سربازی برای زنان در این کشور اجباری میشود

اقتصادنیوز: دانمارک در پی تصمیم پارلمان این کشور برای آمادگی نظامی قرار است زنان را هم به خدمت سربازی فراخواند.
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از ایسنا، این اقدام در حالی صورت میگیرد که ناتو و دانمارک به عنوان یکی از کشورهای عضو آمادگی نظامی خود را به دلیل آنچه تهدیدهای روسیه پس از آغاز جنگ اوکراین در 2022 میدانند، افزایش میدهند.
به نقل از شبکه خبری راشاتودی، قانون تازه تصویب شده دانمارک «برابری کامل بین زن و مرد در رابطه با خدمت سربازی» را الزامی میکند. این قانون ایجاب میکند که «زنانی که در تاریخ یکم ژوئیه 2025 یا بعد از آن 18 ساله میشوند، باید به خدمت سربازی بروند. همچنین سربازان زن تحت شرایط مشابه مردان خدمت خواهند کرد.
خبر مرتبط دستگیری یک تبعه دانمارکی به اتهام جاسوسی برای ایراناقتصادنیوز: دادستانی آلمان اعلام کرد یک تبعه دانمارکی به اتهام جاسوسی برای ایران بازداشت شده است.
طبق گزارش رسانهای، این لایحه همچنین دوره خدمت اجباری را از چهار ماه به 11 ماه افزایش میدهد.
نیروهای مسلح دانمارک هم به داوطلبان و هم به سربازان وظیفه متکی هستند که در صورت کمبود تعداد داوطلبان، فراخوانده میشوند. تقریبا 4700 دانمارکی در سال 2024 خدمت سربازی را به پایان رساندند که زنان تقریبا 24 درصد از این رقم را تشکیل میدهند.
مته فردریکسن، نخست وزیر دانمارک در ماه مارس از طرحهایی برای سربازگیری زنان رونمایی و این تصمیم را به عنوان بخشی از تلاش برای «برابری کامل بین دو جنس» مطرح کرد.
لتونی نیز به عنوان دیگر عضو ناتو در حال طرحریزی خدمت سربازی زنان تا 2028 است.
کشورهای عضو ناتو در نشست ائتلاف در لاهه توافق خود را با افزایش هزینههای نظامی اعلام کردند.
پیشتر نیز بوریس پیستوریوس، وزیر دفاع آلمان گفته بود اگر افراد کافی داوطلبانه به ارتش نپیوندند، آلمان ممکن است مجبور به احیای خدمت سربازی اجباری شود.
وی در سخنرانی خود در مجلس فدرال گفته بود: «ما توافق کردهایم که در ابتدا بر داوطلبانه بودن تکیه کنیم؛ خدمتی که در ابتدا داوطلبانه است و هدف آن تشویق جوانان به خدمت به کشورشان است. من این را کاملا آگاهانه و صادقانه میگویم. در میانمدت و بلندمدت، ما سطح پرسنل را تقویت خواهیم کرد تا اطمینان حاصل شود که ارتش فدرال آلمان به طور پایدار برای امنیت داخلی و دفاع از اتحاد در موقعیت قرار دارد.»
در ماه مه، اتحادیه اروپا طرح استقراض 150 میلیارد یورویی (171 میلیارد دلاری) را برای حمایت از تقویت نظامی خود تصویب کرد. کرملین هم در واکنش، اتهامزنیهای کشورهای غربی درباره تلاش روسیه برای حمله به کشورهای ناتو را رد کرده و آنها را بیهوده دانست.
همچنین بخوانید ما را در شبکههای اجتماعی دنبال کنید