رصدخانه ملی ایران
رصدخانه ملی ایران
پروژه رصدخانه ملی ایران در قله 3600 متری گرگش بهعنوان بزرگترین پروژه علمی کشور بعد از 20 سال به نتیجه رسیده و نخستین تصاویر تلسکوپ ایرانی منتشر شد. درهمین ارتباط تنی چند از اساتید برجسته کشور در حوزه نجوم دیدگاههای قابل توجهی درباره آن اظهار کردند.
در این شماره از وبلاگ مشرق تحلیلی را خواهید خواند پیرامون چالش و زحمت بزرگی که رجالی همچون حجاریان و عبدی و تاجیک برای "تحریف حقیقت در ایران" متحمل شدهاند.
مهاجرانی در توئیتی به عکسبرداری یک تلسکوپ ایرانی از دو کهکشان که در فاصله 319 میلیون سال نوری از زمین هستند، اشاره کرد و در انتقاد از رسانههای غربی و فضای مجازی نوشت: بدیهی است که این خبر دیده نشود!
«ساینس» - یکی از معتبرترین مجلات علمی دنیا - در یک مقاله با تعبیر «تلسکوپی در کلاس جهانی» به رصدخانه ملی ایران پرداخت.
"ساینس" با انتشار گزارشی، به ثبت نخستین تصویر کیهانی از سوی تلسکوپ رصدخانه ملی ایران واکنش نشان داده و ساخت این پروژه بزرگ را در شرایط تحریم، شگفتانگیز و نشانی از پیشرفت علوم مهندسی دانشمندان ایرانی توصیف کرد.
"جری گیلمور" اخترشناس دانشگاه کمبریج و رئیس هیات مشاوران بینالمللی رصد خانه ملی ایران در این باره میگوید: "هیچکس در ایران قبلا کاری در این مقیاس انجام نداده بود."
مجری طرح رصدخانه ملی ایران گفت: تلسکوپ رصدخانه ملی ایران نخستین تصویر رنگی از کهکشان NGC 23 را ثبت کرده است.
سخنگوی دولت با اشاره به اینکه دشمن راهی جز تلخ کردن کام مردم برای دیده نشدن سیر موفقیتهای ایران عزیز ندارد اعلام کرد: شمار دانشگاههای ایرانی حاضر در جدیدترین رتبهبندی تایمز از 58 مورد به 65دانشگاه رسید.
سخنگوی دولت با اشاره به اینکه دشمن راهی جز تلخ کردن کام مردم برای دیده نشدن سیر موفقیتهای ایران عزیز ندارد اعلام کرد: شمار دانشگاههای ایرانی حاضر در جدیدترین رتبهبندی تایمز از 58 مورد به 65دانشگاه رسید.
سخنگوی دولت با بیان اینکه شمار دانشگاههای ایرانی حاضر در جدیدترین رتبهبندی تایمز از 58مورد به 65دانشگاه رسیدیادآورشد: دشمن راهی جز تلخ کردن کام مردم برای دیده نشدن سیر موفقیتهای ایران عزیز ندارد.
رصدخانه ملی ایران تصویری از دو کهکشان برخوردی در صورت فلکی «آندرومدا» در فاصله تقریبی 320 میلیون سال نوری منتشر کرد.
ایسنا نوشت: اولین نورگیری رصدخانه ملی ایران امروز بعد از 23 سال تلاش محققان کشور صورت گرفت و به گفته محققان این طرح با استفاده از تلسکوپ 3.4 متری آن میتوان کهکشانهای پُرحجم در فاصله 66 میلیارد میلیارد کیلومتری را رصد کرد.
با ثبت نخستین نور تلسکوپ 3.4 متری رصدخانه ملی ایران، آخرین گام در مرحله تجمیعِ زیرمجموعههای تلسکوپ و تکمیل بزرگترین طرح علمی ایران برداشته شد.