یک‌شنبه 4 آذر 1403

روایت رسانه آلمانی از فاصله تدریجی جمهوریخواهان از ترامپ در آستانه شکست

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
روایت رسانه آلمانی از فاصله تدریجی جمهوریخواهان از ترامپ در آستانه شکست

تهران - ایرنا - شمارش آرای انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا به پایان خود نزدیک می‌شود و شواهد و آمار و ارقام تا به این جای کار از از شانس بیشتر بایدن برای پیروزی حکایت دارد. حالا وقت آن رسیده که جمهوری‌خواهان تصمیم‌بگیرند در حمایت از نامزد حزب خود تا کجا پیش‌خواهند رفت.

به گزارش روز پنج شنبه ایرنا، «دونالد ترامپ» خود را پیروز انتخابات معرفی کرده، از ادامه شمارش آرا ناراضی است و برای بازشماری آرا در برخی ایالت ها شکایت تنظیم کرده است. اینها در حالی است که هنوز نتیجه نهایی انتخابات مشخص نشده است. در چنین شرایطی حزب جمهوری خواه به عنوان حامی ترامپ باید تصمیم بگیرد که مبارزه وی با شمارش آرا تا کجا می تواند ادامه یابد. دست کم یک سناتور برجسته جمهوری خواه گفته که در حال فکر کردن به این مسئله است.

سناتور جمهوری خواه مارکو روبیو عصر چهارشنبه توئیتی نوشت که می تواند برای آینده حزب وی قابل تامل باشد: «اگر شمارش آرا قانونی روزها به طول انجامد، به معنی تقلب در انتخابات نیست.» روبیو با این موضع خود با اظهارات دونالد ترامپ که خواستار لغو شمارش آرا شده بود، مخالفت کرد.

به نوشته نشریه آلمانی هاندلز بلات در شبی که ترامپ هنوز در ایالت های مهمی مانند میشیگان یا ویسکانسین پیشرو بود، چندین رسانه بایدن را به عنوان برنده اعلام کردند زیرا به نظر می رسید که پیروزی او غیرقابل منازعه است. این کار موجب خشم ترامپ و تیم انتخاباتی اش شد. آنها قصد دارند این مسئله را به دادگاه بکشانند. اما هیچ یک از این موارد همانند آنچه که در انتخابات سال 2000 رخ داد، نیست. در آن زمان، جمهوری خواهان با حمایت از نامزد خود «جورج دبلیو بوش» بازشماری آرا را در فلوریدا متوقف کردند و مانع از آن شدند که ال گور دموکرات، این ایالت و در نتیجه کاخ سفید را از آنها بگیرد.

از سوی دیگر آرایی که روند شمارش را به تعویق انداخته، برای اولین بار شمرده می شود. این آرا پستی است که به دلیل قوانین مربوطه در ایالت ها، فقط از روز انتخابات قابل شمارش است. از این رو آرای مذکور مشروعیتی دارند که روبیو نیز به آن اذعان می کند. پس بعید است که منجر به تغییر اختلاف رای بایدن شود.

اما ترامپ نمی خواهد هیچ سنگری را واگذار کند. در ویسکانسین، تیم او خواستار بازشماری مجدد شده است. این امکان وجود دارد زیرا در آنجا اختلاف آرا دو نامزد کمتر از یک درصد است. پیشتر نیز تیم وی در سه ایالت شکایت کرده است.

با این حال «اسکات واکر» فرماندار سابق جمهوریخواه ویسکانسین امید چندانی به موفقیت رئیس جمهور ندارد. وی در توییتی نوشته است:«20 هزار رای اضافی بایدن یک مانع بزرگ است. به طور معمول بازشماری در ویسکانسین فقط با چند صد رأی نتیجه را تغییر می دهد.» حال آن که از زمان توئیت واکر، برتری بایدن در این ایالت به بیش از 30 هزار رأی رسیده است.

بنابراین اوضاع هنوز گیج کننده و برای ترامپ به طور فزاینده ای ناامید کننده است، از این رو این نگرانی وجود دارد که او به سراغ دیگر گزینه های مخالفت رفته و اوضاع را بدتر کند. روبیو به عنوان اولین سیاستمدار ارشد جمهوری خواه، به این احتمال اینگونه پاسخ داده است: دفاع از شمارش عادلانه و بدون مخالفت آشکار با ترامپ.

در همین حال فاکس نیوز شبکه مورد علاقه جمهوری خواهان نیز با احتیاط از ترامپ فاصله می گیرد. این شبکه به عنوان تنها کانال تلویزیونی پخش کننده نتایج انتخابات، بایدن را بعنوان برنده در آریزونا اعلام کرده است، گامی که طرفداران ترامپ را رنجانده و انتقادات سختی را از سوی آنها به دنبال داشته است.

همچنین «کریس والاس» مجری برجسته این شبکه، حضور ترامپ در شب انتخابات را اقدام نسنجیده ای دانسته که رئیس جمهور در یک موقعیت فوق العاده و شرایط قابل اشتعال مرتکب شده است.

اگر ترامپ بتواند روند انتخابات را در شمارش آرا یا در دادگاه برگرداند، نه فاکس نیوز و نه روبیو ناراحت نمی شوند. اما ظاهرا آنها نمی خواهند در برافروختن تنش سیاسی که ترامپ سازماندهی می کند مشارکت کنند. هر چند از منظر حزب جمهوری خواه تقلای ترامپ یک تلاش شکست خورده است.

اینکه جمهوریخواهان اکنون چه گزینه هایی دارند به واکنش های ترامپ بستگی دارد. آیا آنها با مبارزه ترامپ علیه شمارش آرا همراه می شوند یا در برابر رهبر حزب قبلی خود می ایستند؟ پاسخ این سوال به این بستگی دارد که عموم مردم مبارزه را قانونی بدانند یا با آن به مخالفت برخیزند.

عامل ترامپ سازگاری جمهوری خواهان را پیچیده تر می کند اما به نظر نمی رسد افرادی مانند روبیو بخاطر روحیه پرخاشگرانه ترامپ مایل باشند انتخابات را زیر سوال ببرند. از دیگر سو «میچ مک کانل» رهبر اکثریت سنا روز گذشته و قبل از کنفرانس مطبوعاتی ترامپ گفت که مراجعه و طرح شکایت در دادگاه کاملا طبیعی و در ایالات متحده امریکا بسیار رایج است. هنوز برخی دیگر مانند سناتور «میت رامنی» نامزد انتخابات ریاست جمهوری پیشین در این مورد اظهار نظری نکرده اند.

روبیو که در سال 2016 برای ریاست جمهوری علیه ترامپ کاندید شد، آینده ای بدون او را برای جمهوری خواهان پیشنهاد می کند. روبیو 49 ساله باید در انتخابات دو سال دیگر از کرسی خود در سنا دفاع کند. در صورت موفقیت وی یکی از نامزدهای احتمالی انتخابات ریاست جمهوری 2024 در برابر بایدن خواهد بود. به نظر می رسد نگاه او به شرایط کنونی، همان نگاهی است که حزب جمهوری خواه برای آینده سیاسی خود در نظر گرفته است.

*س_برچسب‌ها_س* *س_پرونده خبری_س*
روایت رسانه آلمانی از فاصله تدریجی جمهوریخواهان از ترامپ در آستانه شکست 2