دوشنبه 5 آذر 1403

سایه‌روشن‌های نخستین بازی با کی‌روش / 10 نکته ویژه ایران - اروگوئه برای جام جهانی

وب‌گاه ورزش سه مشاهده در مرجع
سایه‌روشن‌های نخستین بازی با کی‌روش / 10 نکته ویژه ایران - اروگوئه برای جام جهانی

اولین مسابقه تیم ملی با کی‌روش در بازگشت این سرمربی نکات ویژه‌ای برای مرد پرتغالی در راه هدایت ایران در جام جهانی به‌همراه داشت.

به گزارش "ورزش سه" پیروزی تیم ملی در دیدار تدارکاتی برابر اروگوئه علاوه بر امید و اشتیاقی که در بین علاقه‌مندان به این تیم برای موفقیت در جام جهانی ایجاد کرده، حاوی نکات ویژه‌ای در خصوص اسکواد، شکل بازی و چیدمان ترکیب بود که مشاهده دوباره هرکدام از آنها در بازی برابر سنگال می‌تواند قطعیت در این خصوص را بیشتر از قبل کند. در ادامه به بررسی ده نکته خاص که از پیروزی تیم ملی برابر اروگوئه برداشت شده، می‌پردازیم؛

* ترس از ضغیف بودن؛ نه، این تیم ملی غول‌کش است!

در شرایطی که بعد از شکست تیم ملی برابر الجزایر بسیاری از کارشناسان و هواداران تیم ملی با ناامیدی بیم عملکرد ضعیف ایران در جام جهانی را داشتند، نتیجه فوق‌العاده ایران برابر یکی از قدرتمندترین تیم‌های فوتبال جهان موجی از امیدواری را در بین دوستداران تیم ملی ایجاد کرده است. تجربه موفق حضور برابر تیم‌های مدعی فوتبال جهان چون آرژانتین، اسپانیا و پرتغال با کی‌روش در کنار بازی عالی و نتیجه عالی‌تر برابر اروگوئه، ایران را به عنوان یکی از مدعیان صعود از گروه دوم جام جهانی تبدیل می‌کند.

* سیستم بازی؛ 451 مخصوص سی‌کیو

کارلوس کی‌روش در بدو حضور روی نیمکت ایران بار دیگر با سیستم موردعلاقه‌اش تیم ملی را ارنج کرد. بازی با تک مهاجم و استفاده از آرایش 451 شناور به 4231 که در طول بازی بارها شاهد سوییچ بین این دو سیستم بودیم. سرمربی پرتغالی تیم ملی بازیکنان را با همان سیستم موردنظر در جام جهانی 2018 و جام ملت های 2019 هدایت می‌کرد و به نظر استفاده از این سیستم در جام جهانی نیز قطعی خواهد بود.

* شکل بازی؛ دفاع کردیم ولی دفاعی بازی نکردیم!

سبک بازی تیم ملی برابر اروگوئه در مقایسه با بازی‌های ایران مقابل قدرت‌های برتر جهان در زمان حضور کارلوس کی‌روش متفاوت شده بود. درحالی که معمولا تیم ملی زیر نظر سی‌کیو برابر تیم‌های صاحب سبک فوتبال جهان به بازی مطلقا واکنشی روی می‌آورد، این بار تیم ملی به بازی مالکانه هم میل داشت و هربار که فرصت گردش توپ به هافبک‌ها و مدافعین می‌رسید، شاهد این مدل بازی از تیم هم بودیم. به هرحال تیم ملی برای صعود از دور گروهی جام جهانی علاوه بر دفاع خوب، به حمله گلزنی نیز نیاز دارد که نوع بازی برابر اروگوئه هواداران را از این جهت هم امیدوار کرد.

* شناسایی شماره یک؛ باز هم بیرانوند

قرار گرفتن علیرضا بیرانوند در ترکیب اولیه تیم ملی نشان داد کارلوس کی‌روش برای حضور در قطر روی این دروازه‌بان حساب جداگانه‌ای باز کرده است. هرچند امیر عابدزاده در سی دقیقه حضورش درون زمین نمایش قابل قبولی داشت، اما برکسی پوشیده نیست که سرمربی پرتغالی تیم ملی با توجه به عملکرد بیرانوند در جام جهانی و جام ملت‌ها و البته آمادگی بالای او در لیگ، برای محافظت از قفس توری تیم ملی جلوتر از همه به او فکر می‌کند و حضور ثابتش در بازی برابر اروگوئه نیز موید همین مدعا است.

