رویترز: سپاه فعلا در فهرست تروریستی اروپا قرار نخواهد گرفت
خبرگزاری رویترز نوشت که سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در جلسه روز دوشنبه شورای وزیران امور خارجه اروپا تحریم نخواهد شد.
این خبرگزاری انگلیسی به نقل از منابع خود نوشت که اتحادیه اروپا در نشست روز دوشنبه وزرای امور خارجه 37 نفر را به فهرست تحریمهای خود علیه ایران اضافه خواهد کرد، اما علیرغم قطعنامه پارلمان اروپا که از شورای اروپا میخواهد، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را به عنوان یک سازمان تروریستی شناسایی کند، تحریم نخواهد کرد.
این منبع اروپایی با بیان اینکه سپاه به عنوان یک سازمان تحریم نخواهد شد، گفت: «اگر قرار است این کار انجام شود، باید مبنای حقوقی صحیحی داشته باشد و این چیزی است که در حال بحث است. اما برای دوشنبه آماده نخواهد شد.»
وی افزود: «ما روز دوشنبه چهارمین بسته تحریمی علیه ایران را تصویب خواهیم کرد و معتقدیم که از هم اکنون باید کار بر روی پنجمین بسته برای افزود نام سپاه در فهرست سازمان های تروریستی را آغاز کنیم.»
این درحالیست که نمایندگان پارلمان اروپا ساعاتی پیش در تداوم اتخاذ مواضع مداخلهجویانه در امور داخلی ایران، به یک گزارش ادعایی درباره حوادث اخیر که در آن درخواست نامتعارف افزودن نام سپاه پاسداران به آنچه "فهرست سازمانهای تروریستی خارجی اتحادیه اروپا" نامیده، مطرح شده است، رای دادند.
در گزارش موسوم به «پاسخ اتحادیه اروپا به تظاهراتها و اعدامها در ایران» ادعاهایی علیه سپاه پاسداران انقلاب اسلامی درخصوص حوادث اخیر و ادعای مشارکت تسلیحاتی با روسیه در جنگ اوکراین، مطرح و در بدعتی خطرناک از شورای اروپا تقاضا شده بود که نام این نهاد رسمی نظامی ایران را به فهرست موسوم به گروههای تروریستی اضافه کند.
طرح افزودن نام سپاه به فهرست گروههای تروریستی از سوی آنا فوتیگا، قانونگذار محافظه کار لهستانی پارلمان اروپا پیشنهاد و در جریان رایگیری روز چهارشنبه درقالب متمم به گزارش یادشده، اضافه شد. در این متمم از شورای اروپا خواسته شده که سپاه پاسداران و نیروهای فرعی آن را از جمله نیروهای بسیج و نیروی قدس سپاه در فهرست افراد، گروهها و نهادهای درگیر در اقدامات تروریستی (فهرست تروریستی اتحادیه اروپا) قرار گیرند.
اما تصمیمات پارلمان اروپا پیشنهادی محسوب شده و تصمیم نهایی را شورای اروپا میگیرد. شورای اروپا هم در خصوص مواردی نظیر این مورد بر مبنای اجماع و نه اکثریت تصمیمگیری میکند. در واقع قطعنامه پارلمان اروپا سندی غیر الزامآور است و نمیتواند شورای اروپا را ملزم به اجرای آن کند.
جمهوری اسلامی ایران پیشتر نسبت به تحرکات ضد ایرانی اروپا به ویژه علیه سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به عنوان نهاد نظامی رسمی کشورمان هشدار داده بود. مقامات کشورمان با بیان اینکه سپاه پاسداران یک نهاد نظامی رسمی کشور بشمار میرود، هشدار دادهاند که تحریم آن اقدامی غیرقانونی خواهد بود.
حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه کشورمان روز پنجشنبه در گفتوگو با جوسپ بورل مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا از رویکرد نسنجیده و نادرست قانونگذاران اروپایی بشدت انتقاد کرد و گفت: ما بارها گفته ایم که سپاه پاسداران انقلاب اسلامی یک نهاد رسمی و حاکمیتی است که نقش مهم و حیاتی در تامین امنیت ملی ایران و امنیت منطقه، به خصوص در مبارزه با تروریسم داشته و دارد.
وی با بیان اینکه اقدام پارلمان اروپا در اتهام تروریستی خواندن این نهاد امنیت آفرین، به نوعی شلیک به پای خود اروپاست، درباره واکنش قانونی و قوی مجلس شورای اسلامی ایران، به پارلمان اروپایی هشدار داد و گفت که آنها باید به تبعات منفی این رفتار احساسی خود بر اروپا بیندیشند و بر مسیر دیپلماسی، تعامل سازنده و عقلانیت تمرکز کنند.
رئیس دستگاه دیپلماسی کشورمان خاطر نشان کرد: ضرورت دارد در دنیای دیپلماسی به امنیت متقابل احترام گذاشت و به جای پیروی از زبان تهدید و اقدامات غیر دوستانه، افزایش اعتماد متقابل در دستور کار قرار گیرد. در هر صورت پاسخ و واکنش، متقابل خواهد بود.
--> اخبار مرتبط- جزئیات تازه درباره قطعنامه پارلمان اروپا علیه ایران
- پارلمان اروپا قطعنامه علیه سپاه را تصویب کرد
- مصباحیمقدم: اقدام پارلمان اروپا علیه سپاه از روی استیصال است
- تصاویری از یک پهپاد ناشناس در رزمایش نیروی دریایی سپاه / ماجرا چیست؟
- موضعگیری مداخلهجویانه رییس کمیسیون اروپا علیه سپاه
بخش سایتخوان، صرفا بازتابدهنده اخبار رسانههای رسمی کشور است.