سازمان فضای مجازی بسیج گام های خوبی در زمینه تولید انیمیشن و بازیهای کامپیوتری برداشته است
دبیر انجمن سواد رسانهای استان قم با بیان این که سازمان فضای مجازی بسیج گام های خوبی در زمینه انیمیشن و بازیهای رایانه برداشته است، گفت: راهکار کلی ارتقا سطح سواد رسانهای خانوادههاست و مهمترین راهی که برای کنترل و نظارت و استفاده بهینه از فضای مجازی وجود دارد این است که ما بتوانیم تولید محتوا داشته باشیم.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ سید مرتضی اسماعیلی طبا دبیر انجمن سواد رسانهای استان قم در گفتگو با خبرنگار قم فردا با اشاره به بحران کرونا و وابستگی مردم به فضای مجازی اظهار داشت: در سالهای اخیر طبق آمارها خانوادهها وقت بیشتری را نسبت به قبل به دلیل شرایط خاص کرونایی به فضای مجازی اختصاص میدهند و به طور کلی روند افزایش این وابستگی همیشه صعودی بوده است و مردم نسبت بهروز قبل بیشتر به این فضا وابسته میشوند.
وی بیان داشت: بر طبق تاکید مقام معظم رهبری بر رفع نابسامانیها و ناهنجاریهای فضای مجازی، بهترین سازوکار و استراتژی و بهترین راهبرد حضور در تولید محتواست.
دبیر انجمن سواد رسانهای استان قم با اشاره به اینکه با ممانعتها و برخوردهای فیزیکی نمیتوان مانع از رسوخ فضای مجازی در ابعاد زندگی مردم شد اظهار داشت: اولین کاری که در فضای مجازی
یتوان انجام داد بالابردن سطح سواد رسانهای مردم است بهطوریکه خانوادهها بیشترین استفاده مفید با کمترین میزان آسیبدیدگی را از فضایی مجازی داشته باشند.
وی بیان داشت: راهکار کلی ارتقا سطح سواد رسانهای خانوادههاست و مهمترین راهی که برای کنترل و نظارت و استفاده بهینه از فضای مجازی وجود دارد این است که ما بتوانیم تولید محتوا داشته باشیم. وی افزود: تا زمانی که در تولید محتوا برای فضای مجازی ضعیف باشیم نمیتوانیم از آسیبهای این فضا جلوگیری کنیم.
سید مرتضی اسماعیلی طبا با اشاره به سازوکار دقیق برای تولید محتوا گفت: بهطورکلی برای هر تولید محتوایی به سه حوزه نیاز داریم؛ اول پلتفرم و حوزه شکلی، دوم حوزه محتوایی و حوزه سوم حوزه مسائل اجرایی و پشتیبانی را میتوان نام برد.
وی با درنظرگرفتن هماهنگی میان نهادهای جامعه گفت: نهادهای حاکمیتی و نهاد خانواده و بخش خصوصی و نهاد دینی و حوزههای علمیه سه نهاد مهم در تولید محتوا هستند که با هماهنگی یکدیگر میتوانند تولید محتوا در کشور را به شکلی منسجم تبدیل کنند.
دبیر انجمن سواد رسانهای استان قم بزرگترین جهاد برای نیروهای انقلابی را ایجاد سازوکاری برای تولید محتوا دانست و افزود: این سازوکار سه مجموعه حاکمیت، نهاد خانواده و بخش خصوصی و نهادهای دینی و حوزههای علمیه حضور داشته باشند.
وی ادامه داد: برای تولید محتوا باید زیرساختی در حاکمیت وجود داشته باشد که همه دستگاههای مربوطه را باهم هماهنگ کند و با وجود ظرفیت عظیم فرهنگ ایرانی اسلامی میتوان از این ظرفیت در حوزه تولیدات انیمیشن استفاده شود.
وی با اشاره به درصد کم تولید بازیهای رایانهای بومی در کشور بیان داشت: در حوزه تولید بازیهای رایانهای، متأسفانه کمتر از 10درصد بازیها بومی است که مورداستفاده قرار میگیرد و بیشتر از 90درصد بازیهایی که در ایران استفاده میشود بعضا بافرهنگ ایرانی اسلامی کشورمان مطابقت ندارد و مغایرت فرهنگی وجود دارند.
سید مرتضی اسماعیلی طبا با اشاره به حضور بسیج در دوران دفاع مقدس اظهار داشت: مردم باروحیه بسیجی که توانستند کشور و انقلاب را نجات دهند در حوزه تولید محتوا نیز با حضوری مؤثر در غالب تولیدات انیمیشنی و بازیهای رایانهای و با استفاده از جوانان مستعد میتوان شاهد تولیدات بسیار خوبی در زمینه بازیهای موبایلی و سیستمهای شخصی بود که تمام این اقدامات با پشتیبانی نهادهای حاکمیتی بهویژه بسیج باعث توسعه و بهبود خواهند شد.
وی با اشاره به وجود وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بهعنوان عامل هماهنگکننده بین حاکمیت و بخش خصوصی اظهار داشت: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با وجود مرکز بنیاد ملی بازیهای رایانهای و همچنین مرکز رسانههای دیجیتال بهعنوان بزرگترین نهاد فرهنگی کشور در زمینه حمایت از تولید محتوای ایرانی اسلامی در فضای مجازی و بازیهای رایانهای و انیمیشن باید ورود جدی داشته باشد.
وی افزود: متأسفانه در هشت سال گذشته تا به امروز وزارت ارشاد نتوانسته است این حوزه را بهدرستی پشتیبانی کند و ما شاهد این مسئله بودیم که این حمایتها در این مدت افت پیدا کرد و امیدواریم در دولت انقلابی دو حوزه بازیهای رایانهای و فضای مجازی بهشدت مورد حمایت قرار بگیرند.
دبیر انجمن سواد رسانهای استان قم با اشاره به نقش رسانه ملی در حمایت از تولیدات محتوایی بیان داشت: نقش رسانه ملی هم در این زمینه بسیار پررنگ خواهد بود و رسانه ملی با حمایت از بخش خصوصی در تولید و پخش انیمیشن باعث ایجاد دلگرمی در ساخت محتوایی دینی و ایرانی شود.
وی در مورد بازیهای رایانهای خاطرنشان کرد: بازیهای رایانهای را میتوان از جمله رسانههای فوق تعاملی برشمرد زیرا کسانی که به بازیهای رایانهای مشغول هستند به طور کامل با ماجرای بازی درگیر شده و این خود موضوع مهمی است که این رسانه را فوق تعاملی و بهشدت درگیرکننده میتوان دانست.
وی در پایان اظهار داشت: جهادی که امروز انقلابیون مأموریت حضور در آن را دارند حضور در عرصه تولید محتوای دیجیتال بومی است که همچون دفاع مقدس، بسیج بهعنوان عامل هماهنگکننده در امور با همراهی و اراده مردم به ساخت تولیدات محتوایی بومی و ملی به مقابله با دشمنان بپردازند. انتهای پیام /