روز ششم از فجر41/ تنوع ژانرها در فیلمهای کوتاه هیجانی تازه در جشنواره
در ششمین روز از جشنواره فیلم فجر شاهد اکران فیلمهای کوتاه با تنوع ژانر هستیم. همچنین دو فیلم درام اجتماعی و روانشناسانه در فیلمهای امروز دیده میشود.
به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، ششمین روز از جشنواره فیلم فجر در حالی کار خود را آغاز میکند که فیلمهای کوتاه در آن اکران میشود.
بحث روز، از نقطه آغاز فیلم کوتاه تا قله سینمای بلند
امسال در جشنواره فیلم فجر، «اسماء» به کارگردانی مصطفی آقا محمدلو و تهیه کنندگی فرهاد حاجی عباسی، «اندروا» به تهیه کنندگی و کارگردانی امیر پذیرفته، «برنو» به تهیه کنندگی و کارگردانی محمد ثریا، «جناکات» به تهیه کنندگی و کارگردانی عطا مجابی، «رنگارنگ» به تهیه کنندگی و کارگردانی محمدرضا مرادی، «غیرموجه» به تهیه کنندگی و کارگردانی محمدرضا خاوری، «قهوه خانه عاشیقلار» به تهیه کنندگی و کارگردانی رضا جمالی، «لابیرنت» به تهیه کنندگی و کارگردانی محسن وحدانی، «مریضخانه مرکزی» به کارگردانی وحید نامی، نوید نامی و تهیه کنندگی نیلوفر زیوردار، «نوشابه مشکی» به کارگردانی محمدپایدار و تهیه کنندگی محمد جواد موحد، «وقفه» به کارگردانی مانا پاکسرشت و تهیه کنندگی البرز پورصیاد به عنوان فیلمهای کوتاه جشنواره اکران میشوند.
جالب است بدانیم که برخی از فیلم اولیهای چهل و یکمین جشنواره فیلم فجر مانند رضا نجاتی جزو فیلمسازان کوتاه بودند و امسال با اولین فیلم بلند سینمایی خود به جشنواره آمدهاند.
فیلمهای کوتاه همواره به عنوان بخش نجیب سینما شناخته میشوند که مخاطبین خاص و با سلایق ویژه خود را دارند. اگرچه فیلم کوتاه جشنواره خود را دارد اما حضور آن در جشنواره فیلم فجر نشاندهنده اهمیت غیرقابل انکار این بخش از سینمای کشور است.
اعلام اسامی هیات انتخاب، داوری و فیلمهای راه یافته به بخش کوتاه جشنواره فیلم فجرنگاهی به فضای فیلمهای کوتاه امسال نشان میداد که تنوع مضمونی و ژانری در فیلمها محسوس بود. چیزی که در ایام جشنواره فیلم کوتاه تهران به آن پرداخته شد و مورد توجه رسانهها قرار گرفت.
نگاهی به فیلمهای حاضر نشان می دهد که بار دیگر فضای رنگانگ فیلمهای کوتاه به جشنواره تکرار میشود. جنایی، کمدی، سیاسی، اجتماعی، ترسناک و... ژانرهایی است که در جشنواره فیلم فجر 41 بار دیگر دیده میشود.
بنابراین اگر بخواهیم سینمای بلند را در هر سال دنبالهای از فیلمهای کوتاه بدانیم، احتمال دارد که سینمای 1402 را سینمایی در ژانرهای گوناگون بدانیم.
چه فیلمهایی میبینیم؟
"هفت بهار نارنج" به کارگردانی فرشاد گل سفیدی و تهیهکنندگی محمد کمالی پور
گلسفیدی بیشتر یکی از مدیران فیلمبرداری مطرح سینما و تلویزیون ما است که کارهایی مانند فصل دو، پنج و 6 سریال پایتخت، گاندو، جابر بن حیان و فیلمهایی مانند تپلی و من، زندانیها، به وقت خماری، امپراطور جهنم را فیلمبرداری کرده است.
این اولین فیلم بلند سینمایی گل سفیدی است که بازیگرانی چون استاد علی نصیریان، لادن مستوفی، سارا رسولزاده، فرهاد آئیش، هومن حاجی عبداللهی در آن بازی میکنند.
در خلاصه داستان یک خطی فیلم آمده است که قصه عشق اساطیری شمس و طلعت...
نصیریان امسال در نامهای خطاب به دبیر جشنواره فیلم فجر نوشت که به خاطر شرایط جسمانی و بیماری در جشنواره حاضر نمیشود.
"روایت ناتمام سیما" به نویسندگی و کارگردانی علیرضا صمدی و تهیهکنندگی مجید رضابالا
این فیلم از تازهترین محصولات بنیاد سینمایی فارابی است.
«روایت ناتمام سیما» سومین اثر سینمایی علیرضا صمدی پس از «بینامی» و «صحنهزنی» محسوب میشود که در خلاصه داستان آن آمده است: «قرار نیست بخاطر بیآبرویی گذشته تو ما بیآبرو بشیم...»
حامد کمیلی، غزل شاکری، مهران احمدی، مسعود کرامتی، مریم سعادت، دانیال نوروش، محمد حیدری، مهسا باوفا دیگر بازیگران اصلی این فیلم سینمایی هستند.