس اداره امور شعب بانک ملی این استان در نشست خبری با اصحاب رسانه اظهار کرد: طی 10 ماهه امسال در مقایسه با مدت مشابه آن در سال گذشته منابع بانک های دولتی استان (شامل 13 بانک) با رشد 19 درصد از 55 هزار و 852 میلیارد ریال به 66 هزار و 455 میلیارد ریال رسید.

هدایتی افزود: طی 10 ماهه امسال در مقایسه با مدت مشابه آن در سال گذشته مصارف بانک های دولتی استان (شامل 13 بانک) با رشد 30 درصدی از 61 هزار و 121 میلیارد ریال به 79 هزار و 378 میلیارد ریال رسید.

وی عنوان کرد: به طور میانگین نسبت مصارف به منابع بانک های دولتی استان طی سال گذشته 109 درصد بود که طی 10 ماهه امسال این نسبت به 119.5 درصد رسید.

وی خاطر نشان کرد: به طور مجزا طی 10 ماهه امسال نسبت مصارف به منابع بانک ملی استان 104.5 درصد و بانک های مسکن و کشاورزی که بانک های تخصصی هستند به 200 درصد نیز رسید.

هدایتی با تصریح بر این مطلب که رشد مصارف به منابع در این 13 بانک شرایط این بانک ها را در استان سخت تر کرده است، یادآور شد: به علت رشد این مصارف بانکی در استان، بانک مرکزی این 13 بانک را با نرخ 34 درصد جریمه خواهد کرد و این مسئله از زیان هایی است که این بانک ها متحمل خواهند شد.

وی در ادامه به بانک های خصوصی استان نیز اشاره کرد و گفت: تا پایان آذر ماه امسال منابع بانک های خصوصی استان به 33 هزار میلیارد ریال و مصارف این بانک ها به 10 هزار میلیارد ریال رسید.

وی گفت: نسبت مصارف به منابع بانک های خصوصی استان طی 9 ماهه امسال به 33 درصد رسید.

دبیر کمیسیون هماهنگی بانک های خراسان شمالی در بخش دیگری از سخن خود درباره مطالبات غیر جاری بانک های استان نیز بیان کرد: تا پایان سال 97 مطالبات 13 بانک دولتی استان از وام گیرندگان پنج هزار و 907 میلیارد ریال بود که با توجه به اجرای برنامه هایی از جمله امهال سه ساله وام های بانک کشاورزی، بخشش سود جرایم بانکی در بند دال تبصره 16، در پایان دی ماه امسال این مطالبات غیر جاری به چهار هزار و 799 میلیارد ریال رسید.

وی افزود: بر همین اساس 19 درصد از مطالبات غیر جاری این 13 بانک کاهش یافت و مطالبات غیر جاری این بانک ها به مطلبات جاری تبدیل شد.

وی خاطر نشان کرد: بانک های خصوصی در شرایطی که امسال 33 هزار میلیارد ریال منابع و 10 هزار میلیارد ریال مصارف داشتند، مطالبات آنها از وام گیرندگان 700 میلیارد ریال بود.

هدایتی در ادامه از عملکرد بانک های خصوصی و موسسات مالی در استان انتقاد کرد و گفت: آنان سپرده های مردم استان را جذب و در خارج از استان سرمایه گذاری می کنند.

وی همچنین با یادآوری این مطلب که نسبت مصارف به منابع استان به 119.5 درصد رسیده که در این شرایط بانک مرکزی باید یک خط اعتباری ویژه برای این سیستم بانکی استان در نظر بگیرد، عنوان کرد: بانک مرکزی وقتی نسبت مصارف بانک های دولتی و خصوصی استان را با هم ارزیابی می کند که جمع آن 86 درصد می شود به خراسان شمالی اعلام می کند که خراسان شمالی به خط اعتباری نیاز ندارد.

وی تصریح کرد: این بلایی است که بانک های دولتی استان از بانک های خصوصی و موسسات مالی و اعتباری استان متحمل شده اند و بانک های دولتی استان باید جریمه نرخ 34 درصد بانک مرکزی را نیز بپردازد درحالیکه همین بانک های خصوصی سپرده های هم استانی ها را در خارج از استان سرمایه گذاری می کنند.

دبیر کمیسیون هماهنگی بانک های خراسان شمالی همچنین با تاکید بر این نکته که بانک های دولتی استان از همه طرف متحمل ضرر و زیان هستند، یادآور شد: در استان بانک های دولتی و کمیسیون بانک های خصوصی تشکیل شده است درحالیکه در سایر استان ها همه بانک یکی هستند.

هدایتی در خاتمه اشاره کرد: اخیرا بنده و استاندار خراسان شمالی در گفت و گو با وزارت اقتصاد و دارایی موضوعات اعطای خط ویژه اعتباری به بانک های دولتی استان و اختصاص ناظر پولی برای این بانک ها را مطرح کرده است که امیدوار هستیم به این مطالبات استان ترتیب اثر داده شوند.

انتهای پیام / قهرمانی