جمعه 2 آذر 1403

روزنامه‌های امروز در سرمقاله‌های خود چه نوشتند؟

خبرگزاری دانا مشاهده در مرجع
روزنامه‌های امروز در سرمقاله‌های خود چه نوشتند؟

با مرور سرمقاله و یادداشت‌های روز روزنامه‌های کثیرالانتشار کشور، مطالبی از جمله اسماعیل قاآنی در مسیر قاسم سلیمانی، شمشیر سلیمانی تا شهید سلیمانی، رسانه ملی و نگاه فراگیر به چشم می‌خورد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ با مرور سرمقاله و یادداشت‌های روز روزنامه‌های کثیرالانتشار کشور، مطالبی از جمله اسماعیل قاآنی در مسیر قاسم سلیمانی، شمشیر سلیمانی تا شهید سلیمانی، رسانه ملی و نگاه فراگیر به چشم می‌خورد.

کیهان: در یادداشت روز خود با عنوان «اسماعیل قاآنی در مسیر قاسم سلیمانی» نوشت: ساعت 20:1 بامداد 13 دی ماه 1398 برگی دیگر از جنایت های دولت تروریست آمریکا در تاریخ ثبت شد. تروریست های آمریکایی با بزدلی و شقاوت، دزدانه در تاریکی شب، خودروی حامل حاج قاسم را هدف قرار داده و این سردار بزرگ و یارانش را به شهادت رساندند. صبح 13 دی ماه، خبر شهادت حاج قاسم اعلام شد. این حادثه جانکاه و تلخ، مردم ایران و دیگر مسلمانان در کشورهای منطقه و آزادی خواهان در سراسر جهان را در بهت فرو برد. فقدان شخصیتی همچون سردار سلیمانی در ابتدای امر ملت ایران، مسلمانان و آزادی خواهان را دچار دلهره، یأس، خشم و سرخوردگی کرد. اما خون حاج قاسم و سلسله رویدادهایی که در آن مقطع رخ داد و از جمله تشییع ده ها میلیونی پیکر سردار سلیمانی و یاران وی در شهرهای مختلف ایران و راهپیمایی عظیم مردم عراق و موشک باران پایگاه آمریکایی عین االسد و... به مثابه یوم الله ورق را برگرداند. به همین دلیل بود که رهبر معظم انقلاب - 29 بهمن 1398 - فرمودند: در شهادت سردار سلیمانی یک فقدان تلخی برای ما پیش آمد... این به جای خود محفوظ... ولیکن وقتی به این حادثه نگاه می کنیم می بینیم این حادثه مثل همه حوادث دیگر الهی است که لطف خدای متعال در آنها بر قهر غلبه دارد.

وطن امروز: اسماعیل کوثری در یادداستی با عنوان «سلیمانی اعتبار مقاومت» چنین نوشت: نقش راهبردی سردار سلیمانی در ایجاد و راه اندازی جبهه مقاومت یک نقش بسیار اساسی و بنیادی بود و باید بگوییم هم در جهت پشتیبانی از جبهه مقاومت و هم احیای آن و هم از تجارب 8 ساله دفاع مقدس و مبارزه با اشرار و قاچاقچیان بزرگ در منطقه جنوب شرق، ایشان به بهترین نحو این تجارب را منتقل کرد و در نهایت با علاقه مندی ای که جبهه مقاومت از خود نشان داد، در همه زمینه ها بسیار عالی رشد کرد. امروز باید بگوییم جبهه مقاومت تا حد بسیار زیادی متکی به خود هستند و نیازهای اولیه خود را به مراتب در همه ابعاد و مسائل آموزشی و تجهیزات و سازماندهی تأمین کردند و رشد یافتند و همین پیشرفت ها باعث عصبانیت استکبار جهانی و به خطر افتادن صهیونیسم بین الملل و کشورهای ارتجاعی منطقه است؛ اگر امروز این کشورها توطئه هایی را در منطقه طراحی و عملیاتی می کنند به علت پیشرفت های جبهه مقاومت است.

اطلاعات: فتح الله آملی در مطلبی با عنوان «یک تغییر و چند نکته» نوشت: همزمان با تغییر رئیس کل بانک مرکزی، تب طلا و دلار اندکی فروکش کرد و بین 5 تا 10 درصد قیمت را پایین کشید. در نگاه نخست می توان این اتفاق را موجب خوشحالی دانست اما آیا همه چیز با یک تغییر قابل حل است و می توان امیدوار بود که از این پس و در یک بازه زمانی قابل قبول، شاهد ثبات و ایستایی قیمت طلا و ارز و به تبع آن مسکن و... و در نهایت مهار تورم باشیم؟ در این رابطه گفتنی هایی چند هست: رئیس کل جدید بانک مرکزی و نیز مقامات دولت همین ابتدا اعلام کردند که ما دیگر شاهد شوک قیمتی نخواهیم بود و لذا تا 2 سال به نرخ ارز نیمایی برای تهیه کالاهای اساسی و مواد اولیه تولید دست نخواهیم زد و قیمت آن همچنان 28 هزار و پانصد تومان خواهد ماند. همزمان اعلام شد که قرار نیست بهای انرژی و از جمله بنزین و گازوئیل اضافه شود و در بودجه سال آینده نیز سیاست دولت، سیاست تثبیت قیمت خواهد بود.

