رنگرز: مسابقات زاگرب در دو وزن 77 و 87 کیلو در سطح جهانی بود / یوسفی در قوارهای که انتظار میرفت کشتی نگرفت
سرمربی تیم ملی کشتی فرنگی تاکید کرد که علیاکبر یوسفی قهرمان جهان در سال 2021 در حد و اندازه و قوارهای که انتظار میرفت در تورنمنت زاگرب کشتی نگرفت.
حسن رنگرز در گفتوگو با خبرنگار ورزشی خبرگزاری تسنیم در خصوص عملکرد شاگردانش در تورنمنت بینالمللی زاگرب عنوان کرد: مسابقات از سطح کمی و کیفی خوبی برخوردار بود، دلیل اول اینکه با 2 کیلوگرم ارفاق وزن برگزار شد و همین نسبت به مسابقات رنکینگدار سال گذشته، جذابیت بیشتری ایجاد کرده بود. موضوع دیگر هم بحث رنکینگ و امتیازی بود که این رقابتها برای حضور در مسابقات جهانی که حکم گزینشی المپیک را دارد، در اختیار داشت. اینها باعث شد که مسابقات در سطح قابل قبولی برگزار شود. در برخی اوزان به جرات رقابتها در سطح جهانی بود، مثل 77 و 87 که خیلی از مدالداران اینجا حضور داشته و بعضا باختند.
محمد بنا و اکبر فلاح چطور به کشتی پایتخت بله گفتند؟وی در ارزیابی وزنبه وزن این رقابتها تصریح کرد: در 55 کیلوگرم پویا دادمرز بعد از چند حضور موفق در مسابقات امیدهای جهان و جامجهانی اینجا خودش را تثبیت کرد. محمدمهدی جواهری 20 ساله هم باتوجه به اینکه این اولین مسابقه رسمی بزرگسالانش بود انصافا به لحاظ فنی شرایط خوبی داشت و ارزیابی ما در مورد او مثبت است. یکی از محورهای کار ما این است که پشتوانهای موثر در سالهای آتی داشته باشیم. در 60 کیلوگرم، امیررضا دهبزرگی 20 ساله که امسال هم هنوز شرایط سنی جوانان را دارد، عالی کشتی گرفت ولی اینکه خودش را در بزرگسالان تثبیت کند، زمان میبرد. مهدی محسننژاد هم مثل دادمرز بعد از حضور موفق در جامجهانی اینجا خودش را تثبیت کرد. کشتیهای خیلی خوبی گرفت و در فینال هم مدالدار امید و جوانان را خیلی خوب شکست داد.
رنگرز در مورد دو وزن 63 و 67 کیلوگرم نیز ادامه داد: ایمان محمدی متاسفانه کشتی که میتوانست با اختلاف فنی فاحش حریف را شکست دهد، کما اینکه در جامجهانی هم طالح ممدوف را 8- صفر برده بود، یک لحظه غافلگیر شد و فن 4 امتیازی خورد و نتوانست تا انتهای کشتی آن را جبران کند و درنهایت 4-4 مبارزه را واگذار کرد. عارف هم در اولین حضور خودش در رقابت رسمی عملکرد قابل قبولی داشت ولیکن هردوی آنها به یک نفر باختند و کادرفنی باید در این خصوص جمیع شرایط و عملکرد فنی دو کشتیگیر را در نظر بگیرد. در 67 کیلوگرم رضا عباسی بعد از دوری 4 ساله بسیار خوب ظاهر شد؛ دانیال سهرابی هم جوان شایستهای است، منتها به قهرمان کوبایی المپیک باخت.
سرمربی تیم ملی کشتی فرنگی درخصوص عملکرد نمایندگان دو وزن 72 و 77 کیلوگرم ایران هم تاکید کرد: امیر عبدی کشتی قابل قبولی گرفت اما به لحاظ بدنی احساس کردم شرایط خوبی ندارد شاید توالی حضور در کشتیهای لیگ دلیل آن بود. در این وزن پدیده ما به نوعی سجاد ایمنطلب بود که عالی گرفت. شکستش در فینال هم براثر یک لحظه غفلت بود. او هم بعد از دوری قابل ملاحظهای که از مسابقات داشت، تورنمنت زاگرب برایش اتفاق خوبی بود. محمدعلی گرایی در 77 کیلوگرم هم بعد از یکی دو سال که شرایطش مناسب نبود اینجا در یک وزن سنگین و پرترافیک عالی کشتی گرفت و رقبایش را شکست داد. امین کاویانینژاد هم انصافا خوب بود. امین میتوانست حریف مولداوی را ببرد اما براثر یک لحظه غفلت باخت. هر دو نماینده این وزن ما شایسته بودند.
رنگرز با اشاره به اوزان 82 و 87 کیلوگرم خاطرنشان کرد: ما در 82 کیلو مصاف رودرروی مهمدی و پشتام را داشتیم که مهمدی در ثانیه آخر توانست ببرد. یکی طلا گرفت و یکی برنز و هر دو عملکرد خوبی داشتند، منتها مهمدی به عنوان یک جوان 20 ساله نشان داد که میشود آینده روشنی را برایش متصور بود. در 87 کیلو متاسفانه داوری مبارزه بادکان در مصاف با حریف مجاری که قهرمان امیدهای جهان بود در این شکست موثر بود، داور عملا کم لطفی کرد و باید امتیار فرار از فن را به بادکان میداد که نداد. ولی بادکان در کشتی با حریف بلغاری در حد خودش ظاهر نشد. در خصوص ناصر علیزاده هم باید بگویم که اینجا راحت سر وزن رسید، او کشتیگیر بسیار پرتلاش، بابرنامه و هدفمندی است که پیگیری تمرینات و فرآیند آمادهسازیاش خیلی خوب است. در زاگرب خوب کشتی گرفت اما در فینال یکی دو ایراد جدی فنی داشت و همانها باعث شد آسیبپذیر شود.
سرمربی تیم ملی کشتی فرنگی در مورد عدم اعزام نمایندهای در 97 کیلوگرم گفت: ضرورتی نداشت که مهدی بالی اعزام شود چون در جامجهانی و مسابقات کشوری اول شده بود و ضرورتی به رنکینگ هم نداشت چون خود مسابقات قهرمانی آسیا هم رنک دارد. در این وزن علی عابدیدرزی هم آسیبدیده بود.
رنگرز درخصوص عملکرد دو نماینده سنگین وزن ایران در تورنمنت کرواسی تاکید کرد: علیاکبر یوسفی در حد و اندازه و قوارهای که از او انتظار میرفت ظاهر نشد. نه تنها اینجا که در دو مسابقه دیگر هم او انتظارات را برآورده نکرد، امیر قاسمی منجزی هم که به مدال برنز رسید.
فنیترین فرنگیکار جهان در سالهای 2001 و 2002 در خاتمه گفت: ماحصل کار ما این بود که در یکی از تورنمنتهای با کیفیت شرکت کردیم و الحمدلله بچههایی که نیم نگاهی به مسابقات جهانی دارند، با حضور در مسابقه رنکینگدار، جایگاه خودشان را بهتر کردند تا با قرعه مناسبتری مواجه شوند. برای کادرفنی هم یک ارزیابی خوب از مجموع سرمایههای موجود به عمل آمد و ظرف روزهای آینده تیمی که قرار است در آسیایی کشتی بگیرد را معرفی خواهیم کرد.