یک‌شنبه 15 مهر 1403

زنان در نظام جمهوری اسلامی از جایگاه رفیعی برخوردار هستند / نباید به دشمن اجازه تفرقه افکنی داد

خبرگزاری دانشجو مشاهده در مرجع
زنان در نظام جمهوری اسلامی از جایگاه رفیعی برخوردار هستند / نباید به دشمن اجازه تفرقه افکنی داد

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، مراسم معارفه دانشجویان گروه مطالعات زنان 25 مهرماه 1401 با حضور فرهاد دانشجو رئیس دانشگاه، ایمانی رئیس دانشکده علوم انسانی، طوبی شاکری مدیر گروه و جمعی از اساتید و دانشجویان در سالن اجتماعات استاد میر حسنی برگزار شد. در این مراسم دانشجو ضمن تبریک به دانشجویان ورودی جدید گروه مطالعات زنان گفت: دانشگاه تربیت مدرس جزء معدود دانشگاه‌هایی است که رشته...

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، مراسم معارفه دانشجویان گروه مطالعات زنان 25 مهرماه 1401 با حضور فرهاد دانشجو رئیس دانشگاه، ایمانی رئیس دانشکده علوم انسانی، طوبی شاکری مدیر گروه و جمعی از اساتید و دانشجویان در سالن اجتماعات استاد میر حسنی برگزار شد.

در این مراسم دانشجو ضمن تبریک به دانشجویان ورودی جدید گروه مطالعات زنان گفت: دانشگاه تربیت مدرس جزء معدود دانشگاه‌هایی است که رشته مطالعات زنان را در مقاطع تحصیلات تکمیلی ارائه می‌دهد. این رشته یک رشته معمولی تحصیلی نیست بلکه از جایگاه ویژه‌ای برخوردار است و دانش آموختگان رشته مطالعات زنان می‌توانند برای کشور و نظام جمهوری اسلامی نقش آفرینی کنند.

وی افزود: دانشجویان و اساتید رشته مطالعات زنان با حفظ روحیه آزاد اندیشی، روشنگری با سعه صدر و دقت نظر می‌باید به سؤالات در خصوص جایگاه و نوع فعالیت‌های زنان در کشور پاسخ دهند. باید با داشتن هر عقیده و طرز تفکری، در پاسخگویی به پرسش‌های پیش آمده از اصول اولیه منطق، استدلال و برهان صحیح استفاده کرد.

رئیس دانشگاه ادامه داد: این رشته با اتمام کلاس و دانشگاه تمام نمی‌شود به خصوص در این برهه‌ی حساس دانشجویان و اساتید رشته مطالعات زنان وظیفه بزرگی بر دوش دارند و باید در مورد جایگاه واقعی زن در کشور و حضور زنان در فضا‌های اجتماعی و کاری به درستی اطلاع رسانی کنند. حضور زنان کشورمان در عرصه‌های مختلف در مقایسه با کشور‌های منطقه و دنیا قابل تأمل است. ما دانشگاهیان اهل علم و اهل منطق و استدلال هستیم و با ارائه آمار و دلایل درست در خور یک فرد دانشگاهی و فرهیخته می‌توانیم به روشنگری اذهان جامعه بپردازیم.

دانشجو به ارتقاء جایگاه بانوان در نظام جمهوری اسلامی اشاره و تاکید کرد: در سال‌های پس از انقلاب اسلامی کشور ایران در عرصه‌های مختلف به پیشرفت‌های قابل قبولی رسید در برخی موارد نیز شاهد رشد خوبی نبودیم، اما در باب حضور زنان در عرصه‌های مختلف علمی، اجتماعی و... با رشد قابل ملاحظه‌ای روبرو هستیم. به عنوان مثال از بعد علمی، زنان در علوم فنی و مهندسی، علوم پزشکی، علوم انسانی به جایگاه خوبی دست یافته اند. در سال‌های اخیر حدود 55 درصد از ظرفیت دانشگاهی کشور توسط خانم‌ها پر شده است.

وی تصریح کرد: برای ارزیابی جایگاه زنان در یک کشور و جامعه، شاخص‌های بسیاری وجود دارد و نمی‌توان به عنوان مثال به بحث حجاب و آزادی آن به عنوان تنها شاخص جایگاه بانوان یک کشور پرداخت و بقیه شاخص‌ها را نادیده گرفت. وظیفه‌ی زنان دانشگاهی است که در این برهه در صحنه حضور داشته باشند و با صحبت و گفتگو، روشنگری و یادآوری کنند که زن در نظام جمهوری اسلامی چه جایگاه رفیعی دارد.

دانشجو با اشاره به شعار 'زن، زندگی، آزادی' اظهار داشت: هر یک از این کلمات دارای معنی و ارزش هستند. هم زن، هم زندگی و هم آزادی مهم است. اما روش بیان و راهی که ما در پیش می‌گیریم نیز بسیار اهمیت دارد. در حال حاضر زمان این نیست که هم وطن مقابل هم وطن خود بایستد، ما روبه روی هم نیستیم بلکه کنار یکدیگر باید با منطق، دلیل و برهان صحبت کنیم. بسیاری از جوانان معترض با استدلال درست، اصلاح می‌شوند. در این راه باید صبوری پیشه کرد و ضمن دفاع از نظام، برای رفع مشکلات کشور قدم برداشت. نباید از زیر بار مسئولیت شانه خالی کرد و به دشمن اجازه تفرقه افکنی داد.

گفتنی است، در پایان این مراسم، دانشجویان گروه مطالعات زنان با اهدای لوح تقدیر، از تدبیر پدرانه و مدیریت شایسته فرهاد دانشجو در برقراری آرامش در محیط علمی دانشگاه و آزادی دانشجویان بازداشت شده، تشکر و قدردانی کردند.