زائران اربعین برای جلوگیری از گرمازدگی چه اقداماتی باید انجام دهند؟ + فیلم

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، با نزدیک شدن به ایام اربعین حسینی و آغاز حرکت پرشور زائران مسیر نجف تا کربلا، یکی از مهمترین نکاتی که باید جدی گرفته شود، مقابله با خطر گرمازدگی در این پیادهروی معنوی است. مسیر عاشقی در سالهایی که با تابستان همزمان میشود، با هوای بسیار گرم و شرجی همراه است و قرار گرفتن طولانیمدت در معرض آفتاب شدید ممکن است بدن را از تنظیم دمای طبیعی خود ناتوان...
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، با نزدیک شدن به ایام اربعین حسینی و آغاز حرکت پرشور زائران مسیر نجف تا کربلا، یکی از مهمترین نکاتی که باید جدی گرفته شود، مقابله با خطر گرمازدگی در این پیادهروی معنوی است. مسیر عاشقی در سالهایی که با تابستان همزمان میشود، با هوای بسیار گرم و شرجی همراه است و قرار گرفتن طولانیمدت در معرض آفتاب شدید ممکن است بدن را از تنظیم دمای طبیعی خود ناتوان کند. نتیجه این اختلال میتواند بروز علائمی مانند سردرد، سرگیجه، بیقراری، افت فشار خون، ضعف نبض، گرفتگی عضلات و کمآبی شدید باشد. این شرایط بیشتر در افراد سالمند مشاهده میشود، اما همه زائران باید با آمادگی کامل در مسیر حضور یابند.
برای پیشگیری از گرمازدگی، اولین قدم نوشیدن آب به میزان کافی است. اگر احساس تشنگی نداشته باشید. استفاده از کلاه، چتر و عینک آفتابی برای محافظت از نور مستقیم خورشید ضروری است. پوشیدن لباسهای نخی، سبک و روشن کمک میکند تا بدن بهتر با گرمای محیط سازگار شود و همچنین توصیه میشود لباسها بهصورت روزانه تعویض شوند. اگر همراه شما دچار علائم گرمازدگی شد، حفظ آرامش و فراهم کردن شرایط استراحت و خنکسازی اولیه بسیار مهم است. بهترین راه برای مقابله با گرمای شدید این است که در ساعات گرم روز، استراحت کرده و پیادهروی را به زمانهای خنکتر مثل صبح یا عصر موکول کنید.
امسال مسیر پیادهروی با امکاناتی مانند تونلهای خنککننده هوای سرد مجهز شده تا زائران بتوانند در مواقع لزوم، نفسی تازه کنند. زیارت امام حسین علیهالسلام از مراقبت در مسیر آغاز میشود؛ پس مواظب سلامت خود و همراهانتان باشید و ما را هم از دعای خیرتان بینصیب نگذارید.