«زیباترین زن روی زمین» و ستاره سینمای ایتالیا درگذشت

ایرنا نوشت: لوئیجیا جینا «لولوبریجیدا» ستاره فیلم سینمایی «بمبافکن ایتالیایی» و «زیباترین زن روی زمین» در سن 95 سالگی درگذشت.
لولوبریجیدا که در حدود 70 فیلم سینمایی از جمله فانفان لاتولیپ، شیطان را بران، بندباز و شب بخیر خانم کمپبل ایفای نقش کرده، در دهههای 1950 و 1960 یکی از برجستهترین بازیگران زن در اروپا بهشمار میرفت.
او در کلینیکی در رم درگذشت و هیچ دلیلی برای مرگش عنوان نشده است.
ستاره ایتالیایی در ماه سپتامبر برای ترمیم استخوان رانش که بر اثر افتادن شکسته بود تحت عمل جراحی قرار گرفت، اما بهبود یافت.
جینا در نوجوانی به یادگیری مجسمهسازی و نقاشی پرداخت و در جوانی مدتی مدل بود. او نخستین بار نقشآفرینی در فیلم را در سال 1946 تجربه کرد و نخستین نقش مهمش را در سال 1950 در فیلم میس ایتالیا ایفا کرد.
این بازیگر مشهور ایتالیایی سه بار نامزد دریافت جایزه گلدن گلوب و یک بار در سال 1961 بهعنوان ستاره محبوب جهان برنده آن شد.
او در اواخر دهه 1970 فعالیت موفقیتآمیز خود را به عنوان یک عکاس خبری آغاز کرد و از مشاهیری نظیر پل نیومن، سالوادور دالی، دیوید کسیدی و تیم ملی فوتبال آلمان عکس گرفت و موفق به فراهم کردن یک گفتگوی اختصاصی دست اول با فیدل کاسترو شد.
لولوبریجیدا در سال 1973 مجموعهای از آثار عکاسی خود با نام ایتالیا میا (Italia Mia) را منتشر کرد.
او در سال 1999 تلاشی ناموفق برای کسب یکی از کرسیهای ایتالیا در پارلمان اروپا داشت. او از سوی حزب دموکراتهای ایتالیا در این انتخابات نامزد شده بود. همچنین در انتخابات سال گذشته در ایتالیا که در سپتامبر برگزار شد، برای یک کرسی سنا رقابت کرد، اما برنده نشد.
این بازیگر و عکاس خبری ایتالیایی در سالهای پایانی زندگی خود به عنوان فعال حقوق شهروندی شناخته میشد و در «بنیاد ملی ایتالیایی آمریکایی» (NIAF) فعالیت داشت.
لولوبریجیدا در فیلم ایتالیایی زبان زیباترین زن روی زمین به کارگردانی رابرت زی لئونارد (با نام مستعار زیبا اما خطرناک) بازی و جایزه بهترین بازیگر زن را در مراسم افتتاحیه جوایز دیوید دی دوناتلو در سال 1956 دریافت کرد.
او علاوه بر یک جایزه بفتا، در سال 2018، یک ستاره در پیاده روی مشاهیر هالیوود دریافت کرد.
منبع: لاپرس
57245
کد خبر 1720176
