رشد 67 درصدی تعداد پروانههای ساختمانی صادر شده توسط دهیاریها در سال 98
مدیرکل دفتر هماهنگی عمرانی و خمات روستایی سازمان شهرداریها و دهیاریهای کشور با اشاره به صدور 154 هزار و 598 پروانه ساختمانی در روستاها توسط دهیاریها در سال 98 از رشد 67 درصدی صدور این پروانهها نسبت به سال 97 خبر داد.
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم؛ اشکان کریمی با اعلام خبر اظهار کرد: بر اساس اطلاعات اخذ شده از استانداریهای سراسر کشور، در سال 1398 درمجموع 154 هزار و 598 پروانه ساختمانی در روستاهای کشور توسط دهیاریها صادر شده است که در مقایسه با 92 هزار و 602 پروانه صادر شده در سال 97 شاهد رشد 67 درصدی در این مورد در سال 98 بودهایم که بخشی از این افزایش ناشی از پروانههای صادره در سال 98 برای بازسازی بناهای تخریب شده در اثر سیل و زلزله بوده است.
وی ضمن اشاره بهاینکه وفق مفاد ماده 78 قانون شوراها، در روستاهای دارای دهیاری تنها مرجع صدور پروانه ساختمان دهیاری است، افزود: حیطه اختیار دهیاریها محدوده قانونی روستاست که در طرح هادی مشخص میشود. در خارج از محدوده روستاها نیز صدور پروانه برعهده سایر مراجع قانونی است که توسط معاون امور عمرانی استانداری تعیین میشود.
کریمی ضمن تأکید بر ضرورت رعایت دقیق بخشنامههای ابلاغی در این باره، گفت: تمام بخشنامهها و فرآیندهای مرتبط با صدور پروانه ساختمان در پایگاه اطلاع رسانی سازمان شهرداریها و دهیاریهای کشور در دسترس عموم قرار دارد و همه مراجع ذیربط موظفند اطلاعات دقیق و شفاف از نحوه صدور، وضعیت قرارگیری ملک و نحوه محاسبه عوارض مربوطه را به متقاضیان اعلام کند.
وی خاطرنشان کرد: نکته حائز اهمیت که همواره مورد تأکید سازمان شهرداریها و دهیاریهای کشور بوده، رعایت دقیق مقررات ملی ساختمان در ساخت و ساز روستایی و لزوم نظارت مرحلهای و مستمر مهندسان ناظر بر احداث ساختمان است که باعث ارتقاء ایمنی و حفظ جان و مال مردم در سوانح است و از اینرو دهیاریها تنها برای احداث ساختمانهایی پروانه صادر خواهند کرد که فرمهای مربوط به تعهد نظارت فنی آنها تکمیل و ارائه شده باشد.
وی اضافه کرد: از مراجع ذیربط نظیر سازمان نظام مهندسی و بنیاد مسکن نیز درخواست میشود بر عملکرد ناظران ساختمانی در ساخت وسازهای روستایی نظارت دقیق داشته باشند.
مدیر کل دفتر هماهنگی عمرانی و خدمات روستایی در پایان ضمن تبریک روز دهیاری و شهرداری به مدیریتهای محلی گفت: با حضور دهیاری در عرصههای روستایی، فصل تازهای در خدمات رسانی به روستاها آغاز شده است که این امر در ساماندهی ساخت و سازهای روستایی نیز نمود داشته و در سالهای اخیر به مدد بهرهگیری از توان مهندسی کشور، که پیش از این ورود جدی و عملیاتی به روستاها نداشتند، شاهد احداث ساختمانهای مقاوم و ایمن در روستاهای کشور است.
استفاده از ظرفیتهای شهرداریها و دهیاری ها برای حل مشکلات معیشتی مردم محسن هاشمی: منابع کافی مالی از طرف شهرداری به مترو تخصیص داده نشده استانتهای پیام /