چهارشنبه 3 بهمن 1403

سرلشکر رشید: سازمان رزم امروز سپاه را مدیون حسن باقری هستیم

خبرگزاری تسنیم مشاهده در مرجع
سرلشکر رشید: سازمان رزم امروز سپاه را مدیون حسن باقری هستیم

فرمانده قرارگاه مرکزی خاتم الانبیا (ص) گفت: دولتمردان ما برای حل مشکلات اقتصادی و معیشتی باید پای درس شهید باقری بنشینند، هر فرماندهی اگر ماهیت جنگی را که درگیر آن است نشناسد شکست می خورد.

- اخبار سیاسی -

به گزارش خبرنگار دفاعی خبرگزاری تسنیم، سردار سرلشکر غلامعلی رشید فرمانده قرارگاه مرکزی خاتم الانبیا (ص) صبح امروز در آیین بزرگداشت سالروز شهادت شهید حسن باقری و شهدای اطلاعات سپاه پاسداران که در دانشگاه افسری و تربیت پاسداری امام حسین (ع) برگزار شد، طی سخنانی، با اشاره به آشنایی و همکاری با وی در سال‌های دفاع مقدس اظهار داشت: شب ها و روزهای زیادی با شهید حسن باقری همراه بودم و ویژگی های متعددی در این شهید دیدم که از آن جمله می توان به اخلاص، شجاعت، توکل به خداوند، هوش و استعداد، بیان قوی و قدرت اقناع بالا، انقلابی و خلاق وی اشاره کرد. او یک استراتژیست بزرگ جنگ بود که با جدیت در امر کادر سازی اقدام می کرد و نقش بسیار مهمی در تغییر و تحولات در سازمان رزم سپاه داشت بطوریکه سازمان رزم امروز سپاه حاصل تلاش ها و مجاهدت های این شهید بزرگ است.

«حسن باقری» چگونه نابغه جنگ شد؟

سرلشکر رشید گفت: در ماه های اولیه جنگ که در دزفول مسئولیت داشتم، در ستاد عملیات سپاه در اهواز با شهید حسن باقری آشنا شدم و این دوستی و رفاقت و همراهی تا شب قبل از شهادتش ادامه داشت و ما روز ها و شب های زیادی را با هم بودیم.

وی ادامه داد: شهید حسن باقری از لحاظ جسمی ضعیف و لاغر اندام بود و چهره او چند سالی هم از سن واقعی خودش جوانتر نشان می داد، اما گویی یک انسان چهل ساله و بسیار پخته بود که از لحاظ برهان و تدبیر بر همه ما برتری داشت. او در نام و صفت به معنای واقعی باقر بود یعنی شکافنده علم نظامی بود که فرماندهان برهان و بیان او را می دیدند از او تبعیت می کردند.

فرمانده قرارگاه مرکزی خاتم الانبیا (ص) تصریح کرد: فرماندهان سپاه در مواقع جلسات بدون دلیل و برهان مطالب را قبول نمی کردند و تلاش می کردند تا با دلیل و برهان مطالب را به فرماندهان میدان بقبولاند. برهمین اساس وقتی به میدان می رفتند دیگر هیچ شک و یا سوالی درباره عملیات نداشتند.

سرلشکر رشید با اشاره به عملیات بیت المقدس گفت: دشمن از ترس اینکه نیروهای ایرانی به سمت بصره بروند با تمام توان به لشکر 27 محمد رسول الله (ص) حمله کرد و افراد بسیاری در این عملیات شهید شدند. اینجا بود که حسن باقری برای حفظ نیروها در میدان خودش به سمت خط مقدم رفت و این سبک فرماندهی و هدایت او بود که سرعت عمل در فرماندهی، تواضع و اوج فداکاری او را در یک روز سخت به نمایش گذاشت.

وی ذکر خاطرات و بیان نحوه آشنایی با شهدا را برای شناخت آنها کافی ندانست و گفت: ذکر ویژگی ها و بیان نحوه آشنا یی با شهدا به تنهایی نمی تواند موجب آشنایی با شهدا شود. ما باید تلاش کرده و وجوه تمایز شهدا را بیان کنیم و بدانیم تجلیل و تقدیر شهدا در این مراسم ها باید با تشریح وجوه فرماندهی و رفتاری آنها این شهدا را بهتر بشناسیم.

فرمانده قرارگاه مرکزی خاتم الانبیا (ص) تصریح کرد: باید به شهدا به عنوان یک راه و یک مکتب نگاه کرده و ببینیم شهدا با چه تجربه و دانشی عمل کرده و چه تحولاتی به وجود آورده و چگونه موجب تغییر معادلات در میدان نبرد شده اند. ما باید ببینیم مشخصه ها و ویژگی ها و استراتژی فرمانده هان شهید و فرماندهان امروز ما چیست و چگونه در دوران فرمانده خود عمل کرده اند.

سرلشکر رشید، شهید حسن باقری را یک استثنا در میان فرماندهان دانست و گفت: شهید حسن باقری اهل قلم، تدبیر و صاحب استراتژی و فرماندهی خاص خود را داشت و امروز باید تلاش کنیم این ویژگی ها را استخراج و تدوین کنیم تا مورد استفاده قرار بگیرد.

وی ادامه داد: فهم برخی مسائل تاریخی و راهبردی جنگ بدون فهم اندیشه های امثال شهید باقری امکان پذیر نیست.

رشید تصریح کرد: شهید باقری در شرایطی صحبت از تغییر استراتژی جنگ کرد که جنگ در بن بست کامل بود. در این شرایط شهید باقری سوالاتی را مطرح کرد که پاسخ آنها موجب شد تا دکترین رزمی سپاه تدوین شود و پیروزی های سال های بعدی جنگ حاصل همین تفکر بود.

فرمانده قرارگاه مرکزی خاتم الانبیا (ص) گفت: دولتمردان ما برای حل مشکلات اقتصادی و معیشتی باید پای درس شهید باقری بنشینند. هر فرماندهی اگر ماهیت جنگی را که درگیر آن است نشناسد شکست می خورد و ویژگی شهید باقری این بود که ماهیت قدرت دشمن را شناخت و زمینه اشغال کشور را از بین برد.

وی در پایان اظهار داشت: دشمنان ما هر گزینه ای در ذهنشان بوده علیه ملت ایران پیاده کردند و شکست خوردند و آخرین ترفند آنها همین اغتشاش ها بود که شکست خوردند.