رشد 4.4 میلیارد دلاری تراز تجاری، گام بلند برای توسعه آذربایجان غربی
ارومیه - ایرنا - تراز تجاری آذربایجانغربی و توسعه فعالیتهای بازرگانی و صنفی این استان در سایه اقدامات انجام شده از سوی دولت تدبیر و امید روند صعودی داشته و بررسی فعالیت دولتهای یازدهم و دوازدهم نشان میدهد تراز تجاری استان به لحاظ ارزش در این دوره چهار میلیارد و 403 میلیون دلار رشد داشته است.
به گزارش ایرنا، اهتمام دولت تدبیر و امید طی سالهای گذشته در راستای توسعه فعالیتهای بازرگانی و معرفی چهره مناسب از ایران و اقتصاد کشور به دنیا بوده و در این میان آذربایجانغربی به عنوان دروازه اروپا نقش مهمی در این حوزه ایفا کرده است.
همانگونه که از آمارها مشخص است در دولت یازدهم میزان صادرات آذربایجانغربی از لحاظ وزنی 70 درصد و از لحاظ ارزشی 9 درصد نسبت به دولت دهم افزایش داشته است.
پایین بودن درصد رشد ارزش دلاری نسبت به ارزش وزنی بیانگر این است که در گذشته بیشتر محصولات تولیدی آذربایجانغربی یا به صورت خام و یا با قیمتی بسیار پایین صادر می شده که در دولت دوازدهم تا حدی اصلاح شده است.
در زمینه واردات نیز در آذربایجان غربی در مقایسه با دوره دهم با رشد پنج درصدی در وزن و 12 درصدی در ارزش دلاری مواجه هستیم.
در دولت دوازدهم نیز در مقایسه با دولت یازدهم، میزان صادرات از لحاظ ارزشی 168 درصد و از لحاظ وزنی پنج درصد رشد داشته و این نشانگر بالا رفتن ارزش کالاهای صادراتی استان آذربایجان غربی است.
با توجه به سیاستهای دولت مبنی بر مقابله با خروج ارز از کشور میزان واردات در دولت دوازدهم نسبت به دوره های قبل از لحاظ وزنی 24 درصد و از لحاظ ارزشی 19 درصد کاهش داشته و این نشانگر موفقیت نسبی آذربایجانغربی در مهار خروج ارز از کشور بوده که در مجموع موجب بهبود تراز تجاری استان شده است.
ارزش کالاهای صادراتی دولت تدبیر و امید در آذربایجان غربی بیش از 13 هزار تن است
با توجه به مسائل مطرح شده رییس اداره امور صنایع غیر فلزی سازمان صنعت، معدن و تجارت آذربایجان غربی اعلام کرد: ارزش وزنی کالاهای صادارتی در دولت تدبیر و امید در این استان 13 هزار و 792 تن است.
علی روشن میلانی اظهار داشت: ارزش دلاری کالاهای صادراتی نیز در دولت تدبیر و امید هشت میلیارد و 402 میلیون دلار در آذربایجان غربی برآورد شده است.
وی با اشاره به ارزش وزنی کالاهای وارداتی نیز اظهار داشت: سه هزار و 784 تن انواع محصول در دولت تدبیر و امید از مرزهای آذربایجانغربی به کشور وارد شده است.
میلانی ادامه داد: ارزش کالاهای وارداتی نیز پنج میلیارد و 414 میلیون دلار برآورد شده است.
رشد 4.4 میلیارد دلاری تراز تجاری آذربایجان غربی
رییس اداره امور صنایع غیر فلزی سازمان صنعت، معدن و تجارت آذربایجان غربی گفت: در دولت دوازدهم در مقایسه با دولت یازدهم، میزان صادرات از لحاظ ارزشی 168 درصد و از لحاظ وزنی پنج درصد رشد داشته است و این نشانگر بالا رفتن ارزش کالاهای صادراتی استان می باشد.
روشن میلانی اظهار داشت: با توجه به سیاستهای دولت مبنی بر مقابله با خروج ارز از کشور میزان واردات در دولت دوازدهم نسبت به دوره های قبل از لحاظ وزنی 24 درصد و از لحاظ ارزشی 19 درصد کاهش داشته و این نشانگر موفقیت نسبی استان در مهار خروج ارز از کشور می باشد که در مجموع موجب بهبود تراز تجاری استان گردیده است.
وی تاکید کرد: نتیجه تراز تجاری 2 دوره یازدهم و دوازدهم نشان می دهد تراز تجاری به لحاظ ارزش چهار میلیارد و 403 میلیون و 450 هزار و 647 دلار رشد داشته است.
تحقق صادرات حدود 6.1 میلیارد دلاری طی هفت سال در آذربایجان غربی
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار آذربایجان غربی با اشاره به موفقیت دولت تدبیر و امید طی هفت سال گذشته در راستای استفاده از ظرفیت صادراتی استان گفت: در این مدت 6 میلیارد و 71 میلیون دلار کالا از مرزهای استان به کشورهای مختلف دنیا صادر شده است.
نادر صادقی افزود: این میزان درآمد صادراتی از صدور بیش از 10 میلیون و 669 هزار تن کالاهای مختلف محقق شده که رقمی بی نظیر طی دوران های مختلف به شمار میرود.
