روحانی چه گفت و منتقدان چه ساختند
تهران - ایرنا - حمله به دولت در ابعاد مختلف، تنها هدفی است که از سوی مخالفان، وسیله را برای رسیدن به آن توجیه میکند. دیدگاه ماکیاولیستی، این روزها برای تضعیف قوه مجریه یا مستندهای مضحک علیه دستگاه دیپلماسی میسازد یا با تقطیع سخنان رییس جمهوری، از آبزیان اسم رمز تازهای برای حمله به دولت میسازد.
به گزارش خبرنگار سیاسی ایرنا، تقطیع ابتدا و انتهای سخنان حجتالاسلام «حسن روحانی» درباره ضرورت پرورش و توجه به آبزیان به عنوان یکی از بخشهای هرم غذایی جامعه، موج تازهای از هجمه و انتقاد علیه وی را در پی داشته است. در ابتدا بهتر آن است که متن پیاده شده جملات رییسجمهوری مرور شود. رییسجمهوری روز پنجشنبه در مراسم افتتاح طرحهای جهاد کشاورزی در بخشی از سخنان خود درباره پرورش آبزیان گفت: «از نظر من بخش پرورش ماهی و میگو یک بخش مهمی است. اینکه بتوانیم غذا و پروتئین مورد نظر مردم را بیشتر به سمت آبزیان هدایت کنیم که از نظر سلامتی هم بهتر است. اگر ما بتوانیم به قیمت مناسب و به اندازه مناسب در اختیار مردم قرار دهیم، مسلما اگر عادت مردم از مصرف گوشت قرمز یا گوشت مرغ حرکت کند به سمت آبزیان، یک تحول بزرگی است و شرطش این است که بتوانیم به اندازه کافی آن را وارد بازار کنیم و با قیمت مناسب در اختیار مردم قرار دهیم تا مردم توان استفاده داشته باشند.»
گرچه دسترسی به فایل سخنان رییس جمهوری چندان دشوار نیست اما ماکیاولیستهای وطنی از همان ساعات ابتدایی سخنرانی رییس جمهوری، ابتدا و انتهای فایل اظهارات روحانی را قطع کرده و تنها این بخش را که «اگر عادت مردم از مصرف گوشت قرمز یا گوشت مرغ حرکت کند به سمت آبزیان، یک تحول بزرگی است»، در رسانههای خود بازتاب دادند. برخی رسانههای فارسی زبان خارج از ایران و البته آماده و مترصد گرفتن هرنوع ماهی از آب گل آلود شرایط کشور، با وجود ادعای خبررسانی حرفه ای، انواع تحلیلها را بر مبنای همین یک بخش قطع شده منعکس کردند و از مردم فیلم و صوت قیمت ماهی طلب کردند! در پی این هجمه رسانهای گروهی هم در شبکههای اجتماعی رییس جمهوری را متهم کردند که از قیمت آبزیان در کشور بیخبر بوده و نمیداند میگو چند است! یا رییس جمهوری در پی افزایش قیمت گوشت و مرغ، از مردم خواسته است به مصرف آبزیانی چون ماهی روی آورند.
در واکنش به این اتهامات «علیرضا معزی» معاون دفتر رییسجمهوری با تقبیح این رویکرد جریان تحریف، آن را مخل آرامش روانی مردم و زایلکننده اعتماد عمومی برشمرد و خاطرنشان کرد: «جالب است که مخالفان داخلی و خارجی دولت یک بار دیگر به موضع مشترکی در خصوص یک مسئله رسیدهاند و با ارائه اطلاعات ناقص، سعی در وارونه جلوه دادن جملات روحانی دارند.»
ماهیهای آب گلآلود تهمت و توهین
حملههای رسانهای به دولت، از شخص رییس جمهوری تا وزرای کابینه از آغاز سال جدید شدت بیشتری گرفته است. سریالها و مستندهای صداوسیما، تیترهای جنجالی روزنامههای تندرو، توییتهای سراسر توهین و تهمت در شبکههای اجتماعی همه طی یک ماه گذشته افزایش چشمگیری یافته است. این هجمهها در حالی است که دولت در سختترین شرایط اقتصادی متاثر از تحریم؛ با بیماری کشنده کرونا هم دست به گریبان است. با این وجود خط تحریف و شایعهسازی هم به موازات تحریم و کرونا عرصه را بر دولت تنگ کرده و در بهترین حالت تمرکز مسوولان را برهم میزند. روزی روحانی را متهم میکنند نسبت به شرایط و مایحتاج مردم بیاعتناست و برای اثبات این مدعای دروغ خود سخنان رییس جمهوری را تقطیع میکنند.
