یک‌شنبه 30 دی 1403

زلنسکی روسیه را به اخلال در عرضه جهانی محصولات کشاورزی متهم کرد

خبرگزاری دانا مشاهده در مرجع
زلنسکی روسیه را به اخلال در عرضه جهانی محصولات کشاورزی متهم کرد

ولودیمیر زلنسکی رئیس جمهور اوکراین روسیه را به توقیف بیش از 100 کشتی و اخلال در عرضه جهانی محصولات کشاورزی متهم کرد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از سی ان ان، رئیس‌جمهور اوکراین با بیان اینکه تجاوزهای روسیه بازار مواد غذایی را ویران می‌کند، گفت: مسکو بیش از 100 کشتی حامل مواد غذایی را برای هفته‌ها توقیف کرده است.

زلنسکی این اظهارات را روز شنبه در جریان سخنرانی خود برای شرکت‌کنندگان در کنفرانس وزیران کشاورزی در برلین گفت.

وی اظهار کرد: در حال حاضر و در حالی که بحث‌ها در این کنفرانس ادامه دارد، بیش از 100 کشتی حمل و نقل مواد غذایی در نزدیکی تنگه بسفر در ترکیه صف کشیده‌اند، چرا؟ زیرا آنها نیاز به بازرسی دارند و نمایندگان روسیه مانع از انجام این بازرسی‌ها می‌شوند.

رئیس جمهور اوکراین تاکید کرد: این به معنای قیمت‌های بالاتر مواد غذایی در اروپا، تهدید فزاینده بی‌ثباتی اجتماعی در آسیا و به معنی سفره خالی برای هزاران خانواده کشورهایی مانند اتیوپی یا سودان در آفریقا است.

وی افزود: جهان به عزم و همکاری بیشتر برای توقف تجاوزگری که بازار مواد غذایی را ویران می‌کند، برای متوقف کردن هر دولتی که دریا را مسدود می‌کند و زنجیره‌های تامین غذا را از بین می‌برد و برای محاکمه هر ظالمی که از قحطی مهندسی شده به عنوان یک ابزار نفوذ سیاسی سوء استفاده می‌کند، نیاز دارد.

زلنسکی با اشاره به اینکه قبل از حمله روسیه در فوریه 2022، اوکراین ماهانه 6 و نیم میلیون تن محصولات کشاورزی صادر می‌کرد، تصریح کرد: اما اکنون این محموله‌ها به دلیل تجاوز روسیه و اقدامات مسکو برای مسدود کردن راه صادرات مواد غذایی اوکراین، به نصف کاهش یافته است.

زلنسکی ضمن درخواست پیوستن شرکت‌کنندگان در کنفرانس وزیران کشاورزی به ابتکار عمل «غلات از اوکراین» و ایجاد مراکز تولید مواد غذایی در آفریقا. آنها را برای ایجاد تمهیدات عملی در خصوص موارد ذکر شده به کی‌یف دعوت کرد.

به گزارش ایرنا، زلنسکی پیشتر (8 آبان) نیز با اشاره به اینکه بیش از 2 میلیون تن مواد غذایی روی آب معطل است، گفت: این بدان معناست که دسترسی به غذا برای بیش از 7 میلیون مصرف کننده منع شده است.

رئیس جمهور اوکراین افزود: الجزایر، مصر، یمن، بنگلادش، ویتنام و کشورهای دیگر ممکن است با این تصمیم روسیه برای جلوگیری از صادرات تحت تاثیر قرار بگیرند. این صف کشتی‌های حامل مواد غذایی در دریا می‌تواند گواه این موضوع باشد.

وی مدعی شد که روسیه حداقل دو بار در جریان عملیات صادرات غلات به نیروهای دریایی اوکراین حمله کرده است؛ دقیقاً به نیروهایی که ایمنی کریدور غلات را تضمین می کنند.

رئیس‌جمهور اوکراین تاکید کرد: روسیه هر کاری انجام می‌دهد تا میلیون‌ها آفریقایی و میلیون‌ها ساکن خاورمیانه و جنوب آسیا در شرایط قحطی مصنوعی یا حداقل یک بحران شدید قیمت‌ها قرار بگیرند.