وی اضافه کرد: در این مدت، همچنین سه میلیون و 685 هزار تن کالا از مبادی ورودی آذربایجان غربی به کشور وارد شده که ارزش آنها بیش از پنج میلیارد و 128 میلیون دلار بوده است.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار آذربایجان غربی با اشاره به اینکه در این مدت شاهد تراز مثبت قابل توجه تجاری در استان بوده ایم، ادامه داد: در هفت سال گذشته، میزان صادرات استان 943 میلیون دلار بیشتر از میزان واردات بوده است.
صادقی یکی از مهمترین ظرفیت های آذربایجان غربی را انجام ترانزیت با استفاده از ظرفیتهای مرزی دانست و بیان کرد: طی هفت سال گذشته بیش از 9 میلیون و 272 هزار تن کالا از استان ترانزیت شده که ارزش آنها به بیش از 23 میلیارد و 646 میلیون دلار می رسد.
وی با تاکید بر اینکه آذربایجان غربی، استان صادرات محور است، اظهار کرد: میزان صادرات هفت سال گذشته از مرزهای استان، حدود سه برابر میزان واردات بوده که این امر نیز یکی دیگر از تلاش های دولت تدبیر و امید در راستای استفاده از ظرفیت های این خطه از کشور است.
صادقی با اشاره به اینکه استفاده از ظرفیت مرزی یکی از مهمترین اقدامات دولت تدبیر و امید در راستای توسعه آذربایجان غربی بوده است، ادامه داد: در هفت سال گذشته، افزون بر 23 میلیون و 626 هزار تن کالا در مرزهای استان مبادله شده که درآمد قابل توجهی در حوزه های مختلف برای استان و کشور داشته است.
اما فعالیت پنج بازارچه مرزی در آذربایجانغربی و تحقق سهم 60 درصدی این مراکز از صادرات استان از این طریق، نشان از جایگاه ویژه و با اهمیت این بازارچهها به ویژه در رویکرد مقابله با تحریم بوده که میتوان این روش را همچنان توسعه داد.
رونق بازارچههای مرزی نقش اساسی در بهبود استانداردهای زندگی مردم و کاهش مهاجرت دارد؛ توجه به این بازارچهها، خلاء اقتصادی موجود در محدوده مرزها را جبران کرده و از خالی شدن حاشیه مرزها جلوگیری و همچنین زمینه را برای تبدیل شهرهای مرزی به شهرهایی با هدف گردشگری فراهم میکند که این امر خود عاملی برای جذب گردشگر داخلی و خارجی است.
فعالیت 5 بازارچه مرزی در آذربایجان غربی
رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت آذربایجانغربی با اشاره به تعداد بازارچههای مرزی این استان، گفت: پنج بازارچه مرزی در مرزهای این استان فعال است و زمینه مناسبی را برای امر صادرات و واردات فراهم کرده است.
غلامرضا بابایی ادامه داد: بازارچه صنم بلاغی در پلدشت، بازارچه ساری سو در ماکو، بازارچه تمرچین در پیرانشهر، بازارچه رازی در خوی و بازارچه کیله سردشت بازارچههایی فعال در استان آذربایجان غربی هستند.
وی با اشاره به اهمیت فعالیت بازارچههای مرزی در آذربایجانغربی اظهار داشت: فعالیت این بازارچهها میتواند زمینه مناسبی را برای رونق اقتصادی و اشتغال جوانان منطقه فراهم کند.
بابایی تاکید کرد: فعالیت بازارچههای مرزی در راستای توسعه مبادلات با کشورهای همسایه بوده و دراین راستا نقش موثری دارد.
رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت آذربایجانغربی گفت: بازارچههای تمرچین پیرانشهر، کیله سردشت و ساری سو ماکو با 207، 178 و 17 هزار تن، رتبههای برتر را در بین سایر بازارچهها از نظر میزان صادرات دارند.
بابایی گفت: بازارچه پلدشت با هشت هزار و 531 تن در رتبه بعدی صادرات قرار دارد و بازارچه مرز رازی به دلیل تعمیرات در گمرک، صادراتی نداشته است.
نگاه به بازارچه ها در آذربایجان غربی، توسعه مدار است
استاندار آذربایجان غربی در این خصوص گفت: تقویت بازارچههای مرزی گامی موثر در بهبود مناسبات اقتصادی با کشورهای همسایه بوده و نگاه به این بخش، توسعه مدار است.
محمدمهدی شهریاری افزود: فعالیت بازارچه مرزی در توسعه تجارت و مراودات سیاسی و اقتصادی تاثیر خواهد داشت و باید از این ظرفیت برای گسترش مناسبتهای سیاسی نیز استفاده بهینه شود.
وی تاکید کرد: هدف از بازگشایی بازارچه مرزی تامین رفاه و معیشت مرزنشینان است و هر قدر امکانات استانهای مرزی و مردم مرزنشین از بعد اقتصادی فراهم و تقویت شود، امنیت نیز تضمین خواهد شد.
به گزارش ایرنا، دولت تدبیر و امید در کنار توسعه بخشهای صنعت و معدن به بخش بازرگانی و تجارت نیز توجه ویژهای داشته وتوانسته افتخارات بسیاری را در طول این هشت سال برای خود به ثبت برساند.
آذربایجان غربی 967 کیلومتر مرز مشترک با سه کشور عراق، ترکیه و جمهوری آذربایجان از طریق جمهوری خودمختار نخجوان دارد و سالانه میلیاردها دلار کالا از این مرزها صادر و وارد می شود.
*س_برچسبها_س* *س_پرونده خبری_س*