رشد 13 درصدی ترانزیت از کشور در نیمه نخست سال 1402
مدیرکل دفتر تجاری سازی و امور تشکلهای وزارت راه و شهرسازی از رشد 13 درصدی ترانزیت کالا از کشور طی نیمه نخست امسال خبر داد.
امین ترفع در گفت وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم با اشاره به اقدامات و برنامههای دولت برای توسعه ترانزیت، اظهار کرد: ترانزیت کالا از ابتدای امسال تا پایان شهریور ماه معادل 6 میلیون و 530 هزار تن بوده که نسبت به مدت مشابه سال قبل رشد 13 درصدی داشته است.
وی با بیان اینکه ترانزیت جادهای در 6 ماهه نخست امسال در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته 17 درصد رشد داشته است، افزود: در این مدت و در بخش ریلی عملکرد ترانزیت 654هزار تن بوده که به دلیل سقوط ارزش جهانی گوگرد، نسبت به نیمه نخست سال 1401 کاهش 13 درصدی را تجربه کرده است.
ترانزیت مرز پرویزخان به باشماق منتقل میشودوی یادآور شد: در مجموع ترانزیت جادهای کشور در نیمه نخست سال جاری با رشد 17 درصدی از 5 به 5.8 میلیون تن افزایش یافته است. در مدت یادشده ترانزیت جادهای فرآوردههای نفتی رشد 40 درصدی را ثبت کرده است.
مدیرکل دفتر تجاریسازی کریدورهای بینالمللی وزارت راه و شهرسازی دلیل این رشد را افزایش قیمت فرآورده های نفتی در بازارهای منطقه عنوان کرد و با اعلام اینکه در نیمه اول امسال 2 میلیون و 330 هزار تن فرآورده نفتی در جادههای کشور ترانزیت شد، گفت:در بخش ترانزیت کالای غیرنفتی جادهای نیز شاهد رشد 6 درصدی هستیم. در مدت یاد شده 3 میلیون و 550 هزار تن کالای غیرنفتی از طریق جاده ترانزیت شد.
وی با اشاره به افزایش 53 درصدی ترانزیت جاده ای کالا در شهریور امسال نسبت به عملکرد شهریور سال گذشته اعلام کرد: با توجه به جهش 57 درصدی عملکرد ترانزیت ریلی در شهریور ماه نسبت به مرداد امسال، این امیدواری وجود دارد که عقب ماندگی ترانزیت ریلی در 6 ماهه دوم سال جبران شود.
وی با اشاره به سهم حدود 70 درصدی گوگرد در عملکرد سالانه ترانزیت ریلی اعلام کرد که با تمهیداتی که راه آهن اتخاذ کرده، تنوع بخشی به اقلام ترانزیتی از طریق ریل در حال انجام است از این رو وابستگی عملکرد ترانزیت ریلی به گوگرد در حال کاهش است.