زمین چهار هزار 500 واحد مسکن ملی در همدان تامین شد
همدان - ایرنا - مدیرکل راهوشهرسازی همدان گفت: نزدیک به 18 هزار متقاضی در 2 مرحله، برای طرح اقدام ملی و تولید مسکن در این استان نامنویسی کردند که تاکنون برای چهار هزار 500 واحد از این مسکنها، زمین تامین شدهاست.
داریوش حسینی روز شنبه در جمع خبرنگاران با اشاره به محدودیتهای واگذاری زمین در همدان برای اجرای طرح اقدام ملی و تولید مسکن، اظهار داشت: در این طرح، درستی مدارک 16 هزار داوطلب بررسی و تایید شد و 2 هزار داوطلب دیگر واجد شرایط نبودند که با اعتراض آنها، مدارکشان دوباره بازبینی میشود.
وی افزود: متاهل بودن (به استثناء دختران مجرد بالای 35 سال)، نداشتن خانه توسط خود و همسر، خانه اولی بودن، پنج سال سکونت در شهر مورد نظر و سبز بودن فرم «ج» آنها (استفاده نکردن از تسهیلات و یارانههای ارگانهای دولتی) از شرطهای لازم ثبتنام متقاضیان در این طرح است.
حسینی ادامه داد: زمینهای تامین شده برای این طرح در شهر همدان در مناطق، شهرک بهشتی، شهرک مدنی و شهرک فرهنگیان قرار دارد.
وی با اشاره به اینکه ما فقط زمین را تامین میکنیم و ساخت آن بر عهده تعاونیها و دیگر دستگاههای اجرایی است، بیان کرد: اگر قیمت زمین یک سوم قیمت ساخت باشد، زمینها به صورت 99 ساله و اگر بیشتر از آن باشد به صورت فروش اقساطی به متقاضیان واگذار میشود.
مدیرکل راهوشهرسازی همدان گفت: 100 میلیون تسهیلات اقدام مسکن به متقاضیان واگذار میشود و تا مشخص شدن وضعیت این داوطلبان، ثبتنام جدیدی صورت نمیگیرد.
وی خاطرنشان کرد: برای متقاضیان این مسکنها به ازای هر واحد 40 میلیون تومان به عنوان پیش پرداخت اولیه تعیین شده است که نزدیک به 600 متقاضی این مبلغ را واریز کردهاند.
حسینی تاکید کرد: اگر مردم مبلغ کل ساخت مسکن را واریز کنند تا یکسال آینده واحدهای آنها ساخته و تحویل داده میشود.
وی ادامه داد: بر اساس اعلام نظر کارشناسان، در تاریخ امروز، به ازای ساخت هر متر مربع نزدیک به مبلغ چهار میلیون تومان وجه نیاز است.
مدیرکل راهوشهرسازی همدان گفت: عملیات ساخت مسکن مهر در دولت نهم و دهم آغاز شد و متقاضیان خوبی داشتند؛ اما در چند سال گذشته یک هزار و 700 متقاضی این مسکن ها در شهرهای با جمعیت زیر 25 هزار نفر انصراف دادند.
وی ادامه داد: با آعاز طرح اقدام ملی و تولید مسکن، مسکنهای مهر بدون متقاضی استان، در قالب جدید ارائه میشود.
وی عنوان کرد: 9 طرح ملی و 50 طرح استانی در همدان در دست اقدام داریم که نزدیک به یک هزار و 500 میلیارد تومان اعتبار برای تکمیل آنها نیاز است.
حسینی با اشاره به اینکه طرحهای عمرانی راه و شهرسازی در 2 بخش ملی و استانی اجرا میشوند، عنوان کرد: عملیات عمرانی طرحهای ملی با اعتبار مشخص و بر اساس قانون و تامین بودجه، و طرحهای استانی متناسب با شاخصها و اعتبارات، پیش میرود.
وی با تاکید بر سرعت اجرای طرح انتقال ایستگاه راهآهن همدان به داخل شهر، افزود: طرح انتقال این ایستگاه به داخل شهر همدان در سه قطعه و به طول 13 هزار و 200 متر در دست اجرا است.
مدیرکل راهوشهرسازی همدان گفت: این طرح در سه قطعه تقسیم بندی شده است که 2 قطعه به پیمانکار واگذار شده و قطعه سوم آن به طول سه هزار و 800 متر که 2 هزار و 800 متر آن تقاطع غیر همسطح و یک هزار متر به صورت همسطح، در دستور ساخت است.
وی ابراز کرد: برای اجرای قطعه سوم این طرح، با قرارگاه خاتم الانبیاء (ص) صحبتهایی شده است تا از ظرفیت آن برای اجرای این طرح استفاده شود.
حسینی با بیان اینکه راهآهن همدان - سنندج نیز تا پایان امسال بهرهبرداری میشود، افزود: قطعه یک راه آهن همدان - ملایر در دست ساخت و قطعه دوم آن نیز در دست واگذاری به پیمانکار است.
وی بیان کرد: کار مطالعاتی فاز صفر و یک و 2 باند برگشت جاده گنجنامه انجام شده است و امیدواریم هرچه زودتر به پیمانکار واگذار شود.
مدیرکل راهوشهرسازی همدان گفت: مطالعات تکمیلی محور غار علیصدر انجام شده است و به دنبال این هستیم تا برای آن از ظرفیت قانون ماده 56 استفاده کنیم که بر اساس این ماده، بانک سرمایه گذار است و اعتبار آن را به پیمانکار پرداخت و پس از پایان کار، دولت با بانک تسویه حساب میکند.
وی تاکید کرد: بستر نخست توسعه هر منطقه، راههای ارتباطی هستند که امیدواریم با تکمیل و توسعه آنها زمینههای توسعه استان فراهم شود.
حسینی اظهار داشت: شهر همدان یک شهر گردشگری است و پوشش گیاهی و باغات خوبی دارد که طرح جامع شهری آن نیز بر اساس حفظ این پوشش، توسط مشاوران طراحی شده است.
وی اضافه کرد: مشاوران و کارشناسان با مطالعه دقیق، طرح جامع شهری را طراحی میکنند و بر اساس ضوابط و قوانین کاریها اجرا میشود.
*س_برچسبها_س*