پنج‌شنبه 17 آبان 1403

روسیه براساس تئوری‌بازی‌ها طرف پیروز جنگ اوکراین است

خبرگزاری دانشجو مشاهده در مرجع
روسیه براساس تئوری‌بازی‌ها طرف پیروز جنگ اوکراین است

به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، آناستازیا فدیک استادیار دانشکده هاس و دیوید مک آدامز استاد دانشکده کسب‌وکار در دوک در روزنامه لس آنجلس‌تایمز نوشتند: ما به‌عنوان اقتصاددانان متخصص در اقتصاد رفتاری و نظریه بازی، مفاهیم استراتژیک را از نظریه بازی به دانشجویان بازرگانی خود آموزش می‌دهیم. همین ایده‌ها می‌تواند به ما در درک حرکت‌های فعلی روسیه، پیش بینی رفتار آینده آن و استخراج بهترین استراتژی‌ها برای دستیابی به اهداف بلندمدت کمک کند.

درخت بازی در مرحله بعدی جنگ روسیه در اوکراین چگونه است؟ روسیه تهاجم خود را در بدترین زمان ممکن از نقطه نظر لجستیک نظامی، در طول فصل بدنام گل‌آلود اوکراین آغاز کرد؛ اما پس از عقب نشینی اولیه از کی یف، روسیه در شرق اوکراین پیشرفت‌های آهسته، اما ثابتی داشته است و شرایط برای روسیه در ماه‌های زمستانی آینده ایده آل خواهد بود. فصل زمستان همچنین با توجه به وابستگی اروپا به گاز طبیعی روسیه برای گرمایش، زمان آسیب پذیری استراتژیک برای اروپا خواهد بود.

از این منظر، «زمان» به سود پوتین است. پوتین با پیش بینی اینکه بهترین شانس برای پیروزی ممکن است در زمستان امسال باشد، انگیزه‌ای دارد که اکنون گاز طبیعی روسیه را متوقف کند و اروپا را از نظر اقتصادی به مخاطره آمیزترین موقعیت ممکن، بدون توجه به هزینه‌های کوتاه مدت روسیه، سوق دهد. این برای اتحاد کشور‌های حامی استقلال اوکراین چه معنایی دارد؟ بدیهی است که راه برای ترغیب پوتین به توقف جنگ، این است که او اکنون باور کند که هیچ راهی وجود ندارد که بتواند 6 ماه آینده پیروز شود؛ راهی که او را به این باور برساند که نمی‌تواند در 6 ماه پیروز شود، انتقال بیش از اندازه کافی تجهیزات نظامی سنگین به اوکراین است. این ما را به درس مهم دیگری از نظریه بازی‌ها و اقتصاد رفتاری می‌رساند: «باور‌ها نقش مهمی در تعیین نحوه عمل هر یک از طرفین ایفا می‌کنند. در زمینه جنگ روسیه در اوکراین، تنها یک دلیل برای ادامه تهاجم وجود دارد: «ولادیمیر پوتین معتقد است که روسیه ممکن است پیروز ظاهر شود.»

جنگ روسیه در اوکراین به عنوان یک «جنگ فرسایشی» توصیف شده است که در آن دو دشمن برای یک دارایی با ارزش رقابت می‌کنند و هر کدام هزینه‌ای را متحمل می‌شوند.

پوتین تاکنون نتوانسته تصویری از قدرت فوق‌العاده به نمایش بگذارد، اما تحقیر غرب از سوی او و اعتقاد وی به ضعف و عدم تصمیم گیری ما کاملاً شناخته شده است. اگرچه پوتین ممکن است اشتباه کند که ما را دست کم می‌گیرد؛ اما اشتباه او به طرز طعنه آمیزی دست او را در درگیری فعلی تقویت می‌کند؛ زیرا به او امیدواری می‌دهد که به ادامه مبارزه نیاز دارد. متاسفانه این به آن معناست تا زمانی که غرب قدرت و عزمی را نشان دهد که پوتین انتظارش را ندارد، صلح در اروپا برقرار نخواهد شد.