یک‌شنبه 30 اردیبهشت 1403

زارع‌پور: توان تولید دانش در کشور را داریم / باید فاصله صنعت و دانشگاه از بین برود

خبرگزاری فارس مشاهده در مرجع
زارع‌پور: توان تولید دانش در کشور را داریم / باید فاصله صنعت و دانشگاه از بین برود

به گزارش گروه علم و‌پیشرفت خبرگزاری فارس، صبح امروز اولین آیین تجلیل از پژوهشگران برتر با حضور عیسی زارع پور، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، محمد خوانساری، رئیس سازمان فناوری اطلاعات، حسن سالاریه،‌رئیس پژوهشگاه فضایی، سیدمحمد رضوی زاده، رئیس پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات ایران و جمعی از پژوهشگران برگزار شد.

رضوی‌زاده، رئیس پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات ایران در این مراسم ضمن تشریح فعالیت های این پژوهشگاه، گفت: از امسال برنامه قرار است برنامه تجلیل را برگزار کنیم و قصد داریم این برنامه را در ابعاد وزارتخانه گسترش دهیم. اگر فضا به پژوهشگران داده شود می‌توان انتظار رشد از آنها را داشت.

در ادامه این مراسم، آئین تحویل محموله مخابراتی دو ترنسپوندری ماهواره زمین آهنگ در باند Ku از پژوهشگاه فناوری اطلاعات به پژوهشگاه فضایی انجام شد. این محموله با طول عمر 5 سال جهت انتقال داده های مخابراتی بین ماهواره و ایستگاه های زمینی واقع در ناحیه سرویس دهی، طراحی و مدل کیفی آن ساخته شده است.

سالاریه رئیس پژوهشگاه فضایی در این مراسم گفت: کشور ما در حوزه مخابرات و ارتباطات فضایی در آستانه تغییر است و امروزه در جهان، ارتباطات فضاپایه از شکل سنتی در حال عبور به سمت ترنسپوندرهای مدار پایین است. این پروژه اولین گام از گام‌های ارتباطات فضاپایه است که با توسعه ترنسپوندر آغاز شده است. این مسیر ادامه دارد و ا میدواریم کشور را به بهترین جایگاه در ارتباطات فضاپایه برسانیم.

او در ادامه و با تاکید بر مسئله پژوهش گفت: پژوهشگر هر جایی که باشد، باید اصلی‌ترین دغدغه او رفع مشکل و چالش‌های کشور باشد. گرچه اقدامات خوبی انجام شده و جایگاه کشور ارتقاء پیدا کرده اما مسئله‌ای که بارها شنیده‌ایم این است که این پیشرفت ها چه جایگاهی در زندگی مردم دارد. علم باید در مسیر رفع مشکلات مردم باشد. این پروژه‌ها و شبیه به آن هم در سطح دانشگاهی و هم در سطح پژوهشگاهی باید برای رسیدن به حل مشکلات کشور باشند.

وضعیت پژوهش در کشور نسبتاً خوب است

عیسی زارع‌پور، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات ضمن تشکر از برگزارکنندگان این مراسم و پژوهشگران برتر گفت: امیدواریم این مراسم مسیر جدیدی برای پژوهش در وزارت ارتباطات باشد. وضعیت پژوهش در کشور نسبتاً خوب است و ما در بین کشورهای جهان در شاخص تولید علم در دو سال پیاپی مقام پانزدهم را داشتیم. پس از ما کشورهای غربی و اروپایی زیادی هستند که همین موضوع نشان‌دهنده این است که جهت‌گیری‌های نظام جمهوری اسلامی در بحث علم به نتیجه رسیده و تأکیدات رهبر انقلاب که مقوله پژوهش را در سطح قرار دادند، نتیجه داشته است.

وی افزود: ما توان تولید دانش در کشور را داریم، اما اینکه چقدر این دانش تجاری شده و به زندگی مردم رسیده، محل بحث و چالش است. سال گذشته معاون وزیر علوم درباره رتبه تجاری‌سازی علم در کشور گفت: ما در جایگاه هفتادم دنیا هستیم. ما در بهره‌گیری از دانش تولیدی در کشور دچار مسئله‌ایم و اگر ریشه‌ها را دربیاوریم به مسائل کلان‌تری می‌رسیم که آن هم موضوع ارتباط صنعت با دانشگاه است.

زارع پور گفت: در حال حاضر دانش مسیر درستی را پیش می‌رود اما صنعت همچنان سنتی است. تلاش‌هایی شده تا این فاصله کم بشود. از فرصت‌های مطالعاتی گرفته تا فرصت‌های صنعتی برای استادان و پژوهشگران که بروند در بطن صنعت تحقیقاتی را انجام دهند و تحولی ایجاد کنند. اکنون بیشترین امتیاز را مقاله‌ها دارند و این موضوع خوب نیست و باید مسیر ارتقاء اصلاح شود. وزیر علوم گفتند دانشگاه را به ریل پیشرفت کشور می‌رسانند. در همین راستا دانشگاه‌های نسل چهار تأسیس شدند که از تولید فناوری گذشته و به تولید ثروت رسیده‌اند. در دولت سیزدهم نگاه ویژه‌ای وجود دارد که امیدواریم تحول‌آفرین باشد.

پژوهشگاه‌ها هنوز در مدار دانشگاه‌ها هستند

وزیر ارتباطات درباره تصور از جایگاه پژوهشگاه گفت: وقتی به پژوهشگاه‌ها نگاه می کنیم، پیش‌فرض این است که ارتباط صنعت و دانشگاه فراهم شده اما این مشکل هنوز حل نشده و پژوهشگاه‌ها هنوز در مدار دانشگاه‌ها هستند و مقاله‌محوری حرف اول را می‌زند. من سال گذشته هم گفتم که آیین‌نامه ارتقاء در پژوهشگاه باید متفاوت با دانشگاه باشد و مسیر مسئله‌محوری و حل مشکل تسهیل شود و طوری نباشد که پژوهشگر برای اینکه بتواند ارتقاء پیدا کند، مجبور شود دنبال مقاله باشد. این موضوع باید اصلاح شود و تمام تلاش‌ها ناظر بر حل مشکلات کشور شوند.

گفتنی است که در این مراسم از پژوهشگران پیشکسوت، پژوهشگران برتر دستگاه های وابسته به وزارت ارتباطات و پژوهشگران برتر پژوهشگاه فناوری اطلاعات تقدیر شد.

پایان پیام /

شما می توانید این مطلب را ویرایش نمایید

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید

حسین شریعتمداری

وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات

عیسی زارع‌پور پژوهشگاه ارتباطات این خبر توسط افراد زیر ویرایش شده است
زارع‌پور: توان تولید دانش در کشور را داریم / باید فاصله صنعت و دانشگاه از بین برود 2
زارع‌پور: توان تولید دانش در کشور را داریم / باید فاصله صنعت و دانشگاه از بین برود 3
زارع‌پور: توان تولید دانش در کشور را داریم / باید فاصله صنعت و دانشگاه از بین برود 4
زارع‌پور: توان تولید دانش در کشور را داریم / باید فاصله صنعت و دانشگاه از بین برود 5