سردار رونده: حاج قاسم هرچه در ذهن امام و رهبری بود، عملیاتی کرد
به گزارش خبرنگار حج و زیارت خبرگزاری فارس، سردار حسن رونده، مشاور اسبق فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران در نشست مروری بر کتاب «مکتب شهید سلیمانی» به قلم حجتالاسلام علی شیرازی، با اشاره به نفوذ شهید سلیمانی در جبهه مقاومت، گفت: اوایل شهادت حاج قاسم به دمشق سفر کردم. سوریها عکس حاج قاسم را زده بودند که نوشته بود «این مرد هرگز تکرار نمیشود». متوجه شدم که سوریها هم شخصیت جامع حاج قاسم را درک کردهاند. اخلاق حاج قاسم باعث شد صفات ایشان که شاید کسی نشنیده باشد، در دل همه نفوذ کند.
همزمان شهید سلیمانی با بیان اینکه حاج قاسم به مطالعه توجه زیادی داشت، افزود: یک بار در هواپیما به سمت سوریه با حاج قاسم بودیم. حاج قاسم کتاب شعری در پرواز با خود داشت. او کتاب گرگ فریدون مشیری را خواند. من میخواستم با ایشان صبحت کنم که دیدم همین جور در حال ادامه خواندن شعر است. همین مطالعه حاج قاسم باعثشده بود که همیشه حرفهای جدید داشته باشد. حاج قاسم نبوغ خاصی داشت و کتابهای اخلاقی بسیاری مطالعه میکرد.
وی با بیان اینکه یکی از ویژگی های حاج قاسم که خلاقیت در برداشت از روایات و آیات بود و گاهی هم در جلسات آن را مطرح میکرد، گفت: ارتباط ایشان با کتاب بسیار عمیق بود و درباره آن باید کتابهایینوشته شود. علاوه بر این، بر انتقال مفاهیم به دیگران هم توجه داشت و از فهم دیگران هم برای کارهایش استفاده میکرد.
رونده با اشاره به اینکه معمولا مسایل شرعی را خود حاج قاسم متذکر میشد، افزود: توجه ویژه و حمایت سردار از برنامههایی که بوی معنویت میداد، بسیار قابل توجه بود. دورههای بصیرت برگزار میشد، حاج قاسم به 120 هزار نفر در روز ناهار میداد و شاید سختترین دوران مالی نیروی قدس بود. آنموقع هم بحث بصیرت را ترک نمیکرد و کلاس میگذاشت تا در هر شرایطی نیروها، قدرت و استقامت داشته باشند.
وی با بیان اینکه یکی از ویژگیهای حاج قاسم پیگیری ایشان بود، تصریح کرد: یک روز دوره بصیرت در مشهد داشتیم که اتاق کم بود و برخی از بچهها را به هتل دیگری بردند. از این تفکیک حاج قاسم ناراحت شد و به مسؤولان مربوطه تذکر داد. این جامعیت حاج قاسم او را نسبت به دیگران متمایز میکند. فردی دیپلمات، فرهنگی، علمی و با تدبیر و بصیرت بود که در هر بخشی توانمندی داشت.
وی به مردم داری حاج قاسم اشاره کرد و گفت: آخر وقت هر روز حاجی عریضهها را میخواند و دستور روی آن میداد. کدام فرمانده لشکری چنین کارهایی میکند؟ او در کنار کارهای نظامی، به مشکلات هم رسیدگی میکرد و از این طریق، مناطق به خاطر وجود سردار سلیمانی فعال میشد. سبک فرماندهی و مدیریت، اخلاق و شهادتطلبی حاج قاسم واقعا مثال زدنی است و هرچه در ذهن امام و رهبری بود، عملیاتی کرد. او اول در خودش بعد در مجموعه زیردستش این اقدامات را به نتیجه رساند.
سردار رونده با بیان اینکه حاج قاسم عاشق شهادت بود، گفت: ایشان دعا کرد در یک سخنرانی که خدایا ما را به جمع دوستان شهیدمان برسان. من بلند گفتم: الهی آمین. بعد از پایان جلسه آنقدر سردار خوشحال شد که مرا در آغوش کشید. حاج قاسم شهادت را حیات ابدی میدانست و حتی در وصیتنامهاش هم به آن اشاره کرد.
همرزم حاج قاسم با اشاره به اینکه امام خمینی (ره) افراد را به سه دسته تقسیم کرده بودند؛ مومنین، کافرین و منافقین که بین مومنین و دو دسته درگیری ایجاد میشود و تا ظهور حق این درگیری وجود دارد، خاطرنشان کرد: با این امر مفاهیمی مثل جهاد و شهادت معنا مییابد. حاج قاسم همه کار را جهاد میدید. وقتی دمشق میآمد برای فلسطینیها هدیه میآورد. بستههای پسته و گز تهیه میکرد و به آبدارچی احمد جبرائیل هم هدیه میداد و فرقی بین افراد قائل نمیشد. این ویژگیها او را حاج قاسم محبوب دلها کرده بود.
انتهای پیام /
*س_ شما می توانید این مطلب را ویرایش نمایید _س* این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید حاج قاسم ویژگیهای شخصیتی شهید مقام معظم رهبری این خبر توسط افراد زیر ویرایش شده است