روز سخت شریعتمداری!
شاید بیراهه نباشد که امروز را روز سخت وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی نامید؛ شریعتمداری نتوانست با توضیحاتش نمایندگان را قانع کند و در یک روز دو کارت زرد از مجلس شورای اسلامی گرفت.
شاید بیراهه نباشد که امروز را روز سخت وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی نامید؛ شریعتمداری نتوانست با توضیحاتش نمایندگان را قانع کند و در یک روز دو کارت زرد از مجلس شورای اسلامی گرفت.
به گزارش تابناک، محمد شریعتمداری وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی برای پاسخ به دو سوال در جلسه علنی امروز حضور یافت؛ یکی علت تضییع گسترده حقوق قالیبافان و بافندگان فرش و قطع بیمه آن ها و دیگری چگونگی هزینه کرد منابع حاصل از فروش زیرمجموعه شرکت سرمایه گذاری تأمین اجتماعی (شستا). شریعتمداری در هر دو مورد نتوانست جواب های قانع کننده به نمایندگان مجلس شورای اسلامی دهد.
محمد حسین فرهنگی نماینده تبریز درباره سوالش پیرامون تضییع حقوق قالیبافان گفت: در شرایطی بیمه قالیبافان با چند روز تأخیر در پرداخت حق بیمه قطع می شود که در هیچ جای دنیا چنین مجازات سنگینی برای طبقات محروم اعمال نمی شود.
او یادآور شد: مجلس سال گذشته 40 هزار میلیارد تومان و امسال 89 هزار میلیارد تومان برای پرداخت بدهی به شما کمک کرد پس اگر اراده کنید می توانید مشکل را حل کنید پس چطور اجازه می دهید به زیرمجموعه های همین صندوق ها حقوق نجومی پرداخت شود. نمی توان حق افراد ضعیف را پایمال کرد و بعد گفت که این قانون و حق ما است. چرا وقتی نوبت به ضعفا می رسد آسمان می تپد. از حمایت مجلس استفاده کنید اگر نشد به مطالبات تان از دولت اضافه کنید یا آیین نامه تان را اصلاح کنید و جریمه بگذارید نه اینکه با یکی، دو روز دیر پرداخت کردن بیمه را قطع کنید.
وزیر کار در واکنش اظهار کرد: سازمان تأمین اجتماعی از هر گونه پرداخت بدون پیش بینی منع شده با این وجود ما مفتخریم علیرغم عدم تأمین منابع و ایجاد پرونده برای مدیران از سوی دستگاه های نظارتی، برای قالیبافان پرداخت مازاد داشتیم تا آن ها با مشکل مواجه نشوند. این ها افرادی زحمت کش و پرکارند. ما در بخشنامه صادره اجازه دادیم تا سه ماه بعد از عدم پرداخت بیمه نیز بیمه آن ها برقرار بماند و قطع نشود اما باز هم اگر تخلفی در این زمینه صورت گرفته باشد به آن رسیدگی خواهیم کرد.
با وجود این توضیحات، به دلیل قانع نشدن فرهنگی سوال به رای مجلس اعلام شد و با 158 رای نمایندگان، کارت زرد به وزیر تعاون داده شد.
دومین سوال را حسین میرزایی نماینده اصفهان درباره نحوه هزینه کرد منابع حاصل از فروش زیرمجموعه شرکت شستا مطرح کرد؛ او توضیح داد: بخشی از شرکت سرمایه گذاری شستا در بورس عرضه شده اما مشخص نیست که این منابع درچه محلی و به چه میزان هزینه شده است. اساسا چرا و با اجازه چه کسی سهام شستا فروخته شد و هیچ توجهی به خواست کارگران، بازنشستگان و بیمهگذاران مخالف فروش اموال خود صورت نگرفت.
میرزایی این را هم اضافه کرد که در گذشته وزیر کار درآمد حاصل از واگذاری شستا را 7 هزار میلیارد تومان بیان کرد و امروز آن را 12 هزار و 400 میلیارد تومان عنوان می کند. تفاوت این رقمها حکایت از عدم شفافیت در وزارت کار دارد و ناشی از ناآگاهی و یا نبود عامدانه شفافیت است. بر اساس فرضیه اول مابهالتفاوت این رقم توسط چه کسانی به یغما برده شده و بر اساس فرضیه دوم انگشت اتهام به سمت مسئولان اصلی وزارت کار است.
شریعتمداری برای دومین بار پشت تریبون مجلس رفت و با تاکید بر اینکه نحوه هزینه کرد منابع حاصل از فروش سهام شستا مشخص است، گفت: منابع حاصل از عرضه اولیه سهام شستا برابر با 12 هزار میلیارد و 665 میلیون و 857 هزار تومان بوده که 5 هزار میلیارد تومان برای افزایش سرمایه بانک رفاه، حدود هزار میلیارد تومان صرف خرید مجدد سهام شستا، 400 میلیارد تومان صرف کارگزاری بانک رفاه به منظور بازارگردانی و 6100 میلیارد تومان جهت همسان سازی حقوق بازنشستگان شده است.
این بار هم وزیر کار نتوانست با پاسخ هایش مجلس را قانع کند و دومین کارت زرد را با 126 رای در یک روز از پارلمان گرفت.
علاوه بر این، نمایندگان در نشست امروز مجلس استفساریه ای را تصویب کرده که به موجب آن قیر رایگان برای آسفالت راههای روستایی در شش ماهه اول سال تامین می شود. پیش از این عنوان میشد که تامین قیر رایگان برای انجام آسفالت راههای روستایی در نیمه دوم سال صورت میگیرد که عملا به دلیل سرمای هوا انجام این کار امکانپذیر نیست.
همچنین گزارش کمیسیون اصل نود در مورد خسارت میلیاردی وزیر نفت به بیت المال در نحوه واگذاری فراقانونی سهام و به تاخیر انداختن در بهره برداری از پالایشگاه ستاره خلیج فارس با اقدامات سیاسی - رسانهای و ارائه گزارشهای خلاف واقع به دستگاههای نظارتی را بر اساس ماده (101) آییننامه داخلی مجلس قرائت شد که در آن به رد پای حلقه بازنشستگان نفتی در واگذاری سهام اشاره شده است.
نمایندگان مجلس دو هفته آینده تعطیلات تابستانی خواهند داشت لذا جلسات علنی 13 تا 23 تیر برگزار نمیشود. نشست بعدی پارلمان 27 تیر است.