یک‌شنبه 2 دی 1403

رفیعی: مجلس برخورد با مسئولان متخلف در زمینه قانون هوای پاک را آغاز می‌کند

خبرگزاری مهر مشاهده در مرجع
رفیعی: مجلس برخورد با مسئولان متخلف در زمینه قانون هوای پاک را آغاز می‌کند

رییس کمیته محیط زیست کمیسیون کشاورزی گفت: مجلس در حال بررسی موضوع عدم اجرای قانون هوای پاک و قوانین مرتبط در این زمینه است و به زودی برخورد با مسئولان و دستگاه‌های متخلف را آغاز خواهد کرد.

رییس کمیته محیط زیست کمیسیون کشاورزی مجلس با اشاره به اینکه مدیریت آلودگی هوا عملاً رها و به باد و باران واگذار شده گفت: برخورد با دستگاه‌های اجرایی متخلف در آلودگی هوا در مجلس کلید می‌خورد.

به گزارش خبرگزاری مهر، سمیه رفیعی با اشاره به وضعیت آلودگی هوا در کشور بخصوص پایتخت افزود: متأسفانه وضعیت آلودگی هوا هر روز رو به بدتر شدن می‌رود و هیچ عزمی برای مدیریت این بحران مشاهده نمی‌شود.

وی با اشاره به مؤلفه‌های مختلف در آلودگی هوا گفت: علی‌رغم ادعاهای مطرح شده برابر گزارشات مراجع نظارتی کیفیت سوخت توزیعی مطابق استانداردهای تعیین شده نیست و کاهش اکتان بنزین موجب شده حجم آلودگی خروجی از خودروها افزایش یابد.

نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در مجلس با بیان اینکه عملاً تغییر محسوسی در حوزه خودروهای تولیدی هم صورت نگرفته است گفت: بر اساس قانون هوای پاک و آئین‌نامه‌های اجرایی مربوطه، اسقاط خودروهای فرسوده، ارتقای کیفیت سوخت، مدیریت مصرف سوخت خانگی تجاری صنعتی و توسعه و نوسازی ناوگان حمل و نقل عمومی با مجموع سهم 41 درصدی مهمترین محورهای مهار آلودگی هوا هستند.

به گفته وی اجرای این بندهای قانونی با روندی کند همراه است و عملاً مدیریت آلودگی هوا به باد و باران واگذار شده است.

رفیعی با اشاره به مرگ و میر سالانه بر اثر آلودگی هوا در کشور گفت: برابر گزارش وزارت بهداشت طی چند روز گذشته که آلودگی هوا در تهران افزایش یافته است شاهد افزایش قابل توجه سکته‌های قلبی بودیم که مقصر و پاسخگوی این موراد قطعاً مجریانی هستند که وظایف خود را به درستی انجام نداده‌اند.

وی تاکید کرد: وزارت بهداشت به عنوان متولی سلامت باید خیلی قاطعانه‌تر در این خصوص ورود کند در حالی که عملاً این وزارتخانه همانند سایر دستگاه‌ها منفعلانه در این زمینه رفتار می‌کند.

وی با اشاره به وضعیت اجرای قانون هوای پاک گفت: در شش ماهه اول سال 1403 تفاوتی محسوسی در اجرای احکام قانون هوای پاک توسط دستگاه‌های اجرایی صورت نگرفته و از از 228 حکم احصاء شده مربوط به 23 دستگاه اجرایی 27 درصد احکام اصلی و تأثیر گذار قانون مزبور شامل 62 حکم کما فی السابق توسط دستگاه‌های اجرا نشده و حدود 61 درصد احکام شامل 138 حکم نیز به صورت ناقص در حال انجام است.

رفیعی با اشاره به نقش نظارتی مجلس تاکید کرد: مجلس در حال بررسی موضوع عدم اجرای قانون هوای پاک و قوانین مرتبط در این زمینه است و قطعاً بزودی برخورد با مسؤولان و دستگاه‌های متخلف را آغاز خواهد کرد و متخلفان برای برخورد به دستگاه قضائی معرفی می‌شوند.