* دفاع چپ؛ تردیدهایی که باقی ماند

شاید قرار گرفتن میلاد محمدی یا احسان حاج‌صفی در پست مدافع چپ تیم ملی برابر اروگوئه می‌توانست به معنای فصل‌الخطابی در گمانه‌زنی‌ها برای این پست تیم ملی در جام جهانی باشد. اما حضور ابوالفضل جلالی جوان و البته نمایش قابل قبول مدافع استقلال مقابل اروگوئه، تردیدها برای گزینه نهایی کادرفنی را افزایش داد. دور ماندن امید نورافکن از اردوی تیم ملی در اتریش و بازی ندادن کی‌روش به میلاد محمدی شواهدی است که می‌تواند این فرضیه‌ی روشن شدن تکلیف مدافع چپ تیم ملی در اردوی بازیکنان داخلی پیش از شروع جام جهانی را تقویت کند.

* زوج هافبک دفاعی؛ فعلا صبر کنید!

هرچند تیم ملی در دیدار مقابل اروگوئه با زوج عزت‌الهی - حاج‌صفی در جلوی خط دفاعی کارش را آغاز کرد و اتفاقا کادر فنی هم از این انتخاب نتیجه گرفت، اما اندک دقایق حضور نورالهی در کنار سعید و حضور حاج‌صفی در پست مدافع چپ گمانه‌زنی‌ها در خصوص این پست را بیش از قبل کرده است. مخصوصا که نورالهی دیرتر از سایرین به اردو اضافه شده و شاید برای بازی مقابل سنگال در ترکیب اولیه قرار بگیرد. از طرف دیگر مصدومیت جزیی ابراهیمی که مانع از حضور این بازیکن در زمین شد، می‌تواند دلیل دیگری بر نهایی‌شدن زوج هافبک دفاعی تیم ملی باشد.

* شجاع - کنعانی؛ نزدیک‌تر از همه به قلب دفاع نمایش کم‌نقص زوج محبوب دفاعی اسکوچیچ در ترکیب تیم ملی با حضور کارلوس کی‌روش احتمال حضور آنها به عنوان مدافعین اصلی تیم ملی را بیشتر از هرزمان دیگری بالا می‌برد. با وجود پیش‌بینی‌هایی مبنی بر عدم دعوت خلیل‌زاده به اردوی تیم ملی با روی کار آمدن کی‌روش، سرمربی پرتغالی به زوج خط دفاعی تیم ملی دست نزد تا بار دیگر شاهد نمایش دونفره مدافعین الاهلی در قلب دفاع ایران باشیم. انتخابی که تاحدودی نگرش کی‌روش برای ارنج کردن دفاع تیم ملی با این زوج را آشکار کرده و باید دید آیا در بازی مقابل سنگال یا زمان باقی‌مانده تا جام جهانی، مرتضی پورعلی‌گنجی و مجید حسینی موفق به تغییر عقیده سی‌کیو می‌شوند یا خیر.

* وینگرها؛ فقط جهانبخش ثابت است

ترکیب ایران برابر اروگوئه با حضور ثابت ترابی در جمع یازده نفر اصلی کامل شد. سامان قدوس به عنوان بازیکن پست ده و علیرضا جهانبخش هم به عنوان وینگر راست پشت سر سردار آزمون قرار گرفتند. در این بین، آنچه از سیستم تیم ملی برمی‌آید، یوزهای ایرانی در جام جهانی با یک مهاجم به میدان می‌روند که احتمالا یکی از بین طارمی یا آزمون خواهد بود. تکلیف وینگر چپ تیم ملی ممکن است با حضور ترابی، قلی‌زاده و حتی وحید امیری روشن شود. در این بین اگر مهدی طارمی به عنوان مهاجم نوک بازی کند، بازیکن پست ده تیم ملی یکی از بین قدوس یا آزمون خواهد بود. تجربه‌ای که برای مهاجم ایرانی لورکوزن با حضور پشت سر پاتریک شیک ناآشنا نخواهد بود. با این حساب می‌توان گفت از بین خط سه نفره پشت فوروارد تیم ملی، تنها حضور جهانبخش به عنوان وینگر راست قطعی است.