روز دیگر نگران و دلواپس بازگشت به برجام و ثبات اقتصادی ناشی از آن هستند که مبادا چنین آرامشی به نام دولت تدبیر و امید تمام شود و از این رو در مستندهایی سراسر تهمت؛ مذاکرهکنندگان را متهم به خیانت میکنند تا وزارت امورخارجه در بیانیه ای تصریح کند: «روایتگران این جریان، مذاکرات منتهی به برجام را چنان تصویر میکنند که گویی ماهها مذاکره شبانهروزی، به شدت چالشی و سخت ایران و گروه 1+5، صرفا صحنهسازی برای انشا نویسی از روی متنی از پیشنوشتهشده، بوده است و از بالاترین مذاکرهکننده تا کوچکترین فرد تصمیم گیر و موثر در این مذاکرات همه در حال نمایش و خیانت به ملت بوده اند. حیرت انگیزتر اینکه این جریان اقلیت ولی پر سر و صدا، تغافل میکنند که همه مذاکرات قدم به قدم به اطلاع کلیه مراجع ذیربط رسانده شده و زیر نظر مقامهای عالی کشور جلو رفته است.»
هفتهای دیگر در سالروز پیروزی انقلاب اسلامی، در کارناوالهای لودگی علیه رییس جمهوری شعار دادند و هفتهای دیگر در آنتن پخش زنده رسانه ملی انواع توهینها و تهمتهای شخصی علیه رییس جمهوری اعلام کردند. برخی هم این روزها با اعلام نظرهای شاذ درباره مسائل منطقه ای و سیاسی، برجام و انرژی هستهای، اقتصاد و سیاست، کار را برای دولت و تیم اقتصادی و دیپلماسی آن دشوار میکنند و میدان جنگ را برای مسوولان از وین تا تهران و از مذاکرات تا نشستهای انتخاباتی گسترش میدهند. مخالفان داخلی و خارجی دولت با این رویه در یک سال گذشته، به هر بهانه و با هر ابزاری آب اداراه کشور را گلآلود ساخته و تلاش کردهاند از این آب گل آلود ماهی موردنظر خود را تضعیف تفکر اعتدال بوده است بگیرند.
راهی که به ناکجاآباد است
افزایش این تندرویها علیه دولت در ماههای منتهی به انتخابات ریاست جمهوری سیزدهم از دید ناظران پنهان نمانده و سویههای انتخاباتی و سیاسی بودن آن در تفسیرها و تحلیلها مورد توجه قرار می گیرد. بحران هستهای ایران که با خروج یکجانبه «دونالد ترامپ» رییس جمهوری پیشین آمریکا بار دیگر اوج گرفت و تحریمهای اقتصادی فلج کنندهای را علیه جمهوری اسلامی به وجود آورد، آرام آرام در حال گذار است و بحران سازان نگران بازگشت ثبات هستند. این میان دولت در حالی متهم میشود که مذاکرات را به انتخابات گره زده که رییس جمهوری ماه پیش از آغاز دور جدید مذاکرات هستهای و حتی روی کار آمدن دولت جدید در آمریکا؛ تاکید کرده بود حتی اگر بتواند رفع تحریمها و بازگشت ثبات به معیشت مردم را یک ساعت هم تسریع کند؛ این کار را به تعویق نخواهد انداخت. رفع تحریمها و احیای برجام بیش از آنکه برای دولت روحانی، آثار مثبتی در پی داشته باشد؛ با توجه به پایان مسوولیت دولت دوازدهم؛ برای دولت آینده، راه اداره کشور را هموار خواهد کرد. با این همه میتوان از دلواپسان مذاکره و تحریم پرسید دقیقا نگران چه بعدی از تاثیر مذاکرات بر انتخابات هستید؛ اگر ادعا میکنید دولت روحانی طی هشت سال گذشته موفق عمل نکرده و برجام خسارت محض بوده است! پس نباید از احیای آن و اعتماد سه باره مردم به برجامیان نگران باشید. اگر معتقدید که هجمههای بیامان به دولت و توافق هستهای توانسته به آگاهی مردم کمک کرده و آن را افزایش دهد، پس دغدغه انتخاب معتقدان به تفکر اعتدال بیمعنا خواهد بود و نباید نگران تاثیر مذاکرات بر انتخابات بود؛ مگر آنکه سطح آگاهی و شعور رای دهندگان ایرانی را آن اندازه پایین بدانیم که نگران اعتماد دوباره آنها به برجامی باشیم که هیچ و خسارت محض است! راهی که برخی این روزها به بهانه نگرانی برای آینده کشور و حرمت مذاکره با آمریکا و با توسل به ابزارهای مستندسازی و تقطیع سخنان میروند؛ رو به ناکجاآبادی است که در کوتاه مدت آرامش روانی مردم را از آنها میگیرد و در طولانی مدت امید و اعتماد آنها را.
*س_برچسبها_س*