روی «سه نقطه 30» با قاعده هرم بوروکراسی
تهران - ایرنا - سی امین شماره ماهنامه «سه نقطه» به قاعده هرم بوروکراسی یعنی کارمندان جزء و کل نظامهای بزرگ و کوچک مدیریتی اختصاص دارد.
به گزارش خبرنگار فرهنگی ایرنا، شماره سیام ماهنامه سهنقطه، مکتوب طنز و جد فارسی منتشر شد. این شماره به قاعده هرم بوروکراسی یعنی کارمندان جزء و کل نظامهای بزرگ و کوچک مدیریتی اختصاص دارد و مطالب نویسندگان در «پروندهای» تحت عنوان مکتب کارمندیسم گردآوری شدهاند.
سهنقطه 30 با مطلبی از علی آینهور تحت عنوان «متساویالساقین» شروع می شود که در آن شطحی مذمتبار بر نظامهای معیوب و تأثیر آنها در روابط انسانی زده است. پس از او امرالله احمدجو قسمت دوم قصههای دهکده را با نام «این از مطلاریهای بلانسبت و آن هم از کولیواییهای بلانسبتتر» تعریف میکند. و در پایان فصلکرسی آزادنویسی، رضا دباغی در مطلبی با عنوان «اکانت فیک سرخ در عصر صیانت از پوست» ماجرای صیانت شدن سرخپوستها را شرح میدهد.
پرونده ویژه شماره 30 با یادداشتی از مریم حسننژاد تحت عنوان «افسوس که بیفایده فرسوده شدیم» شروع میشود که نویسنده در آن تاریخچه طنزآمیزی از کار و کارمندی ارائه میدهد. «آنتن در گروه و دونات زیر نشیمنگاه» نام مطلب مریم نظامدوست است که در آن تمام عللی که یک کارمند را از دیگران متمایز میکند شرح و بسط داده شده است.
افشار مقدم در «داوینچی پشت میزنشین» هنرهای کارمندان را با حوصله برشمرده است. سیدمحسن امامیان در یادداشتی با نام «من دارم با شما فارسی صحبت میکنم» ادبیات کارمندی را زیر ذرهبین برده است. تفریحات کارمندی بهتفکیک تفریحات برونسازمانی و درونسازمانی موضوع یادداشت «چیتگر و قیلوله و باجناق» است که فاطمه خسروانی آن را نوشته.
فاطمه چگنی دریادداشت «چگونه کارمند نشویم» ضمن بررسی حقیقت زیست کارمندی، به رابطه معنایی کارمند بودن و شوهرعمه بودن میپردازد. «ده فرمان پیچاندن» نام مطلب مهدی حاجعلیمحمدی است که در آن 10 راهکار اساسی برای مبارزه با جان کندن در ساعات اداری ارائه شده است. رضا سعیدی ورنوسفادرانی در یادداشت «مانیتور نجفی بزرگتر است» به توضیح و تفصیل مؤلفههای زیست کارمندی میپردازد.
«کابوسنامه» نام مطلبی است که علی علیزاده آن را درباره توصیههای اکید یک پدر به فرزند کارمندش نوشته است. امیر شعبانی در آخرین مطلب پرونده مکتب کارمندیسم، در یادداشت «روز جهانی گاو» روایت یک روز از زندگی یک بوروکرات حقیقی را به رشته تحریر درآورده است.
فصل «نیمخط» ضمیمه کمی جدیتر ماهنامه سهنقطه است که نفیسه رحمانی آن را مینویسد. در بخش نخست نیمخط این شماره با عنوان «سنگ مفت کارمند مفت» تاریخچه دور و دراز کارمندی شرح داده شده. در بخش دوم آن یعنی مطلب «ادبیات کارمند به ز ادب اوست» نویسنده اصطلاحات و واژگان مخصوص کارمندی را مرور کرده است. در بخش سوم و در متن «همه جان و تنم، کارمندم» نویسنده به قوانین کارمندی در نقاط مختلف دنیا میپردازد. رحمانی در آخرین یادداشت نیمخط این شماره یعنی مطلب «حیا کنید، کارمندا رو رها کنید» به سراغ مقوله اعتصاب کارمندی رفته و تاریخچه آن را در ایران بررسی میکند.
در نخستین یادداشت فصلتهرانشهر این شماره یعنی «طهرانگشت»، محمدرضا بهزادی قصه زندگی خود را از کودکی تا بزرگسالی، از خلال پرسه در کوچه پسکوچههای تهران برایمان تعریف میکند. «شهری برای گم شدن» عنوان یاددشتی است که فاطمه خسروانی در آن با عصبانیت از پایتخت دودی هزاررنگ نوشته است. و در پایان سیدشهاب جدا در مطلب «کبوتر غریب قمی در آسمان پرهیاهوی تهران» داستان کوچش به تهران و مصائب ریز و درشت زندگی در کلانشهر را به رشته تحریر درآورده است.
ماهنامه سهنقطه با همکاری هنرمندان فاطمه فهیمی، محمد صمدی، فاطمه چاوشی، حامد رضوی، سیدمحمد صاحبی، فاطمه خسروانی، محمد رفیعی، راحله حاجیاندوست و سایر دوستان و آشنایان، و به مدیرمسئولی امید مهدینژاد تولید و منتشر میگردد. شماره 30 سهنقطه، در 200 صفحه در کتابفروشیها و فروشگاههای آنلاین عرضه شده است.
شماره بیستونهم ماهنامه سهنقطه نیز به مدیران تراز و مدیریت در سطوح کلان کشوری اختصاص داده شده و مطالب مرتبط با آن در پروندهای با عنوان مدیریت تراز گردآوری شده بود.