* حضور مغضوبان اسکوچیچ در قطر قطعی است

احسان حاج‌صفی و کریم انصاری‌فرد به عنوان کاپیتان‌های اول و دوم تیم ملی به همراه سعید عزت‌الهی جایی در برنامه‌های اسکوچیچ برای حضور در اردوی اتریش نداشتند. اتفاقی که با حضور کارلوس کی‌روش روی نیمکت تیم ملی به طور کلی منتفی شد و شاهد حضور هر سه بازیکن در دیدار مقابل اروگوئه بودیم. نمایش فوق‌العاده سعید عزت‌الهی در کنار پاس گل کریم انصاری‌فرد و بازی قابل قبول کاپیتان حاج‌صفی در دو پست معنایی جز حضور قطعی این سه بازیکن در قطر نخواهد داشت. بازیکنانی که سابقه کار با کی‌روش را در رقابت‌های مختلف دارند و به ویژه احسان و کریم به دنبال هت‌تریک در حضور در جام جهانی به همراه سرمربی پرتغالی هستند.

* صادق محرمی؛ خیلی دور، خیلی نزدیک

درحالی که دعوت رامین رضاییان به اردوی تیم ملی با حضور کارلوس کی‌روش در راس کادرفنی ایران از سوی بسیاری به حضور فیکس این بازیکن در ترکیب تعبیر شده بود، جا ماندن مدافع سپاهان از اردوی تیم ملی در کنار نمایش درخشان محرمی مقابل اروگوئه و ستارگانی چون نونیز باعث شده حضور صادق در ترکیب اصلی تیم ملی بیشتر از هر احتمال دیگری به واقعیت نزدیک باشد. محرمی که این روزها در ترکیب دینامو زاگرب در بالاترین سطح فوتبال باشگاهی در اروپا بازی می‌کند و اتفاقا مقابل چلسی و میلان هم موفق ظاهر شده، اگر بتواند برابر سنگال هم فرم مطلوبی داشته باشد، کار رامین برای بازپس‌گیری جایگاهش در جام جهانی روسیه را بسیار دشوار خواهد کرد.

به طور کلی ترکیب تیم ملی مقابل اروگوئه تا حدود زیادی معرف ترکیب مدنظر کارلوس کی‌روش برای حضور ایران در جام جهانی بود و احتمالا اندک ابهامات کادرفنی برای ارنج نهایی تیم هم پس از بازی برابر سنگال برطرف خواهد شد.

سایه‌روشن‌های نخستین بازی با کی‌روش / 10 نکته ویژه ایران - اروگوئه برای جام جهانی 2
سایه‌روشن‌های نخستین بازی با کی‌روش / 10 نکته ویژه ایران - اروگوئه برای جام جهانی 3
سایه‌روشن‌های نخستین بازی با کی‌روش / 10 نکته ویژه ایران - اروگوئه برای جام جهانی 4
سایه‌روشن‌های نخستین بازی با کی‌روش / 10 نکته ویژه ایران - اروگوئه برای جام جهانی 5
سایه‌روشن‌های نخستین بازی با کی‌روش / 10 نکته ویژه ایران - اروگوئه برای جام جهانی 6
سایه‌روشن‌های نخستین بازی با کی‌روش / 10 نکته ویژه ایران - اروگوئه برای جام جهانی 7
سایه‌روشن‌های نخستین بازی با کی‌روش / 10 نکته ویژه ایران - اروگوئه برای جام جهانی 8
سایه‌روشن‌های نخستین بازی با کی‌روش / 10 نکته ویژه ایران - اروگوئه برای جام جهانی 9
سایه‌روشن‌های نخستین بازی با کی‌روش / 10 نکته ویژه ایران - اروگوئه برای جام جهانی 10
سایه‌روشن‌های نخستین بازی با کی‌روش / 10 نکته ویژه ایران - اروگوئه برای جام جهانی 11