سارقانی که به سیم میزنند / بیش از 10 تن سیم مسی برق در کردستان سرقت شد
معاون بهرهبرداری و دیسپاچینگ شرکت توزیع برق کردستان گفت: امسال 10 هزار و 186 کیلوگرم سیم مسی در نقاط مختلف استان به سرقت رفته است.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از کردتودی، در ارتفاع که هستی چیزهایی را لمس میکنی که دیگران از تجربهاش عاجزند، سرما در این بالا سخت و گرما شدید است، لحظهای غفلت یعنی پایان یک زندگی!
خدا در همین نزدیکی است؛ ریسک کار سیمبانان بالا است و در ثانیه ثانیه حضورشان در آن ارتفاع مرگ را حس میکنند و همین نزدیکی به مرگ آنها را بیشتر و بیشتر به خدا نزدیک میکند، خوب میدانند نخستین اشتباه آخرینش خواهد بود.
ایستادن روی پیچ و میله برای ساعتها شرایط سختی دارد که فقط یک سیمبان سختی آن را میداند تمام این سختیها را به قیمت بردن روشنایی به خانهای دور یا نزدیک در شهر و روستایی دورافتاده در صفریترین نقطه مرزی تمام سختیهای این مسیر پرپیچ و خم را برایشان هموار میکند.
در شرایط بسیار نامساعد برای پیدا نمودن اتصال و رفع خاموشی با پای پیاده در مناطقی پیادهروی کردهاند که در هوای عادی انسان میل به پیادهروی در چنین مناطقی ندارد، اما آرامش خود را در روشن کردن چراغ زندگی شهروندی در شهر و یا حتی دورترین نقاط مرزی استان میدانند.
حال با وجود این همه تلاش و ایثار در ایجاد شبکه برق برای روشن کردن چراغ خانه مردم در شهرها و روستاها، افرادی هم پیدا میشوند که برای ضربهزدن به مردم از هر دری وارد میشوند.
بیش از 10 تن سیم مسی برق در کردستان سرقت شد
سیدمحمد فتحی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار کردتودی، اظهار داشت: بیشترین آمار سیم مسی سرقت شده در این مدت مربوط به سنندج شمالی با سه هزار و 53 کیلوگرم و کمترین آن در کامیاران 14 کیلوگرم بوده است.
معاون بهرهبرداری و دیسپاچینگ شرکت توزیع برق کردستان یادآور شد: میزان سرقت سیم مسی در سال جاری نسبت به مدت مشابه پارسال (هشت هزار و 257 کیلوگرم) 23 درصد افزایش یافته است.
فتحی افزود: در سال جاری در سنندج جنوبی 2 هزار و 222 کیلوگرم، بانه 168 کیلوگرم، بیجار 648 کیلوگرم، دهگلان 415 کیلوگرم، سقز 886 کیلوگرم، دیواندره 974 کیلوگرم، سروآباد 142 و مریوان 958 کیلوگرم سیم مسی سرقت شده است.
وی آمار سرقت ترانسفورماتور در سال جاری را 6 مورد و آن را نسبت به مدت مشابه پارسال بدون تغییر اعلام کرد و گفت: با توجه به شروع فصل سرما و تعطیلی فعالیت کشاورزی به منظور جلوگیری از سرقت تجهیزات شبکه، فراخوان و هشدارهای لازم به شیوه های مختلف ازجمله ارسال پیامک و یا ارسال دعوتنامه و فراخوان به مشترکان بخشهای کشاورزی اقدام شده است.
معاون بهرهبرداری و دیسپاچینگ شرکت توزیع برق کردستان مهمترین راه مقابله با سرقت سیم را اصلاح و بهسازی شبکه و تبدیل آن به کابل خودنگهدار اعلام و اضافه کرد: پارسال بیش از یک هزار و 200 کیلومتر شبکه سیمی به کابل خودنگهدار تبدیل شد و امسال نیز 2 هزار کیلومتر شبکه اصلاح خواهد شد.
فتحی با بیان اینکه نصب استیسر روی شبکه یکی دیگر از راه های جلوگیری از سرقت کابل برق است، ادامه داد: نصب سیستم های هشداردهنده روی ترانس هم نقش مهمی در کاهش سرقت دارد که البته تعداد کمی از مشترکان از آن استفاده میکنند.
وی بر لزوم نگهداری شبکه توسط مشترکان تاکید کرد و گفت: به تازگی به مشترکان بخش کشاورزی اعلام شده در صورت تمایل، امکان جابجایی ترانس از محل زمین کشاورزی به شرکت توزیع برق در قبال مبلغی اندک وجود دارد تا در فصل بهار و کار، باز هم به محل مورد نظر انتقال و نصب شود.
معاون بهرهبرداری و دیسپاچینگ شرکت توزیع برق کردستان اظهار داشت: برخی افراد سودجو با لباس یونیفرم شرکت برق، شبانه اقدام به سرقت سیم میکنند، بنابراین از مشترکان درخواست میشود در ساعات شب و بامداد، در صورت مشاهده افراد روی شبکه برق، فورا مراتب را به 121 یا 110 اعلام کنند.
مردم به عنوان مالکان اصلی اموال عمومی نقش زیادی در کاهش سرقتها میتوانند داشته باشند، اطلاعرسانی دقیق به مردم در مورد میزان ارزش و اهمیت شبکههای برق و لزوم نگارش سریع موارد مشکوک باعث ایجاد حس مسئولیت جهت رعایت شئون شهروندی در آنان میشود.
آگاهی دادن به مردم در مورد برق و شبکهی برق و حتی آموزش نکات غیر تخصصی که معمولا از آنها با تردید صحبت میشود نظیر سرقتها به میزان زیادی از وقوع این حوادث جلوگیری میکند.
تجربه اجرای طرحهای کاهش مصرف و صرفهجویی نشان داد که اطلاعرسانی نه تنها موجب از دست رفتن اطلاعات اختصاصی که معمولا بزرگترین بهانه برای عمومی نکردن اطلاعات است نمیشود بلکه با بالا رفتن آگاهی مردم در بسیاری از موارد یاریگر ارائهی خدمات بهتر به خود خواهند بود.
انتهای پیام /