چهارشنبه 7 آذر 1403

سرمایه‌گذاری شرکت‌های دولتی در خراسان جنوبی ضروری است

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
سرمایه‌گذاری شرکت‌های دولتی در خراسان جنوبی ضروری است

بیرجند - ایرنا - سرپرست سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی خراسان جنوبی گفت: یکی از مهمترین اقدامات و الزامات برای پیشرفت و توسعه این استان حضور هلدینگ‌های بزرگ و توانمند دولتی در خراسان جنوبی است که انتظار داریم در دولت سیزدهم توجه بیشتری به این موضوع شود.

حمید جهانشاهی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: هر وقت سخن از توسعه استان خراسان جنوبی مطرح می‌شود اولین موضوعی که در ذهن متبادر می‌شود توجه به ظرفیت‌های منحصر به‌فرد استان در قیاس با سایر استان‌ها است.

وی اظهار داشت: بارها گفته شده که خراسان جنوبی دارای محصولات کشاورزی مزیت‌دار و ذخایر معدنی مهم و متنوع است اما اینها به تنهایی گره از مشکلات باز نکرده و خام‌فروشی محصولات، توسعه را به دنبال نخواهد داشت.

سرپرست سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی خراسان جنوبی گفت: تنها راه پیشرفت و توسعه استان، فرآوری مواد معدنی و محصولات کشاورزی است که منجر به افزایش ارزش افزوده و توسعه و اشتغال پایدار و فراگیر می‌شود.

وی افزود: در این مسیر موانعی وجود دارد از جمله اینکه با وجود اقدامات ارزشمندی که در سالیان اخیر انجام شده باید پذیرفت به دلیل محرومیت‌های زیرساختی و تاحدودی انزوای جغرافیایی، سرمایه‌گذاران بخش خصوصی در برخی موارد رغبتی به سرمایه‌گذاری ندارند.

جهانشاهی با طرح این سؤال که «در چنین شرایطی چاره کار چیست» گفت: به نظر می‌رسد قدم اول را باید دولت بردارد و شرکت‌ها و هلدینگ‌های بزرگ دولتی وابسته به حاکمیت را مجاب کند تا در استان خراسان جنوبی سرمایه‌گذاری کلان داشته باشند.

وی گفت: تجربه سالیان اخیر نشان داده که این شرکت‌ها بدون الزام و تکلیف از جانب دولت، رغبتی به سرمایه‌گذاری ندارند که باید در دولت سیزدهم توجه بیشتری به این موضوع شود.

سرپرست سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی خراسان جنوبی افزود: به نظر می‌رسد با تاکید دولت، نهادهای معین و صندوق حمایت از توسعه بخش کشاورزی باید در زمینه سرمایه‌گذاری کلان و ایجاد صنایع مادر تبدیلی، پیشرو باشند.

وی اظهار داشت: در زمینه هلدینگ فرآوری محصولات کشاورزی با سرمایه‌گذاری و مشارکت نهادهای حمایتی شامل بنیاد مستضعفان، ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره)، کمیته امداد، شستا و تشکل‌های بخش کشاورزی می‌توان امیدوار باشیم تا خام‌فروشی محصولات مزیت‌دار استان از جمله زرشک، زعفران، عناب و گیاهان دارویی به حداقل برسد.

جهانشاهی گفت: اگرچه نهادهای حمایتی مذکور در سالیان اخیر اقدامات ارزشمندی در مناطق روستایی در زمینه محرومیت‌زدایی و اشتغال خرد انجام داده‌اند اما گاهی شاهد هستیم که فروش محصولات مزیت‌دار استان دغدغه جدی کشاورزان است.

وی با تاکید بر اینکه در زمینه مواد معدنی بارها از خراسان جنوبی به دلیل تنوع مواد معدنی به عنوان بهشت معادن یاد شده است افزود: در این استان با دارا بودن 6.8 میلیارد تن ذخایر اکتشافی معدن به عنوان چهارمین استان معدنی کشور فقط 24 میلیون تن مواد معدنی سالانه استخراج و از این میزان هم مقدار کمی فرآوری می‌شود.

سرپرست سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی خراسان جنوبی گفت: به‌طور خاص در زمینه مس که در سالیان اخیر بازدهی خوبی داشته ذخایر اکتشافی مس در خراسان جنوبی 26 میلیون تن است که سالانه فقط 900 هزار تن آن استخراج و حدود 150 هزار تن به کنسانتره تبدیل می‌شود.

وی بیان کرد: معدن مس قلعه‌زری در حاشیه کویر لوت به عنوان بزرگترین معدن مس استان با حدود 400 کارگر و گذشت حدود 50 سال از فعالیت معدنی جدی در آن، به لحاظ ایمنی و فرسودگی ماشین‌آلات با مشکلات متعددی دست و پنجه نرم می‌کند و نیاز به حمایت دارد.

جهانشاهی افزود: جا دارد شرکت‌های بزرگی همچون شستا، ایمیدرو و شرکت ملی مس حضور پررنگ‌تری در استان داشته باشند و با تزریق آورده‌های نقدی، شرایطی را فراهم آورند تا بحران‌ها و تکانه‌های اقتصادی تا این حد وضعیت اقتصادی و معیشتی جامعه معدنی استان را تحت‌الشعاع قرار ندهد.

وی همچنین قرارگاه سازندگی سپاه را ظرفیت بسیار خوب دیگری برشمرد که با توجه به سوابق درخشان کاری در سایر نقاط کشور و استان می‌تواند به حوزه‌های مختلف اقتصادی از جمله معدن ورود کند و تحت عنوان هلدینگ معدنی، پهنه معدنی را در اختیار داشته باشد.

سرپرست سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی خراسان جنوبی اظهار داشت: می‌طلبد تا مسوولان استانی نهایت همکاری را با این قرارگاه داشته باشند و از توانمندی قرارگاه خاتم‌الانبیا در محرومیت‌زدایی در مناطق محروم بهره لازم را ببرند تا شاهد برکات آن برای استان باشیم.

*س_برچسب‌ها_س* *س_پرونده خبری_س*