جمعه 14 شهریور 1404

رقم وام ضروری بازنشستگان به 12 میلیون تومان رسید

خبرگزاری خبرنگاران جوان مشاهده در مرجع
رقم وام ضروری بازنشستگان به 12 میلیون تومان رسید

عملکرد صندوق بازنشستگی کشوری در 100 روز نخست دولت سیزدهم تشریح شد.

به گزارش خبرنگار  باشگاه خبرنگاران جوان، وضعیت صندوق‌های بازنشستگی کشور، مدت‌هاست به عنوان یک چالش در کشور مطرح شده است. کارشناسان عوامل مختلفی را در شکل‌گیری بحران صندوق‌های بازنشستگی و وابستگی آن‌ها به منابع دولتی و بودجه عمومی نام برده‌اند که از جمله آن می‌توان به کاهش سن بازنشستگی و کاهش منابع ورودی به صندوق‌ها، اقتصاد تورمی و نرخ پایین رشد اقتصادی و نوسانات شدید ارزی، نظام بانکی ناکارآمد، محیط بی‌ثبات و پرریسک کسب‌وکار‌ها و وابستگی شدید به دولت و پایین بودن نرخ بهره‌وری فعالیت‌های اقتصادی در صندوق‌ها اشاره کرد.

عبدالملکی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در شهریور ماه سال جاری درباره صندوق بازنشستگی این چنین گفت: دولت بدهی سنگین به صندوق بازنشستگی کشوری دارد، چون از ابتدا سهم خود را به میزان واقعی پرداخت نکرده است و طبق قواعد صندوق بازنشستگی کشوری، باید از بودجه عمومی کشور استفاده شود. در این موضوع دو کار باید انجام دهیم؛ اول باید در دولت همفکری کنیم که بدهی دولت به صندوق‌ها پرداخت شود و دوم افزایش بازدهی اقتصادی شرکت‌های زیرمجموعه همین صندوق‌ها هستند که دریایی از ثروت در اینجا قرار دارد و فکر می‌کنم اگر روش شرکت داری تغییر کند شرایط متفاوت خواهد بود. واقعیت این است که این شرکت‌ها هیچ کدام دولتی نیستند، اما به سبک دولتی مدیریت می‌شوند.

افزایش 2 میلیونی وام بازنشستگان کشوری

کار‌هایی که صندوق بازنشستگی کشوری در 100 روز ابتدایی دولت سیزدهم برای بازنشستگان خود انجام داده است به شرح زیر است:

افزایش تسهیلات وام ضروری بازنشستگان کشوری از 100 به 120 میلیون ریال برای 300 هزار نفر با کارمزد 4 درصد و بازپرداخت 36 ماهه اجرایی شد. در آبان ماه امسال نزدیک به 400 هزار نفر برای دریافت این تسهیلات به صورت غیرحضوری و اینترنتی ثبت نام کردند که قرار است پس از بررسی و اولویت بندی 300 هزار نفر از واجدین شرایط در دو مرحله و هر مرحله شش نوبت، وام خود را بدون نیاز به مراجعه حضوری و طی شدن فرآیند‌های بانکی و مالی دریافت کنند.

کمک هزینه «طرح آزمایش آنلاین» که به منظور کاهش تردد و مراجعه بازنشستگان به مراکز درمانی به خصوص در شرایط کرونایی با همکاری یک شرکت دانش بنیان و فناور اجرا شده بود در این مدت، از 500هزار تومان به 750هزار تومان برای هر بیمه شده تحت پوشش خدمات بیمه تکمیلی درمان این صندوق افزایش یافت. آزمایش و معاینه پزشکی در محل یا منزل بازنشسته، انجام تست کرونا و سرم تراپی و فیزیوتراپی در منزل بیشترین خدمات ارائه شده از سوی این طرح به بازنشستگان و افراد تحت تکفل آن‌ها بوده است.

با وجود کمبود منابع مالی دولت، «تداوم و تسریع ایفای تعهدات صندوق نظیر پرداخت حقوق و مزایای بازنشستگان و موظفین» در موعد مقرر قانونی با هماهنگی کامل سازمان برنامه و بودجه کشور و خزانه داری کل کشور و اجرای همه تکالیف به ذیحسابی‌ها و سایر ذینفعان در موعد مقرر، از دیگر اقداماتی است که در این سه ماه رقم خورده است.

افزایش تعهدات بیمه عمر و حوادث بازنشستگان کشوری

تعهدات بیمه عمر و حوادث بازنشستگان کشوری تحت پوشش صندوق از 79 میلیون ریال به 150 میلیون ریال یعنی نزدیک به دو برابر افزایش یافت. تامین نیاز‌های ضروی بازنشستگان کشوری به ویژه در حوزه مسکن با تعامل و همکاری وزارت راه و شهرسازی، در راستای اجرا و تسهیل طرح مسکن ملی و شناسایی بازنشستگان کشوری مشمول طرح، در حال انجام است.

بهره برداری کامل از سامانه دریافت و پرداخت الکترونیک و حرکت به سمت حذف صدور چک، برآورد آثار مالی افزایش حقوق و مزایای دستگاه‌های اجرایی و اعلام آن به سازمان برنامه و بودجه، مکانیزه کردن پرداخت کسور مشترکین خویش‌فرما، تهیه، تدوین و انتشار سالنامه آماری 1399 و فصلنامه تابستان 1400 صندوق، اجرای فاز سوم ارائه خدمات از طریق فناوری‌های نوین تلفن همراه، واگذاری سه خدمت جدید به دفاتر پیشخوان دولت، ارائه خدمات خرید اقساطی و تخفیفی از جمله فروشگاه‌های رفاه به بیش از 101 هزار نفر در قالب بسته‌های طرح یاری، استقرار نظام‌های جامع انتخاب و انتصاب مدیران آینده، نظام توسعه منابع انسانی با رویکرد جانشین پروری و نظام مدیریت دانش از دیگر فعالیت‌های سه ماهه صندوق بازنشستگی کشوری در دولت سیزدهم است.

گفتنی است عبدالملکی، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی اعلام کرده که بخش قابل توجه‌ای از سرمایه گذاری‌های صندوق‌های بازنشستگی و تامین اجتماعی زیر مجموعه وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی در حوزه صنعت و معدن انجام شده است. برای ساماندهی صندوق‌ها و افزایش بهره‌وری شرکت‌ها 11 سناریو در حال بررسی است.

بیشتر بخوانید

*س_وزارت کار در 3 ماه نخست دولت سیزدهم برای بخش تعاون چه کرد؟_س*