شنبه 3 آذر 1403

سبد واکسیناسیون متنوع است / در انتخاب نوع واکسن وسواس به خرج ندهید

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
سبد واکسیناسیون متنوع است / در انتخاب نوع واکسن وسواس به خرج ندهید

تهران - ایرنا - عضو کمیته علمی کشوری کووید 19 با تاکید بر اینکه سبد واکسیناسیون موجود در کشور متنوع و انواع واکسن‌ها موجود است، گفت: مردم در انتخاب نوع واکسن کرونا زیاد وسواس به خرج ندهند. مهم تزریق دز سوم واکسن است که باید این کار را در اسرع وقت انجام شود.

دکتر پیام طبرسی روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار گروه علم و آموزش ایرنا افزود: با توجه به شیوع کرونا و اینکه همچنان روزانه شماری از هموطنان به این بیماری مبتلا یا جان خود را از دست می دهند، در حال حاضر مهمترین اقدام، تزریق دز سوم واکسن کرونا است و فعلا نوع آن مهم نیست.

وی ادامه داد: نتایج بررسی ها نشان داده که زدن بوستر واکسن کرونا در جلوگیری از اومیکرون و ایمنی افراد بسیار موثر است و در مبتلا نشدن به موارد شدید بیماری کرونا نقش مهمی دارد.

این متخصص بیماری های عفونی ادامه داد: توصیه ام به هموطنان این است که حتما دز سوم واکسن کرونا را بزنند و در این کار اصلا تعلل بخرج ندهند.

وی تاکید کرد: در حاضر تنوع در سبد واکسیناسیون به وجود آمده است و مردم می توانند واکسن های مختلفی را که مورد تمایل آنها است انتخاب و به عنوان دز سوم تزریق کنند.

طبرسی با بیان اینکه با تزریق دز سوم، ایمنی مناسب در مردم ایجاد خواهد شد، گفت: مردم ضمن تزریق واکسن کرونا، همچنان اصول بهداشتی مانند استفاده از ماسک، فاصله گذاری اجتماعی و حضور نیافتن در فضاهای بسته و دورهمی ها را رعایت کنند.

وی در پاسخ به این سوال که آیا فاصله بین دزهای دوم و سوم واکسن کرونا کاهش یافته است، اظهار داشت: پیشنهاد کمیته علمی کاهش فاصله بین دزهای دوم و سوم است، اما هنوز کمیته ملی واکسن در این مورد تصمیم گیری نکرده است.

طبرسی خاطرنشان کرد: کمیته علمی کشوری کووید 19 این پیشنهاد را به کمیته ملی واکسن ارایه کرده و این مجموعه در حال بررسی این موضوع است که تاکنون به نتیجه نرسیده است. در صورتی که در این زمینه نتیجه برسند موارد به اطلاع مردم رسانده خواهد شد.

عضو کمیته علمی کشوری کووید 19 بیان کرد: فعلا فاصله تزریق بین دزهای دوم و سوم واکسن کرونا همان سه ماه است و مردم در همان فاصله اعلام شده اقدام به زدن واکسن خود کنند.

به گزارش ایرنا، در حال حاضر واکسن های داخلی پاستوکووک، برکت و واکسن های وارداتی سینوفارم، آسترازنکا و بهارات در سبد واکسیناسیون کشور قرار دارد. بهرام عین اللهی وزیر بهداشت نیز روز 12 دی ماه اعلام کرد واکسن «نورا» در یک ماه آینده وارد بازار می شود.

وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی روز یکشنبه 28 آذر ماه مشاهده سویه اومیکرون کرونا را در ایران تایید کرد. اولین مورد او میکرون 24 نوامبر (سوم آذر ماه 1400) در آفریقای جنوبی شناسایی شد. سازمان جهانی بهداشت این گونه جدید را به عنوان یک گونه نگران کننده معرفی و بر اساس ترتیب الفبای یونانی، آن را «اومیکرون» نام‌گذاری کرده است. کرونا تا کنون چهار جهش ژنتیکی خطرناک شامل آلفا، بتا، گاما و دلتا داشته و اومیکرون جدیدترین نسخه جهش یافته این ویروس است.

بر اساس اعلام سازمان جهانی بهداشت موارد ابتلا به اومیکرون در هر 36 تا 72 ساعت 2 برابر می‌شود که این امر نشان می‌دهد این سویه جدید از «مزیت رشد قابل توجهی» نسبت به نوع دلتا که اکنون گونه غالب بوده، برخوردار است.

سویه اومیکرون دارای 50 جهش ژنتیکی است که 37 جهش آن در پروتئین اسپایک است که برای چسبیدن و حمله به سلول استفاده می‌شود. این تعداد جهش غیرعادی است و می‌تواند توجیهی برای گسترش سریع این گونه باشد. این سویه، قادر به آلوده کردن افراد واکسینه شده و نیز بهبودیافتگان است. در مقایسه با اومیکرون، گونه دلتا تنها دارای 13 جهش ژنتیکی در پروتئین تاجدار خود است.

برچسب‌ها

پرونده خبری