ایران: حسام الدین برومند در یادداشتی با عنوان «شمشیر سلیمانی تا شهید سلیمانی» چنین نوشت: حضرت امیر (ع) در نامه 38 نهج البلاغه به ویژگی های جناب مالک اشتر اشاره کرده اند و در این میان عبارتی دارند که نشان دهنده منزلت، اثرگذاری و تاریخ سازی این قهرمان میدان های سخت است: او شمشیری از شمشیرهای خداست که نه تیزی آن کند می شود و نه ضربت آن بی اثر است. جنگ، جنگ است و دشمنان اسلام از همان ابتدا تا امروز هر چه در چنته داشته اند به صحنه آورده اند تا اسلام و حکمرانی اسلامی را از میدان سیاست خارج نمایند. در هر دوره و زمانه ای هم این جنگ، ابعاد و مختصات خودش را داشته است. امروز هم نماد تام و تمام دشمنی با اسلام و هر حکومتی که پرچم اسلام را بلند کرده باشد امریکای جنایتکار و فریبکار است که یک جنگ ترکیبی و هیبریدی به پیش کشیده است تا در محاسبه خود کار را تمام کند. امریکایی ها برای قرن جدید، نقشه ویژه ای را طراحی کرده بودند. درواقع، پروژه امریکایی ها، پروژه موسوم به قرن جدید امریکایی بود که از جمله اهداف آن، شکل گیری خاورمیانه امریکایی بود. در ذیل این پروژه، راهبرد امریکایی ها در منطقه، جلوگیری از الگوهای حکومتی است که قابلیت چالش با هژمونی امریکا را دارد.

جام جم: امین صبحی در مطلبی با عنوان «تا ابد زنده» این گونه نوشت: سالها فرماندهی حاج قاسم سلیمانی در نیروی قدس سپاه به مقاومت، مفهوم واقعی و جدیده داده بود این حقیقت خود را در منطقه نشان داد و دوگانگی کشورها به ویژ] برخی تضادهای ایران و همسایگان را از بین برد و در عین حال با اقدامات دفاعی و امنیتی نیروی قدس، تهدیدات و فرصت های مشترک زیادی فراهم شد که فقط یک مورد آن ارتباط ایران و عراق بود که از همیشه بهتر شد و نتیجه ای مانند تشکیل حشدالشعبی به دنبال داشت.

جوان: محمدرحیم گل محمدی در مطلبی با عنوان «مرد بی پایان» نوشت: مرد بی پایان عنوانی مبالغه آمیز نیست. و بی پایان صفتی دست نیافتنی و رؤیاانگارانه نیست. ما فقط می گوییم قاسم سلیمانی شهید شد و خداوند درباره شهیدانش گفته است مپندارید آنان که در سبیل خداوند کشته شدند، مرده اند، آنان زنده اند و در نزد پروردگارشان روزی می خورند. حاج قاسم نزد پروردگار خویش است و کسی که آنجاست، تمام شدنی نیست. زنده است، بیدار است، اثرگذار است، ملت را و خون ملت را به جوشش آورده است. حس حاج قاسم شدن و حاج قاسم بودن را زنده نگه می دارد. حس شرمسار حاج قاسم نبودن را تا ابد در رگ غیرت یک ملت به خروش می آورد. این است که حاج قاسم بی پایان است. اسطوره باید مثل حاج قاسم باشد، جان فدا برای ملت، خالص، صادق، باهوش، با نهایت ترس از خدا و نهایت شجاعت مقابل دنیا. این اسطوره، بی پایان است و بادکنکی و بادبادکی مثل آنها که می خواهند از خودشان قهرمان بسازند نیست که با سوزنی بترکد و با نسیمی به این سو و آن سو برود. حاج قاسم محکم در میان ما ایستاده است و تا دهه ها و سده ها قلوب و اذهان را تسخیر کرده است.

جمهوری اسلامی: در مطلبی با عنوان «رسانه ملی و نگاه فراگیر» چنین نوشت: رسانه ملی کار خوبی می کند که در ایام سالگرد شهادت سردار حاج قاسم سلیمانی برای بزرگداشت این قهرمان بزرگ برنامه های متنوعی تدارک می بیند و برای معرفی او تلاش قابل توجهی مب کند. معرفی انسان بزرگ و فداکاری همچون شردار شهید حاج قاسم سلیمانی به نسل حاضر و نسل های آینده یک ضرورت است، زیرا بهترین راه برای پرورش دادن انسان های فداکار و شکوفا ساختن استعدادهای آماده، مطرح کردن قهرمانان واقعی، فداکاران و انسان های نخبه ایست که دست به کارهای بزرگی در جامعه زده اند و آثار مهمی از خود به نفع مردم و کشور برجای گذاشته اند.