روانشناسان زرد به نفع خود پیامها را القا میکنند
به گزارش گروه آسیبهای اجتماعی خبرگزاری فارس، بهزاد وحید نیا، معاون دفتر مشاوره و امور روانشناختی بهزیستی در مورد روانشناسی زرد بیان داشت: روانشناسان زرد به نفع و سود خود پیامها و حرفهای گوش نواز آمیخته به هیجان و تحریفهایی که حس خوب موقت به افراد القا میکند را به جامعه مخابره میکنند تا افراد جامعه را از رویکرد صحیح مداخله دور کنند.
وی بر ضرورت شناساندن مراکز مجاز ارائه خدمات روانشناختی تاکید کرد و گفت: باید آگاهی عمومی جامعه را نسبت به مراکز مجاز ارائه خدمات روانشناختی بیشتر کنیم و مردم را به سمت درگاههای ایمن خدمات هدایت کنیم.
وحید نیا تصریح کرد: باید تلاش کنیم مردم از ارائه خدمات مراکز مجاز مطلع شوند و برای مراجعه و دریافت خدمات کنترل کنند که مرکزی که مراجعه میکنند مجوزهای لازم را دارد و یا روانشناسی که ارائه خدمات میدهد مدرک روانشناسی و پروانه تخصصی از سازمان نظام مشاوره و روانشناسی را دارد.
معاون دفتر مشاوره و امور روانشناختی سازمان بهزیستی اظهار داشت: لیست مراکز مجاز در سایت سازمان بهزیستی و سامانه خدمات مشاوره روانشناختی سازمان بهزیستی قرار گرفته و واحدهای نظارتی و سامانه 24 ساعته 1480 جهت ارائه خدمات مشاوره و دریافت گزارشهای مردمی در مورد فروش خدمات غیر تخصصی است.
وی با اشاره به رواج برگزاری دورههای نا کارآمد یک روزه روانشناختی بر ضرورت افزایش دانش سلامت مردم تاکید کرد و بیان داشت: مردم باید برای حضور در دورههای آموزشی به مدرک افراد برگزار کننده دقت کنند و اقدامات رابطه محور نیز رصد شود.
وحید نیا در ادامه اظهار داشت: لیست دورههای آموزشی و برنامههای ارتقایی مراکز مشاوره و مشاوران مجاز در سامانه جامع مشاوره سازمان بهزیستی ارائه شده و مردم میتوانند در این سامانه دوره مورد نظر خود را انتخاب و ثبت نام کنند.
معاون دفتر مشاوره و امور روانشناختی سازمان بهزیستی با تاکید بر اینکه به بحث رعایت مرزهای صلاحیت حرفهای در حوزه روانشناسی باید توجه و تمرکز کرد بیان داشت: روانشناسان در یک یا دو حیطه مثلا مشاوره خانواده، تربیت فرزند، مشاوره طلاق و.. متمرکز میشوند و همه دانش و توانایی خود را در همان حیطه خاص برای ارائه خدمت بکار میگیرند و خدماتی متناسب با توانایی و دانش کسب کرده ارائه میدهند ولی در روانشناسی زرد وقتی برای همه خدمات یک روانشناس معرفی میشود حدود مرزهای حرفهای رعایت نشده است.
وی خاطر نشان کرد: مشاوره صحیح باید به بازسازی روابط اجتماعی، مهارت افزایی فرد و تقویت خود مراقبتی فرد کمک کند.
پایان پیام /