دوشنبه 5 آذر 1403

زلفی‌گل: لزوم بهره‌مندی بیشتر وزارت علوم از ظرفیت انجمن‌های علمی / در سیستم پژوهش و تحقیقات ترغیب و تشویق جواب می‌دهد نه تحکم!

خبرگزاری دانشجو مشاهده در مرجع
زلفی‌گل: لزوم بهره‌مندی بیشتر وزارت علوم از ظرفیت انجمن‌های علمی / در سیستم پژوهش و تحقیقات ترغیب و تشویق جواب می‌دهد نه تحکم!

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، محمدعلی زلفی‌گل وزیرعلوم، تحقیقات و فناوری در آئین تکریم رئیس سابق و استقابل از سرپرست جدید دانشگاه الزهرا (س) بیان کرد: دانشگاه دو وظیفه کلیدی دارد که مهمترین آن رفع نیاز‌های جامعه و دستیابی به مرجعیت علمی است. وی افزود: خدا را شاکریم که از بعد انقلاب دانشگاه‌های ما در حوزه مرجعیت علمی گام برداشتند و بیش از 70 سند علمی در پایگاه‌های نمایه‌سازی...

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، محمدعلی زلفی‌گل وزیرعلوم، تحقیقات و فناوری در آئین تکریم رئیس سابق و استقابل از سرپرست جدید دانشگاه الزهرا (س) بیان کرد: دانشگاه دو وظیفه کلیدی دارد که مهمترین آن رفع نیاز‌های جامعه و دستیابی به مرجعیت علمی است. وی افزود: خدا را شاکریم که از بعد انقلاب دانشگاه‌های ما در حوزه مرجعیت علمی گام برداشتند و بیش از 70 سند علمی در پایگاه‌های نمایه‌سازی isi و اسکوپوس از ایران ثبت شدند و با اختلاف زیاد در منطقه رتبه اول را داریم. زلفی‌گل با بیان اینکه 100 مجله ایران در پایگاه‌های نمایه‌سازی نمایه شدند، اظهار داشت: این مجلات بستری را ایجاد کردند که محققان دنیا در آن‌ها مقالات خود را چاپ می‌کنند و این نشان از مرجعیت علمی ماست. وزیرعلوم، تحقیقات و فناوری عنوان کرد: یکی از اهداف ما این است که سیستم و سامانه‌ای را تعریف کنیم که نیاز‌ها و مسائل کشور در آن نمایه شود و در معرض دید پژوهشگران، دانش پژوهان و... قرار بگیرد تا هم رساله‌ها براساس آن نیاز‌ها تعریف شوند و هم اعضای هیئت علمی فعالیت‌های خود را مطابق آن تقویت کنند. وی بیان کرد: در سیستم پژوهش و تحقیقات تحکم جواب نمی‌دهد و در مقابل ترغیب و تشویق جوابگوست. حوزه پژوهش حوزه حمایت، تشویق و ترغیب است و اگر بخواهیم بخشی از پتانسیل پژوهشی را در راستای نیاز‌های کشور هدایت کنیم باید اول رانت را حذف کنیم. برای این مسئله ما نظام ملی پیشنهادات را طرح و درحال اجرایی سازی آن هستیم. وزیرعلوم خطاب به خطیبی معاون اداری و مالی وزارت علوم اعلام کرد که هرکاری از دستتان برمی‌آید برای رشد و پیشرفت دانشگاه الزهرا (س) انجام دهید. وی با اشاره به انجمن‌های علمی عنوان کرد: انجمن‌های علمی پتانسیل‌های قوی در کشور هستند که متاسفانه وزارت علوم تاکنون نتوانسته از پتانسیل آن‌ها به خوبی استفاده کند، اما با یک برنامه‌ریزی می‌توان از این پتانسیل‌ها به خوبی بهره گرفت. زلفی‌گل ادامه داد: بعنوان مثال می‌توان به انجمن‌ها اعلام کرد که برای هر درس خود کتاب تالیف کنند تا دیگر از کتاب‌های ترجمه‌ای به ویژه در حوزه علوم انسانی استفاده نکنیم. درواقع به جای اینکه یک نفر یک کتاب را بنویسد اینگونه چند نفر یک کتاب را می‌نویسند و یک نفر (عضو هیئت علمی برجسته و توانمند) بر آن مدیریت می‌کند. هر انجمن علمی می‌تواند تا 10 پروژه کلان را تصویب و برای ما ارسال کنند.